Brugerdiskussion:Sten/Arkiv3

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

==Styphnolobia==[rediger kildetekst]

Sten, ya necesitas una foto de Styphnolobium, Toromiro no es suficiente --Penarc 25. maj 2007 kl. 02:41 (CEST)

Nothofagus[rediger kildetekst]

Dear Sten

Crees que n.procera se pueda homolgar a N.alpina, como hacen/hicieron los alemanes. el reconocimiento de Kuprianova, como autora del taxon familiar como puedes ver en la versión español.

--Penarc 13. jun 2007, 00:47 (CEST)

Purpur-Stenbræk[rediger kildetekst]

Hej Sten.

Jeg opholder mig for tiden i Upernavik, Grønland og muntrer mig deriblandt med at tage billeder af planterne efterhånden som de blomstrer. Det første jeg har fundet som blomstrer er Purpur-Stenbræk, som jeg har lagt et billede ind på commons af. Så tjekkede jeg om der eksisterede en artikel om denne stenbræk på den danske wiki, og det gjorde der ikke, men nu har jeg forsøgt at oprette en artikel om planten ved at copy-paste en anden stenbræk og rette den til med det danske og latinske artsnavn ('Saxifraga Oppositifolia') og tilføje mit billede. Jeg er dog botanisk analfabet og vil gerne bede dig om at se artikelstubben igennem. Af samme brund ar jeg sat en 'efterse skabelon på artiklen'. på forhånd tak.Slaunger 22. jun 2007, 04:26 (CEST)

Tak for din forbedring og uddybende detaljer. Det var en ny oplysning for mig at blomsterne kan spises. Dem vil jeg da plukke nogle af, for de er vidt udbredte, og der er ikke meget andet grønt at spise. Jeg opholder mig endnu to måneder i Upernavik og har orlov, så der skulle være rig lejlighed til flere billeder og artikelstubbe. Jeg har et andet godt billede, som jeg mener er en Fjeld-bjørnebrod. men igen, jeg er ikke botaniker, og er lidt usikker på artbestemmelsen. Det eneste jeg har at henholde mig til er Grønlands natur - en rejsehåndbog af Benny Génsbøl. Hvad er dine kilder?Slaunger 22. jun 2007, 13:53 (CEST)

Fjeldpryd og andet godt fra Nordvestgrønland[rediger kildetekst]

Hej Sten.

Tak for dine referencer omkring den nordiske flora. Jeg tror dog det er at gå lidt for vidt for mig på nuværende tidspunkt at erhverve mig disse. Jeg har dog nu bestilt en komplet grønlandsk flora i farver til en billig penge, som jeg tror modsvarer mit behov og mine evner.

Jeg har nu fotograferet nogle flere planter her i Upernavik, og jeg vil spørge dig om du vil hjælpe med lidt fagviden? Jeg har lagt et par (synes jeg selv) vældigt flotte billeder af Fjeldpryd (Diapensia lapponica) ind på Commons - dels et nærbillede af selve blomsten og et af planten, og jeg havde nu til intention at få oprette en artikelstub om Fjeldpryd på den danske wiki om planten. Men der kommer jeg alligevel til kort, for på listen af plantefamilier er Fjeldpryd-familien end ikke oprettet. Måske du kunne oprette familien og arten?

En anden ting, som du måske kan hjælpe mig med? Jeg har bemærket at du er ganske ferm til artsbestemmelse. Måske kunne du hjælpe med artsbestemmelsen af en hvidblomstret korsblomst (draba), som jeg har fundet på to lokaliteter i en vejkant i Upernavik. Planten minder fraset blomsterklyngens kuglerunde form om Norsk draba (Draba norvegica). Jeg har prøvet at spørge om sagen i et forum på [fugleognatur.dk], men trods velvillighed fra forummets deltagere synes jeg ikke, jeg har opnået en entydig artsbestemmelse. Jeg er blevet opfordret til at vente til der er skulper på planten og så fotografere dem. Måske er det noget du kan byde ind på? På forhånd tak.Slaunger 27. jun 2007, 04:17 (CEST)

Hej igen Sten. Jeg har nu oprettet Fjeldpryd-familien (mangler dog endnu selve arten Fjeldpryd) og derudover Kantlyng-slægten og Kantlyng - selvfølgelig afledt af nogle flere billeder jeg har taget. Jeg er i tvivl om jeg har dummet mig med navngivningen og i virkeligheden burde have kaldt artiklen Kant-Lyng? Jeg har sat et efterse tag på artiklerne - måske du havde muliged for at se dem igennem? Slaunger 3. jul 2007, 17:36 (CEST)
Hej igen igen Sten. Fjeldpryd-slægten og Fjeldpryd er nu oprettet - også med efterse skabelonen på. Slaunger 4. jul 2007, 05:32 (CEST)

Hej Sten/Arkiv3

Jeg tillader mig at henvende mig til dig da du står opført som bidragsyder på Portal:Historie/Historieportal. Aktivitetsniveauet på den omtalte portal er desværre meget lavt, men jeg vil gerne høre om jeg ikke kan få dig til bare engang om måneden at slå vejen forbi Portal:Historie/Udvalgt artikel/Forslag og Portal:Historie/Udvalgt billede/Forslag og give dit besyv med?

På forhånd tak --Broadbeer, Thomas 6. jul 2007, 00:53 (CEST)

Hej Broadbeer,
Skal ske, som ønsket. Lige for tiden dog lidt uregelmæssigt p. gr. af ferie.
Mvh.--Sten Porse 10. jul 2007, 11:48 (CEST)

Hej Sten. Siden du vel nok uofficiel er vores førende wikipedianer på botanikområdet: Der er en bunke efterspurgte botanikartikler her, og siden jeg ikke selv kender noget til emnet har jeg været ude af stand til at rydde op i det. Du må meget gerne hjælpe, hvis du på et tidspunkt får tid :) --Lhademmor 25. jul 2007, 12:58 (CEST)

Artikelkonkurrence[rediger kildetekst]

Broadbeer har foreslået dig som jurymedlem i Wikipedia:Artikelkonkurrence kategorien Naturvidenskab. Du kan læse lidt om det, og så håber jeg det er noget du gider være med til. mvh --Rasmus81 9. aug 2007, 13:17 (CEST)

Flot arbejde[rediger kildetekst]

Flidspræmie-Barnstar
Jeg ved ikke om du bryder dig om systemet med barnstars, men uanset hvad, så synes jeg du skal have en anerkendelse for det enorme arbejde du gennem årene har lagt i forbedringen af den danske wikipedia. Dine artikler inden for især botanik er eksempelvis helt fantastisk gode. --Rasmus81 25. aug 2007, 17:46 (CEST)


Og jeg kan såmænd kun give Rasmus81 ret - jeg overvejede længe selv at give dig en Lhadestjerne, men det lader til at han kom mig i forkøbet :P - godt arbejde --Lhademmor 26. aug 2007, 10:59 (CEST)

Jo, jo da, jeg sætter stor pris på disse udmærkelser, - især når jeg selv får dem! Mange tak for påskønnelsen, der varmer og giver mod på at arbejde videre. --Sten Porse 26. aug 2007, 20:49 (CEST)

Mose-Bølle[rediger kildetekst]

- har du mulighed for at lave en artikel om den? .-) --Hockeyindustrien 31. aug 2007, 21:50 (CEST)

Skal ske!--Sten Porse 31. aug 2007, 22:33 (CEST)
Smukt :-) Der var bare så mange henvisninger til den, at jeg tænkte, at man i stedet for at flytte den til en eller anden liste måske bare kunne bede botanikguden om hjælp :-) --Hockeyindustrien 31. aug 2007, 22:44 (CEST)
Skønt. Jeg har linket artiklen til commons, hvor jeg har nogle grønlandsbilleder af planten. Har plukket og spist mange af disse skønne bær denne sommer. De smager godt! -- Slaunger 6. sep 2007, 14:55 (CEST)

En nybegynder i en glasbutik[rediger kildetekst]

Hej Sten

Jeg er nybegynder på Wiki, og har kastet mig ud i - efter bedste evne - at bidrage de steder hvor jeg mener jeg har specialviden. Eet af de steder er uddannelsespolitikken.

Her er jeg rendt ind i et lille problem. Jeg har måske været lige lovlig grundig, og skal, hvis det er tilfældet, derfor bede om tilgivelse. Du har lavet bidraget om ECTS-skalaen, eller står i hvert fald som den originale bidragsyder. Jeg har selv arbejdet en del med skalaen fra et studenterpolitisk synspunkt, og har været med i den følgegruppe under videnskabsministeriet der tidligere har arbejdet med skalaen. Derfor mente jeg at jeg der ville kunne bidrage. Men nu har jeg så fundet ud af at jeg måske har forbrudt mig mod etiketten.

Dit indlæg ECTS-skala havde en række redirects der pegede på den. To af dem var: ECTS og European Credit Transfer and Accumulation System. Da ECTS-skalaen i sit indhold virker som om den beskriver to forskellige ting under det samme, forsøgte jeg at rydde op i det. Det gjorde jeg ved at slette redirecten European Credit Transfer and Accumulation System, og i stedet skrive en artikel om netop European Credit Transfer and Accumulation System. Derefter har jeg flyttet redirecten for ECTS til at pege på den nye artikel.

Den nye artikel beskriver både ECTS-systemet, som er et point overførelses og akkumuleringssystem, men også den karakterskala der er en del af ECTS systemet.

Mit foreslag var (og er) at ECTS-skala redirectes til European Credit Transfer and Accumulation System, men det vil betyde at din originale tekst slettes.

Jeg ved nu, at jeg har båret mig lidt klodset ad, og tog det derfor op med en mentor Brugerdiskussion:Sir48. Han har givet nogle gode input til hvordan jeg skulle have gjort, og derfor vil jeg nu henvende mig til dig, så den endelige oprydning af ECTS-skalaen kan laves.

Mit spørgsmål er; er det OK med dig, hvis jeg laver en redirect af ECTS-skala til European Credit Transfer and Accumulation System, og dermed sletter det indlæg du på et tidspunkt har lavet?

--Rasmusdahl 7. sep 2007, 16:45 (CEST)

Hvilken plante?[rediger kildetekst]

Hej Sten - kender du denne plante? (spørgsmål fundet i nntp://dk.natur ):

--Glenn 11. sep 2007, 21:00 (CEST)

Nogen fandt ud af at det var planten Kermesbær. --Glenn 11. sep 2007, 22:30 (CEST)

Hej! Tänkte överföra Image:Spang.JPG till Commons, men blev lite osäker på vilken licens som gäller. sv:Användare:Taxelson 81.227.155.116 20. sep 2007, 18:06 (CEST).

Ursäkta min ovanstående obefogade fråga... Nu finns bilden med i Commons:Spang. Hoppas allt blev rätt. Taxelson 20. sep 2007, 19:22 (CEST)

Hej Sten, under forgæves forsøg på at lave et blåt link til el (træ) fandt jeg ud af, at vi har (mindst) tre artikler om forskellige elletræer. Der burde vist være en flertydig (selvom det ikke hjælper mig, når jeg ikke véd, hvilken slags el, der blev ryddet for at skabe Allerød, eller hvilken slags, der i tidligere tider dannede den store Bondy-skov nord for Paris...) Mvh --Sir48 (Thyge) 30. okt 2007, 22:14 (CET)

Hej Thyge
Så vidt jeg kan se, fungerer flertydighedsartiklen el fint nok til at få omdirigeret brugeren til (i dette tilfælde) elleslægten. Under den finder du et artsregister med links til de fire artikler om forskellige arter af el. Jeg går ud fra, at det er disse artikler, du nævner?
Rød-El er den eneste art, som er naturligt forekommende i Danmark, så det må bestemt være den, der er ryddet dér, hvor Allereød senere skulle komme til at ligge.
Jeg forsøger at finde materiale om Bondy-skoven, så herom senere...
Mvh.--Sten Porse 31. okt 2007, 09:33 (CET)

Tak for svaret, Sten. Jeg var vist for fantasifattig til at tænke, at jeg bare skulle skrive el for at komme til den flertydige :). To kommentarer: Under Elleslægten står, at der kun nævnes de arter, som forekommer i Danmark. Det er vist ikke rigtigt? 2. Jeg har vist antydet ovenfor, at Bondyskoven var en ren elleskov. Det var den nok ikke. Men jeg skriver på en artikel om byen Alnay-sous-Bois, - som ved meget fri oversættelse fra fransk også kunne oversættes til Allerød :-), jvf. Alnay, som du vil genkende som Alnus - og som ligger, hvor den skov engang var. Mvh --Sir48 (Thyge) 31. okt 2007, 11:43 (CET)

Historieportalen[rediger kildetekst]

Hej Sten/Arkiv3

Så lige at Historieportalen mangler en udvalgt artikel for november måned. Kunne jeg dig til at skrive en kort sammenfatning af Den industrielle revolutiondenne side? --Broadbeer, Thomas 31. okt 2007, 13:21 (CET)


Billede fra Google[rediger kildetekst]

Hej.

Hvordan ligger jeg et billede op, som jeg finder fra Google?

--Giissel 2. nov 2007, 15:19 (CET)

Se svar på Brugerdiskussion:Palnatoke#Billede_fra_Google -- JGC 2. nov 2007, 15:28 (CET)

Dobbeltydig[rediger kildetekst]

Hej.

Hvis nu f.eks. Knud Sørensen og Knud Sørensen begge to hedder det. Men ikke er de samme personer, hvordan laver man så en dobbelttydningsside? --Giissel 7. nov 2007, 17:21 (CET)

Se Wikipedia:Stilmanual#Flertydige_artikler. Hvis der ikke er en klar primærbetydning af navnet (altså her en person som langt de fleste vil tænke på når man siger "Knud Sørensen"), skal flertydighedssiden ligge under hovednavnet. Så kan du gøre som følger:
  1. Flyt Knud Sørensen til Knud Sørensen (forfatter)
  2. Knud Sørensen vil nu være en redirect-side - den retter du til en flertydighedsside, jf. stilmanualen.
Hvis der er en klar hovedbetydning af ordet, lader man denne betydning have hovedopslaget, mens flertydighedssiden placeres under "Navn (flertydig)". Det er fx tilfældet med Jura/Jura (flertydig). -- JGC 7. nov 2007, 17:34 (CET)
Det er jo lidt sært, at Giissel foretrækker at bruge min diskussionsside til spørgsmål, som på ingen måde er rettet til mig. Omvendt er jeg taknemmelig for, at JGC så smukt varetager den besvarelse, som jeg ikke selv når at få taget mig sammen til! (Men kunne du ikke godt lægge dine spørgsmål et andet sted, Giissel, når de nu ikke er rettet til mig?)--Sten Porse 7. nov 2007, 19:57 (CET)
Et godt bud på et andet sted kunne være Hjælp:Nybegynderforum der er oplagt til "hjælp mig"-spørgsmål. -- JGC 7. nov 2007, 20:03 (CET)

Inficeret pil[rediger kildetekst]

Hej Sten. Jeg fandt denne interessante syge pil i Upernavik (se også her). Har du nogen anelse om hvad den fejler? Jeg ville gerne uploade billederne til Commons, men først når jeg ved hvordan de bør navngives. -- Slaunger 22. nov 2007, 21:33 (CET)

Hold op hvor ved du meget! Nej, jeg var ikke smart nok til at vende bladene og se op under, men det vil jeg gøre næste gang, hvis jeg får chancen;-) Det er nogle bittesmå galler. Det er jo noget småkratteri deropppe. Udvalget af insekter er temmeligt begrænset deroppe, og jeg har aldrig hørt om bladhvepse deroppe (men jeg ved ikke så meget om småkravlet). Mider ved jeg dog der er deroppe. F.eks. er det et åbenstående mysterium hvad det er for en ca. 3 mm stor mide (det er en meget stor mide) man ser på denne Stellaria humifusa. -- Slaunger 22. nov 2007, 22:17 (CET)
Blodmide, og en spekulativ gallermide til pilen. Vi lader det være ved det. Tak. -- Slaunger 22. nov 2007, 22:35 (CET)
I disse second-opinion tider spillede jeg iøvrigt på to heste. Jeg fik et andet udtømmende svar her som er i fin overensstemmelse med dit svar. -- Slaunger 23. nov 2007, 12:01 (CET)

Botanikskabelon[rediger kildetekst]

Hej Sten. Er det ikke lidt søgt at sætte {{Botanik}} på Calvin-cyklus? Bevares, Calvin-cyklus er da en reaktionsvej der kun findes i planter, men ellers virker det ikke som det mest centrale botaniske emne. Cyklussen er heller ikke blandt de artikler der linkes af skabelonen. Sakkura 23. nov 2007, 15:44 (CET)

Jeg tænker bare at en artikel som f.eks. Plante er et lidt mere naturligt mål for botanik-skabeloner. Teoretisk set kunne Calvin-cyklus jo blive fyldt med skabeloner fra biokemi og kemi også, og så bliver det lidt i overkanten. Men okay, det kan måske vente til senere, for i sig selv er der ikke noget galt i at have skabelonen på, det er først når/hvis andre kommer til at det bliver for meget. Sakkura 24. nov 2007, 20:36 (CET)

Hvilken firling?[rediger kildetekst]

Hej Sten, måske kan du hjælpe mig igen. Ved du hvad det her er for en firling? Måske Sæter-Firling? De næste fire billeder i webalbummet er af den samme plante. Det er den mindste "blomst" jeg nogensinde har set 10-15 mm høj - bemærk tommestokken. Derfor er billederne også lidt gnidrede, det er på kanten af hvad mit kamera kan fotografere med rimelighed. Stedet er igen Upernavik i Nordvestgrønland - i en plantekultur bestående primært af Mose-Bølle og Kantlyng. Jeg ville gerne uploade dem til Commons under det rigtige artsnavn. -- Slaunger 26. nov 2007, 12:12 (CET)

Åh, jeg havde slet ikke tænkt på at det kunne være en korsblomst, men det er da rigtig nu jeg ser efter. Det passer med fire kron- og bægerblade og bladenes form. Der findes 19 arter af Draba i Grønland, men min rejsehåndbog viser kun de seks mest almindelige, og de er alle alt for store - kun Sne-Draba snerper derhenad. Grunden til at jeg tænkte på firling er disse arters lidenhed og fordi de kan have firetallige blomster. Men som du korrekt skriver er bladenes form ikke rigtig. Jeg har tilfældigvis hjemlånt Den nye Nordiske Flora for tiden fra biblioteket, hvor der er langt flere Draba arter vist, og jeg er enig med dig i at Fjeld-Draba kan være et bud. Et andet bud er måske Trommeskinds-Draba (Draba subcapitata) eller et lille individ af Sne-Draba (Draba nivalis). Jeg kender dog ikke disse arters udbredelse i Grønland. Jeg kan dog også forstå at artsbetemmelse af Draba er et specialistområde, og de billeder jeg har taget er vidst ikke nok til at entydigt at bestemme arten. Vi kommer det nok ikke nærmere end Draba sp., men tak for Draba-hintet. -- Slaunger 26. nov 2007, 22:20 (CET)

Hej Sten. Jeg har sat et billede ind af en Stenbræk jeg har fotograferet i Upernavik i artiklen Bæk-Stenbræk (Saxifraga rivularis) i formodning om at det er den art. Men nu har jeg siddet og gransket lidt mere over det og er blevet i tvivl om det i virkeligheden er Polar-Stenbræk (Saxifraga hyperboreus)? Her er nogle billeder af den plante jeg pt formoder er en Bæk-Stenbræk

Og modsat har jeg taget nogle billeder som jeg formoder er Polar-Stenbræk (S. hyperboreus), nemlig dem her:

men er du enig?-- Slaunger 1. dec 2007, 21:53 (CET)

Hej Slaunger
Svært, svært. Men måske skal løsningen findes i, at botanikerne slet ikke er enige. Det autoritative Integrated Taxonomic Information System (ITIS) anser disse to arter for at være overlappende og delvist synonyme! Da nu Polar-Stenbræk åbenbart kun ses hist og her - selv i Grønland - ville jeg satse på at kalde planterne (planten?) på de tre første billeder Bæk-Stenbræk. De sidste to viser vel samme plante (?), som er ganske meget anderledes end de første, så måske har du ret i din antagelse, men check lige hos ITIS.
Mvh.--Sten Porse 2. dec 2007, 19:37 (CET)--Sten Porse 2. dec 2007, 19:37 (CET)
Allerførst. Endnu en gang tak for dine betragtninger. Jeg opfatter planterne vist for oven og for neden som forskellige. Planter svarende til de øverste billeder så jeg ofte i bymiljø ved rindende vand ved grøfter også indeholdende husholdningsspildevand - altså et ret næringsrigt og vandigt miljø. Den nederste type af plante lignede en anden art, den var markant mindre og jeg så den kun én gang - på et vanskeligt fremkommeligt klippefremspring i fjeldhede med et tynd jordlag, hvor der også flød en del smeltevand forbi. Sidstnævnte virkede mere barskt og det var først da jeg kom hjem og så på billederne at jeg indså ligheden med de planter jeg så i byen. men så vidt jeg forstår på f.eks. Töchers "Det grønne Grønland", så skal man være varsom med at konkludere for meget derudfra, idet den samme art kan fremstå noget anerledes hvis det er i et forurenet bymiljø ift det mere sædvanlige temmeligt næringsfattige fjeldhede - f.eks. kan individer opnå abnorme størrelser (x2 eller mere) i det forurenede miljø ift til det naturlige arktiske miljø.
Hvad angår taksonomien, så har jeg konsulteret mig med ITIS (det havde jeg allerede inden), men kan derudaf ikke uddrage anden konlusion end at begge arter er (Saxifraga rivularis hhv. Saxifraga hyperborea) accepterede - jeg kan ikke umiddelbart se at de regnes for overlappende ud fra ITIS ud over at S. hyperborea har et ikke accepteret synonym som S. rivularis var. hyperborea.
Men jeg fandt noget andet på zipcodezoo.com (fantastisk god resurse forøvrigt, som jeg blev opmærksom på forleden). Her kan man se udbredelseskort og til tider billeder for rigtig mange arter samt meget andet godt. Deres opslag for S. rivularis og S. hyperborea er ganske interessante. Der er billeder af blomsterne af S. rivularis og igen er de helt hvide og de har ikke så røde hårede dækblade som dem jeg har set. Men jeg tror det er rigtigt som du siger, at der må være et delvist overlap og at de er meget lig hinanden, men at det bedste bud nok er som jeg har antaget fra starten: nemlig at de øverste billeder bedst modsvarer S. rivularis og de nederste bedst modsvarer S. hyperborea. -- Slaunger 3. dec 2007, 12:17 (CET)
Det er da interessant, at du vælger at oplyse netop det, jeg havde tænkt mig at spørge dig om, nemlig en beskrivelse af planternes økologiske hjemsted (biotop). Dine oplysninger understøtter min tanke, som er, at der kan være tale om to forskellige økotyper af samme art (eller samme artsgruppe). Især er det interessant det med oplysningen om rindende vand og spildevand. Det giver jo nemlig planten en længere vækstsæson, for spildevand er varmt og foråret sætter garanteret tidligere ind ved sådan en grøft. Med den anden kunne det være interessant, om du husker dens eksponering (altså placering i forhold til syd), og om du kan sige noget om varigheden af snedækket på dens klippehylde. Nå, det er bare min økologiske interesse, der løber af med mig. Du kan jo svare mig en gang ved lejlighed.
Angående husholdningsspildevandet, så tror jeg nu ikke det er varmere end smeltevandet. Der er ingen kloakering i byen, det grå spildevand (bad, vaskemaskine, køkken) ledes ud i tærrenet og hober sig op som store ismasser ud for husene, så når tøtiden kommer smelter det på lige fod med den almindelige sne og is og blandes med dette i grøfter langs vejkanter (til tider lidt klamt). Og når først det er tøet er det mit indtryk at husholdningsspildevandet meget hurtigt når samme temperatur som tærrenet. Jeg tror nærmere det er næringsindholdet som er det væsentlige. Hvad angår eksponeringen, så er den ret ens og faktisk lidt i favør for den antagede Polar-Stenbræk som var på en skråning i øst-syd-østlig retning (dog omkring et sneleje som forsvandt senere), medens jeg så Bæk-Stenbrækken på vest-nordvestlige skråninger. Men da vi er ret langt nord for polarcirklen er retningen ikke så afgørende idet solen næsten belyser alle skrænter lige meget under midnatssolens vandring i løbet af døgnet - der er ikke så drastiske forskelle i vegetationstyperne på nordvendte ift sydvendte skråninger som man ser længere sydpå.
Tak for tippet med zipcodezoo.com. Stedet er værdifuldt som værktøj, og jeg har ført det ind blandt mine bogmærker.
Og så en lille, mere principiel sløjfe. Disse små udvekslinger om planterne er et eksempel på det, som gør wp så stærkt. Så jeg takker for dem, både for mit eget vedkommende og på projektets vegne. Mvh.--Sten Porse 3. dec 2007, 15:07 (CET)
Ja, det er det der gør det sjovt. Jeg lærer en masse om planter og du får set billeder af nogle, som du måske ellers ikke ville have set... Jeg vender sikker tilbage med flere spøgsmål, for mit lager af billeder er ikke udtømt endnu. -- Slaunger 3. dec 2007, 17:19 (CET)

Gummiakacie[rediger kildetekst]

Hej Sten. Har du nogen holdning til diskussionen på Gummi-Akacie ? Kinamand 8. dec 2007, 12:44 (CET)

Rød peber[rediger kildetekst]

Hej Sten - kunne du ikke give Rød peber en kraftig overhalning, det er kun en substub jeg selv har lavet? --Villy Fink Isaksen 16. dec 2007, 20:10 (CET)

Hej Villy, jo, det skal jeg gøre snarest! Mvh. --Sten Porse 16. dec 2007, 20:20 (CET)

Der er endnu engang brug for Wikipedias biologihelt (skøn titel). Det er jo vidunderligt, at du vil dele ud af din enmorme viden omkring planter m.v. Ægte Wikipedia-sind! :)

Men der er naturligvis en grund til, at jeg tillader mig at henvende mig til dig. Sagen er, at vi har modtaget en e-mail fra en elev på Århus Købmandsskole, der åbenbart er inde i sagerne omkring jordbær. Hun skriver om jordbær (frugt):

Jordbær er en flerfoldssamfrugt, der danner falsk frugt, idet det man spiser er en opsvulmet blomsterbund. Frøene er stenfrugter, hvor det kødede lag er reduceret, således frugten biologisk set bliver en nød.

Dette kan hun meget vel have ret i (har absolut ingen anelse), men hvis jeg kunne lokke dig til at kigge lidt på vores jordbær og sikre dig, at tingene er som de skal være og måske endda også foretage den foreslåede sammenskrivning, så ville det glæde mig enormt meget :) --|EPO| 8. jan 2008, 20:12 (CET)

Hej EPO, Det har hun ret i. Jeg går strax igang med sagen.Mvh.--Sten Porse 8. jan 2008, 20:24 (CET)


Ser der ikke er en artikel om ramsløg - tror du er den rette mand til at lave en sådan! --Villy Fink Isaksen 23. feb 2008, 12:54 (CET)

Tak! - Jeg er godt tilfreds. --Villy Fink Isaksen 24. feb 2008, 18:40 (CET)

Kornblomst[rediger kildetekst]

Den artikel ønsker jeg mig. Bl.a. fordi et billede af den er dagens billede på Commons 4.3.2008. --Sir48 (Thyge) 23. feb 2008, 15:03 (CET)

Også mange tak for den, Sten. --Sir48 (Thyge) 24. feb 2008, 19:01 (CET)


Indian summer[rediger kildetekst]

Der var du ellers lige hurtig hva :/

--Håkon Pedersen 4. mar 2008, 21:29 (CET)

Hej Sten. I forbindelse med en gennemgang af gamle danske måleenheder er jeg stødt på to artikler, som du har oprettet: Fad i 2004 som kan viderestille til tre betydninger af fad, og Fad (flertydig) i 2007 som kan viderestille til to af disse samt en tredje (og nu også til Fad (rummål)). Vil det ikke være formålstjenligt, hvis de blev skrevet sammen på Fad (flertydig)? Jeg skal gerne gøre arbejdet. mvh--Bernhard 6. mar 2008, 20:22 (CET)

Godt arbejde[rediger kildetekst]

S....flot arbejde med Foråret i Prag, Sten :-) mvh --Rasmus81 14. mar 2008, 13:30 (CET)

Spørgsmål om karplanters taksonomi[rediger kildetekst]

Hej Sten, jeg ville gerne rette lidt op på links til diverse grupper af "karsporeplanter" fra artiklerne om karplanter, stængelplanter og planter. Men jeg er lidt i tvivl; kunne du tage et kig på Diskussion:Karplanter.

MvH --Honymand 23. mar 2008, 10:22 (CET)

Botanik Værktøjskasse[rediger kildetekst]

Hej Sten, jeg har spurgt Bruger:PHansen om der var en samling med must's og tips for Botanik artikler. Han foreslår at vi f.eks. oprettede en Portal:Botanik/Værktøjskasse. Jeg synes det er en god idé - har lavet et udkast her: Bruger:Honymand/Sandkasse3 MvH --Honymand 24. mar 2008, 11:28 (CET)

Sten, kunne du lave et link fra Botanik-portalen til "værktøjskassen" - så kopierer jeg over fra min "sandkasse". Med dine (gode) tilføjelser synes jeg dog det er blevet mere end en bare værktøjskasse - mere en vejledning og huskeliste for botanik-skribnenter. MvH Honymand 25. mar 2008, 22:13 (CET)

Hej Sten, jeg har lagt et spørgsmål på Diskussion:Bregne. MvH Honymand 3. apr 2008, 23:42 (CEST)

Hej Sten, kunne du tage et kig på Bruger:Honymand/Sandkasse - det er kun første del af bregne-artiklen; resten lader jeg stå som det er. Jeg er i tvivl om 2 ting. 1) Er der nogen bregner der bruges som afgrøder, 2) Har jeg overdrevet deres behov for fugtighed. MvH Honymand 5. apr 2008, 09:27 (CEST)


Iltens og ozonlagets dannelse[rediger kildetekst]

Jeg kan ikke gennemskue denne artikel: Iltens og ozonlagets dannelse - vil du give den et eftersyn? --Villy Fink Isaksen 6. apr 2008, 19:19 (CEST)