The Blue Van

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Stop hand nuvola.svg Denne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at indholdet ser ud til at være skrevet af en person, der må formodes ikke at kunne holde et neutralt synspunkt i sin vurdering af artiklens indhold og/eller relevans. Læs mere om hvilke typer af artikler, du normalt skal afholde dig fra at skrive.
The Blue Van
The Blue Van på Forbrændingen.jpg
Foto: Kim Matthäi Leland
Information
Oprindelse Brønderslev, Danmark
Genre(r) Rock
Hjemmeside thebluevan.com
Medlemmer
Steffen Westmark
Søren Christensen
Allan Fjeldgaard Villadsen
Per Mølgaard Jørgensen

Bandmedlemmerne er Steffen Westmark (vokal og guitar), Søren Christensen (guitar, keyboard og kor), Allan Fjeldgaard Villadsen (bas) og Per Mølgaard Jørgensen (trommer og kor)

Historien om The Blue Van begynder i Hallund uden for Brønderslev, hvor fire 13-årige rockspirer mødtes i og omkring den lokale musikskole, trak lod om at skulle være forsanger og begyndte at spille bluesrock. Landsbysønnerne Søren, Steffen, Allan og Per øvede sammen i kælderen hos en bedstemor med dårlig hørelse og tog navnet The Blue Van efter den blå vogn, som blev sendt ud for at hente de sindssyge. Musikskole-pensummet blev krydret med egne kompositioner, og kvartetten udviklede sig som et rock'n'roll-orkester med inspiration fra beatmusikkens guldalder. Efter at have spillet sammen i årevis tog kvartetten i 2001 springet til København, hvor de indspillede deres selvfinansierede EP, ”A Session with The Blue Van”, hvor deres egne 60'er-inspirerede kompositioner med knitrende guitarsignaturer og orgelstykker dannede arrangementernes udgangspunkt og skabte den The Blue Van-lyd, som vi kender i dag. The Blue Van fik en booker der skaffede dem koncerter på Spot og Roskilde Festival og de surfede i det hele taget på forsiden af en retrorock-bølge, som blandt andet også kunne inkludere The Hives, Jet, The Strokes og Jack Whites projekter.

I 2003 indgår de i samarbejde med Iceberg Publishing & Management, der sender bandet til Hamburg hvor de i slutningen af det år indspiller deres debut-album. I 2004 skriver The Blue Van kontrakt med det, på det tidspunkt, største indie label i verden, TVT Records, og samme sommer bliver bandet fløjet til New York for at bosætte sig der. De spiller ca. 50 koncerter i og udenfor NY, i løbet af efteråret og i starten af 2005 udkommer så "The Art of Rolling", som debut-albummet kom til at hedde. Det udkommer over det meste af verden.

I det samme år er bandet på heftig turné. I USA og Canada bl.a. som opvarmning for Hot Hot Heat over ca. 20 koncerter, og i Europa er det i eget navn, på nærmest samtlige større festivaller. Året rundes af med en succesfuld turné i Japan.

Første halvdel af 2006 går med at komponere og indspille 2. album "Dear Independence" i New York, i samarbejde med produceren Henry Hirsch. 1. single bliver soul-sangen "Don't Leave Me Blue". Det bliver fulgt op med en intensiv turné som opvarmning for Electric Six, strukket ud over det meste af USA; 42 koncerter på 2 måneder. Derefter følger endnu en tur til Japan og året sluttes af med 5 gigs som support for australske JET.

Man Up kom på gaden i slutningen af oktober 2008, hvorfra man kan høre singlerne Silly Boy, Man Up og There Goes My Love som bl.a. blev brugt i den første tv-reklame for Apple's tablet computer iPad. Reklamen blev sendt første gang i USA søndag den 7.marts 2010 under Oscar-uddelingen 2010.

The Blue Van var i 2009 nomineret til P3 Guld i kategorien P3 Eksperimentet. Bandet spillede desuden live til showet den 23. januar.

Sangen "Independence" er titelsangen til kabelnetværkssuccesen Royal Pains fra USA Network. I Danmark blev serien vist på TV3, og bandet har modtaget to BMI Awards for deres bidrag til serien.

I slutningen af 2009 påbegyndtes optagelserne til 4. album, endnu engang i samarbejde med producerne Mark Wills og Dan Hougesen. Det fandt sted i Feedback Studierne i Århus. Optagelserne blev afbrudt en uge, da bandet modtog en invitation fra den danske stat, i forbindelse med et statsbesøg i Vietnam. Bandet spillede 3 koncerter og boede på hoteller med de royale. Albummet blev døbt "Love Shot" og første single derfra var titelnummeret, der blev bandets anden "Ugens Uundgåelige" på P3, efterfulgt af heftig turné-aktivitet i Danmark og de tysktalende lande.

5. studie album Would You Change Your Life? udkom September 2012 og blev indspillet i STC Studios, København – med producer Joshua (Kent, Kashmir) bag knapperne. Optagelserne foregik i løbet af foråret og udover en ny producer, allierer bandet sig også med 2 korsangeringer, Kristina Romby (Death Valley Sleepers) og Sidsel Søholm, der medvirker på flere numre og bl.a. har en fremtrædende rolle på titelmelodien "Would You Change Your Life". Endvidere medvirker Kim Menzer, mest kendt fra Burnin' Red Ivanhoe, på tværfløjte på nummeret "Gospel Of Dust". Pladen favner virkelig bredt, og blev godt modtaget. "Would You Change Your Life? Tour" står på i DK i september og oktober, og bliver efterfulgt af en mindre tur til Schweiz og Tyskland. The Blue Van holder pt pause, indtil de drager på en måneds turné til USA i marts 2013.

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]