Amager Bio

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Amager Bio er et spillested beliggende på Øresundsvej, Amager med plads til godt 1.000 stående tilskuere og 500 siddende. Siden spillestedets åbning, den 28. februar 1997, har der været arrangeret mellem 90 og 120 årlige koncerter i samarbejde med Musikforeningen 5-Øren.

Musikarenaens programflade er meget varieret og spænder over en rig varation af stilarter såsom film, marionetteater, opera, dans, klassisk, rock, korsang, performance og projektioner samt større koncerter med såvel danske og internationale musiknavne. Fra 2005-2009 blev prisuddelingen Danish Metal Awards afholdt i Amager bio.[1]

Historie[redigér | redigér wikikode]

Spillestedets lokale på 5.794 kubikmeter var oprindeligt en gammel betonbiograf opført i 1939-41 med hovedindgang fra Amagerbrogade, men er siden blevet ombygget til et af Københavns største spillesteder. Indgangsbygningen fungerede efter lukningen af biografen til ombygningen som grillbar. I dag er der en beboelsesejendom ud til Amagerbrogade. Ideen om at gøre Amager Bio og de omkringliggende bygninger til et fælles kulturpunkt udsprang i slutningen af 1980'erne.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Musik Stub
Denne musikartikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.


Koordinater: 55° 39′ 27″ N, 12° 36′ 34″ Ø