§ 3-naturtype

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra §3-naturtype)
Spring til navigation Spring til søgning

En § 3-naturtype er en naturtype der er beskyttet i henhold til Naturbeskyttelseslovens § 3, der indeholder bestemmelser om beskyttelse af bestemte naturtyper. Loven var et resultat af en erkendelse af at mange naturområder er forsvundet fra det danske landskab i løbet af 1900-tallet.

Omkring 340.000 små naturområder eller omkring 9,5 procent af Danmarks areal er beskyttet gennem Naturbeskyttelseslovens § 3.[1] Det handler om:


Disse er beskyttede overalt, hvor de forekommer i Danmark. De er registrerede og kan ses på Danmarks Miljøportals arealinformation (se f.eks. § 3-naturtyperAgersø og syd for Skælskør). Der må ikke foretages ændringer i tilstanden af de beskyttede naturtyper, men beskyttelsesordningen hindrer ikke at arealernes hidtidige benyttelse fortsættes.

Miljøministeriet er i 2013 i fuld gang med at kortlægge, hvor de små beskyttede naturområder er i Danmark, og 55 biologer fra Miljøministeriet er i felten for at sammenligne virkeligheden med det, de har set på luftfotos. De ventes at besøge 26.000 § 3-områder[2].

Se også[redigér | redigér wikikode]

Eksterne kilder og henvisninger[redigér | redigér wikikode]