Lea Wermelin

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Lea Wermelin
Personlige detaljer
Født 10. maj 1985 (34 år)
Rønne, Danmark
Politisk parti Socialdemokratiet
Uddannelses­sted Bornholms Gymnasium
Københavns Universitet
Links
Lea Wermelins hjemmeside
Biografi på folketinget.dk
Informationen kan være hentet fra Wikidata.

Lea Wermelin (født 10. maj 1985) er en dansk politiker og folketingsmedlem for Socialdemokraterne valgt i Bornholms Storkreds ved Folketingsvalget 2015.

Baggrund[redigér | redigér wikikode]

Lea Wermelin blev født i Rønne som datter af folkeskolelærer Hans Wermelin og sygeplejerske Bodil Wermelin og er opvokset på Bornholm.[1][2] Hun gik på Bornholms Gymnasium fra 2001 til 2004 og uddannede sig til Cand.scient.pol. fra Københavns Universitet.[1] Wermelin har arbejdet som lærervikarSøndermarksskolenFrederiksberg fra 2004 til 2005 og som studentermedhjælper i Udenrigsministeriet fra 2008 til 2010.[1] Derudover har hun været i praktik hos Mellemfolkeligt Samvirke (2008) og DR (2010).[1] Hos Mellemfolkeligt Samvirke arbejdede hun med udvikling af lokaldemokrati i Tanzania, mens hun i DR var tilknyttet tv-programmet Deadline som planlægger.[1] Wermelin bor nu i SandvigBornholm.[1]

Politiske karriere[redigér | redigér wikikode]

Wermelin overtog som 29-årig Socialdemokraternes spidskandidatur fra Jeppe Kofod i 2014 efter hun havde vundet en urafstemning hvor Claus Larsen-Jensen havde været hendes modkandidat.[3] Ved Folketingsvalget 2015 modtog hun 3.951 personlige stemmer og sikrede traditionen tro partiet det ene af Bornholms to kredsmandater, hvor det andet plejer at gå til Venstre. Hendes suppleanter blev Claus Larsen-Jensen og Lars Goldschmidt.[4]

Referencer[redigér | redigér wikikode]


Gilbert Stuart Williamstown Portrait of George Washington.jpgArtiklen om politikeren Lea Wermelin kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.