Éowyn

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Denne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.

Éowyn er en skjoldmø af Rohan, i bogen/filmen Ringenes Herre.

Éowyn betyder "hesteelsker" på angelsaksisk (det sprog som Tolkien brugte til at repræsentere rohirrisk).

Éowyn er søster til Eomer og deres onkel er kong Theoden af Rohan. Da Éowyn er syv år gammel bliver hendes far dræbt af orker og hendes mor dør af sorg. Derfor vokser hun og hendes bror op hos Théoden.

Kong Theodens sind er dog blevet forgiftet af hans rådgiver kaldet Grima Slangetunge, som muligvis er placeret der af Saruman. Han ønsker Eowyn, der dog ikke gengælder hans følelser.

Da Gandalf, Gimli, Legolas og Aragorn kommer til Rohan bliver Grima Slangetunge forvist og kong Theoden kan atter ånde frit.

Da krigerne drager af sted mod Gondor får Eowyn ikke lov til at gå i kamp som hun så gerne vil, men hun drager dog af sted forklædt som kriger til Minas Tirith ledsaget af Meridoc Toker, som også er blevet nægtet adgang. Da hun i krigen møder heksekongen fra Angmar er hun ved at dø da han knuser hendes arm og derefter vil knuse resten af hende, men Meridoc stikker heksekongen i benet og Éowyn dræber heksekongen ved at stikke ham i ansigtet.

Hun bliver efterfølgende gift med Faramir søn af Denathor marsk af Gondor.