Isengard

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Isengard er et sted, der omtales i fantasy-romanerne om Ringenes Herre af den engelske forfatter J.R.R. Tolkien. I Isengard ligger tårnet Orthanc der bebos af troldmanden Saruman, den øverste i det selskab af troldmænd (Det Hvide Råd) hvortil også Gandalf hører.

Ordet isengard betyder angiveligt "jern-ringen". Fæstningen er bygget af Gondor i sin storhedstid, den er beliggende i dalen Nan Curunir, der angiveligt betyder "Troldmandens dal". Saruman flyttede ind i 3. alder, år 2759, og overtog Isengard permanent i år 2963.

Saruman fandt en palantir (seersten) og igennem den forgiftede Sauron hans sind og gjorde ham til sin marionet. Sauron beordrede Saruman at bygge ham en hær til at ødelægge menneskenes verden. Saruman fældede skoven i og ved foden af fæstningen for at føre en industri der skulle bygge ham en hær af hans overlegne ork-race. I processen fældede han store dele af fangorn-skoven. Træerne havde dybe rødder i Isengaard og kan symbolisere de værdier Saruman ofrer for at kunne fylde brændstof på sin industri. Skovens enter (træhyrder) overtog fæstningen under træskægs kommando og Grima Slangetunge dræbte Saruman efter sin tilfangetagelse på taget.

FiktionStub
Denne artikel om en historie eller noget fiktivt er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.