Spring til indhold

AIDS-Fondet

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
AIDS-Fondet
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmeside Rediger på Wikidata
CVR-nummer10619807 Rediger på Wikidata
OpenCorporatesdk/10619807 Rediger på Wikidata

AIDS-Fondet er en privat organisation som arbejder for en verden uden hiv, og en verden hvor seksuel sundhed er en ret og en realitet for alle. AIDS-Fondet arbejder både i Danmark og internationalt og fokuserer på de befolkningsgrupper, der er særligt sårbare og udsatte for hiv.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

AIDS-Fondet, oprindeligt Fondet til Bekæmpelse af AIDS er en dansk privat humanitær NGO, der blev stiftet i 1985 af overlæge, dr.med. Jens Ole Nielsen, Landsforeningen for bøsser og lesbiske og overlæge, dr.med. Viggo Faber.

AIDS-Fondet har til formål at indsamle penge og uddele dem til patientstøtte, forskning og information om hiv og aids. AIDS-Fondet har tillige arbejdet med at mobilisere folkelig og politisk opbakning til aids-bekæmpelsen i Danmark og i verden. AIDS-Fondet har således i modsætning til mange andre hiv/aids-organisationer både en dansk og en international dagsorden.

AIDS-Fondet er medarrangør er Mangfoldighedsfest Odense.[1]

Ledelse[redigér | rediger kildetekst]

Lars Christian Østergreen er fra maj 2021 direktør i AIDS-Fondet.

Andreas Gylling Æbelø var direktør i AIDS-Fondet mellem maj 2017 og januar 2021. Han er cand. mag. i retorik fra Københavns Universitet. Han har været chefrådgiver i Advice A/S, særlig rådgiver for handels- og udviklingsminister Mogens Jensen og kommunikationschef i Det Obelske Familiefond

Kildehenvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Roland, Frederik (30. april 2018), "Odense Mangfoldighedsfest sætter fokus på hadforbrydelser", tv2fyn.dk, TV 2/Fyn, arkiveret fra originalen 23. april 2019, hentet 23. april 2019