Spring til indhold

A Million Ways to Die in the West

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
A Million Ways to Die in the West
Overblik
GenreKomediefilm,
westernfilm Rediger på Wikidata
Instrueret afSeth MacFarlane Rediger på Wikidata
Manuskript afSeth MacFarlane,
Alec Sulkin,
Wellesley Wild Rediger på Wikidata
MedvirkendeSeth MacFarlane
Charlize Theron
Amanda Seyfried
Neil Patrick Harris
Giovanni Ribisi
Sarah Silverman
Liam Neeson
Evan Jones
Christopher Lloyd
Alex Borstein
FotograferingMichael Barrett Rediger på Wikidata
KlipJeff Freeman Rediger på Wikidata
Musik afJoel McNeely Rediger på Wikidata
Produceret afScott Stuber Rediger på Wikidata
DistributørUIP Duna,
Universal Studios,
Netflix Rediger på Wikidata
UdgivelsesdatoDanmark 5. juni 2014
Censur11 år Tilladt for børn over 11 år
Længde116 min. Rediger på Wikidata
OprindelseslandUSA Rediger på Wikidata
SprogEngelsk Rediger på Wikidata
Links
på IMDb Rediger på Wikidata
på scope.dk Rediger på Wikidata
i DFI's filmdatabase Rediger på Wikidata
i SFDb Rediger på Wikidata
A Million Ways to Die in the Wests hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

A Million Ways to Die in the West er en amerikansk western-komediefilm fra 2014 instrueret af Seth MacFarlane, der skrev manuskriptet med Alec Sulkin og Wellesley Wild. Filmen indeholder et cast bestående af bl.a. MacFarlane, Charlize Theron, Amanda Seyfried, Neil Patrick Harris, Giovanni Ribisi, Sarah Silverman og Liam Neeson. Filmen følger en fej cowboy i det vilde vesten, der vinder mod ved hjælp fra en kvindelig skytte og skal bruge sine nyvundne færdigheder i en konfrontation mod hendes skurkagtige fredløse mand.

Skabelsen af A Million Ways to Die in the West begyndte, mens MacFarlane og medforfatterne Sulkin og Wild så westernfilm under tilvejeblivelsen af Ted. Casting af skuespillere blev gjort mellem december 2012 og marts 2013. Optagelserne begyndte den 6. maj 2013 forskellige steder i New Mexico, herunder Albuquerque og Santa Fe, og den sluttede den 9. august samme år. Joel McNeely komponerede musikken.

Filmen blev udgivet den 30. maj 2014 i USA (Danmark 5. juni 2014) og distribueret verden over af Universal Pictures. Filmen modtog alt fra blandede til negative anmeldelser fra anmelderne, med kritik rettet mod filmens længde og MacFarlanes præstation. Filmen var nummer tre i box office i løbet af sin åbningsweekend og indbragte over $87 millioner på verdensplan mod et budget på $40 millioner. Den blev udgivet på DVD og Blu-ray den 7. oktober 2014 og tjente mere end $15 millioner i salg af home media.

Plot[redigér | rediger kildetekst]

I 1882 i byen Old Stump, Arizona, har den frygtsomme fårebonde Albert Stark (Seth MacFarlane) brudt med sin kæreste Louise (Amanda Seyfried), fordi han ikke vil være med i en skudduel. Han forbereder sig på at migrere til San Francisco, da han ikke tror der er mere i det vilde vesten for ham. I mellemtiden røver og dræber den berygtede fredløse Clinch Leatherwood (Liam Neeson) en gammel jordbesidder (Matt Clark) for en guldklump. Han beordrer så sin højre hånd, Lewis (Evan Jones) til at eskortere hans kone Anna (Charlize Theron) til Old Stump for at holde lav profil, mens han fortsætter sin hærgen.

Lewis og Anna ankommer til Old Stump under forklædning af to søskende, der har til hensigt at bygge en gård, men Lewis bliver anholdt efter at have skudt pastorens (John Aylward) søn i en salon. Under slagsmålet redder Albert Anna fra at blive banket af to gæster i salonen og de bliver gode venner. De følges til et landsbymarked, hvor Louises nye kæreste, den arrogante Foy (Neil Patrick Harris), udfordrer Albert til en skudkonkurrence. Albert taber, men Anna træder til og besejrer Foy. Foy ydmyger offentligt Albert, der spontant udfordrer Foy til en duel om en uges tid for at vinde Louise tilbage. Anna bruger derefter ugen på at lære Albert at skyde.

Til et halbal aftenen før duellen forgifter Anna Foy. På vej hjem fra ballet, kysser Albert og Anna. Som Lewis bryder ud af fængslet og myrder sheriffen, ser han kysset mellem Anna og Albert og fortæller det til Clinch. På duelens dag kommer Foy for sent og får kramper på grund af det afføringsmiddel, han ubevidst drak til ballet. Albert, der har besluttet, at Louise ikke er værd at kæmpe for, taber igen duellen. Han trækker sig tilbage til salonen, men Clinch ankommer og kræver at vide, hvem der kyssede hans kone. Han afslører, at Anna er hans kone og truer med at dræbe flere mennesker, medmindre hans kones elsker duellerer ham ved middagstid næste dag. Senere konfronterer Clinch Anna ved at kræve, at hun afslører Alberts navn. Inden han forsøger at have sex med hende, slår hun ham bevidstløs med en sten og flygter.

Anna vender tilbage til Alberts gård for at advare ham om Clinch, men Albert beskylder hende i stedet for at have løjet for ham. Clinch følger efter Anna hen til gården; Albert hjælper hende med at flygte og flygter derefter selv. Mens han flygter, bliver han taget til fange af en stamme Apache-indianere, der truer med at brænde ham levende. Indianerne skåner ham, da han afslører, at han kan tale deres sprog. De giver ham et bryg af peyote, som i flashbacks sender ham tilbage til sin egen fødsel og igennem smertefulde begivenheder i hans barndom, før det får ham til at indse, at han elsker Anna.

Imens fanger Clinch Anna inde i byen. Albert vender tilbage til Old Stump og udfordrer Clinch til en duel. Han sårer Clinch med en kugle forgiftet med klapperslangegift, før hans egen pistol bliver skudt ud af hans hånd, men det lykkes ham at blive stående, indtil Clinch dør af giften. Louise forsøger at vinde Albert tilbage, men han afviser hende og finder i stedet sammen med Anna, der bliver hans kone. Albert modtager også en dusør for at have dræbt Clinch og bruger pengene til at købe får.

I rulleteksterne spørger ejeren af et racistisk skydespil kaldet "Runaway Slave" på landsbymarkedet, hvem der vil give spillet et forsøg. Django (Jamie Foxx) træder frem og skyder manden med kommentaren, "folk dør på landsbymarkedet".

Cast[redigér | rediger kildetekst]

 • Seth MacFarlane som Albert Stark, en bangebukset, men godhjertet fårehyrde.
  • Mike Salazar som 6-årig Albert.
 • Charlize Theron som Anna Barnes-Leatherwood,[1] Clinch Leatherwoods rebelske kone, der bliver venner med Albert.
 • Amanda Seyfried som Louise,[2] Alberts utaknemmelig ekskæreste.
 • Liam Neeson som Clinch Leatherwood,[3] en berygtet fredløs, Annas voldelige ægtemand og Alberts ærkerival
 • Giovanni Ribisi som Edward,[3] Alberts bedste ven og Ruths kæreste.
 • Neil Patrick Harris som Foy,[4] en velhavende, snobbet Old Stump-beboer og Louises nye kæreste.
 • Sarah Silverman som Ruth, Edwards kæreste og prostituteret.
 • Christopher Hagen som George Stark, Alberts voldelige far
 • Wes Studi som Chief Cochise, høvding over Apache-indianerne.[5]
 • Rex Linn som Sheriff/Fortæller.[2]
 • Alex Borstein som Millie, en madame på det lokale bordel hvor Ruth arbejder.
 • Ralph Garman som Dan.
 • John Aylward som Pastor Wilson.
 • Amick Byram som Marcus Thornton.
 • Evan Jones som Lewis, skupelløs, voldelig fredløs og Clinch Leatherwoods højre hånd.
 • Dylan Kenin som pastorens søn, som dræbes af Lewis i salonen.
 • Matt Clark som den gamle jordbesidder, et uheldigt offer for Clinchs bande.

Cameos[redigér | rediger kildetekst]

Produktion[redigér | rediger kildetekst]

Udvikling[redigér | rediger kildetekst]

A Million Ways to Die in the West opstod som en insider-joke mellem MacFarlane og medforfattererne Sulkin og Wild, [11] mens de så Hang 'Em High. [12] Vittigheden udviklede sig til at "joke om, hvor kedeligt, deprimerende og farligt det må have været at leve i det vilde vesten." [11] MacFarlane, en livslang fan af westernfilm, begyndte at undersøge emnet ved hjælp af Jeff Guinns faglitterære roman, The Last Gunfight: The Real Story of Shootout at OK Corral - And How It Changed the American West som en "uvurderlig ressource" og grundlag for mange af måderne at dø i filmen. [11] Forskellige aspekter af filmen blev inspireret af westernfilm. Beslutningen om at Albert skulle være fårehyrder blev inspireret af Montana (1950) og hans gennemsnitlige, konfliktskyende adfærd er fra 3:10 til Yuma (1957).[13] Andre westerns, der inspirerede MacFarlane og forfatterholdet i processen, var bl.a. Oklahoma! (1955), The Man Who Shot Liberty Valance (1962) og El Dorado (1966). Filmen blev først annonceret den 3. december 2012, hvilket markerer MacFarlanes andet bidrag til i live-action, efter Ted i 2012. [14] Tippett Studio blev ansat til at arbejde med filmens visuelle effekter.

Støbning[redigér | rediger kildetekst]

Den 30. januar 2013 blev det annonceret, at Charlize Theron havde sluttet sig til filmen. [15] Theron afslørede senere, at hun "tiggede" om sin rolle, da hun gerne ville have muligheden for at arbejde i komediegenren. [16] Den 11. februar blev det annonceret, at Amanda Seyfried var med i filmen. [17] Den 6. marts blev det meddelt, at Liam Neeson og Giovanni Ribisi havde sluttet sig til filmen. [18] Neeson, der næsten altid undertrykker sin irske accent når han spiller skuespil, sagde ja til rollen som Clinch på betingelsen, at han kunne give sin irske accent fuld skrue. I et interview hos The Tonight Show med Jimmy Fallon fortalte Neeson, at han stillede dette krav, fordi et afsnit af MacFarlanes Family Guy tidligere havde haft en joke kørende om Neeson, der spillede en cowboy med en irsk accent. [19] Den 18. marts blev det annonceret, at Sarah Silverman blev castet til at spille en prostitueret i filmen. [20] Den 10. maj blev det annonceret, at filmen ville blive medfinansieret af Media Rights Capital og Fuzzy Door Productions sammen med Bluegrass Films og distribueret af Universal Studios. [21] Den 11. maj 2013 blev det annonceret, at Neil Patrick Harris havde sluttet sig til filmen. [22] Den 29. maj 2013 meddelte MacFarlane, at Bill Maher havde tilsluttet sig rollelisten. Den 21. februar 2014 meddelte han, at Gilbert Gottfried også havde tilsluttet sig rollelisten.

Optagelser[redigér | rediger kildetekst]

De indledende optagelser begyndte den 6. maj 2013. [23] [24] Locations omfattede forskellige områder i og omkring Albuquerque, New Mexico, [25] inklusive Santa Fe Studio i Santa Fe. [26] Optagelserne sluttede den 9. august 2013. [27] Indspillingerne var vanskelige, fordi rollebesætningen og personalet skulle navigerede i hårdt vejr: "alt fra haglbyger til gloende varme til arktiske vinde og voldsomme regnbyger." [11]

Soundtrack[redigér | rediger kildetekst]

A Million Ways to Die in the West
{{{Type}}} af Joel McNeely Rediger på Wikidata
Udgivet2014, 29. maj 2014, 12. juni 2014 Rediger på Wikidata
GenreKomediefilm, westernfilm Rediger på Wikidata
Længde116 min. Rediger på Wikidata
ProducerScott Stuber Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Musikken blev komponeret af Joel McNeely. Soundtracket blev udgivet af Back Lot Music den 27. maj 2014. [28] Temasangen "A Million Ways to Die" fremføres af Alan Jackson. Den blev udgivet som single den 29. april 2014. [29] En del af Back to the Future-temaet af Alan Silvestri bruges under Christopher Lloyds cameo. Ved slutningen af filmen bruges omkvædet fra "Tarzan Boy" af Baltimora som en fiktiv "muslimsk dødssang". [30]

Track listing

All musik komponeret af Joel McNeely, bortset det noterede.

Nr. Titel Længde
1. "A Million Ways to Die" (fremført af Alan Jackson) 2:27
2. "Main Title"   2:33
3. "Missing Louise"   2:08
4. "Old Stump"   0:45
5. "Saloon Brawl"   1:50
6. "Rattlesnake Ridge"   1:28
7. "People Die at the Fair"   2:11
8. "The Shooting Lesson"   2:16
9. "The Barn Dance"   2:29
10. "If You’ve Only Got a Moustache" (komponeret af Stephen Foster, fremført af Amick Byram) 1:31
11. "Anna and Albert"   4:19
12. "Clinch Hunts Albert"   3:41
13. "Racing the Train"   2:21
14. "Captured by Cochise"   2:07
15. "Albert Takes a Trip"   2:24
16. "The Showdown"   2:20
17. "Sheep to the Horizon"   2:00
18. "End Title Suite"   2:30
Total længde:
41:20

Udgivelse[redigér | rediger kildetekst]

Den 16. maj 2014 havde filmen verdenspremiere på Regency Village Theatre i Los Angeles. [31] [32] Filmen blev senere udgivet landsdækkende den 30. maj 2014. [33] Filmen blev produceret af Media Rights Capital, Fuzzy Door Productions og Bluegrass Films og distribueret af Universal Pictures. [34] [35]

Marketing[redigér | rediger kildetekst]

Den 27. januar 2014 meddelte MacFarlane, at han skrev en ledsagende roman baseret på filmens manuskript, der blev udgivet den 4. marts 2014. [36] [37] En lydbogversion blev også tilgængelig, fortalt af Jonathan Frakes. [38] MacFarlane skrev på bogen i weekenderne under optagelserne til filmen, delvist på grund af kedsomhed. [11]

Box office[redigér | rediger kildetekst]

A Million Ways to Die in the West indbragte $43,1 millioner i Nordamerika og $43,3 millioner i andre territorier, til et samlet beløb på $86,4 millioner, mod budgettet på $40 millioner.

Filmen indbragte $16,8 millioner i sin åbningsweekend og sluttede på tredjepladsen i box office, lige bag med den nye Maleficent og den foregående weekends premiere på X-Men: Days of Future Past. Den levede altså ikke op til forventningerne på $26 millioner. [39] I sin anden weekend faldt filmen til nummer fem og indbragte yderligere $7,3 millioner. [40] I sin tredje weekend faldt filmen til nummer otte og indbragte $3,2 millioner. [41] I sin fjerde weekend faldt filmen til nummer 11 og indbragte $1,6 millioner. [42]

Home media[redigér | rediger kildetekst]

A Million Ways to Die in the West blev udgivet på DVD og Blu-ray den 7. oktober 2014. [43] Blu-ray-udgivelsen indeholder en uklassificeret version (135 minutter) sammen med den originale biografversion (116 minutter). I USA har filmen indbragt $8.336.420 fra DVD-salg og $ 6.739.162 fra Blu-ray-salg, hvilket i alt udgør $15.075.582. [44]

Modtagelse[redigér | rediger kildetekst]

Anmeldelser[redigér | rediger kildetekst]

A Million Ways to Die in the West modtog blandede anmeldelser fra kritikere. [45] [46] Anmeldelsesaggregationswebstedet Rotten Tomatoes gav filmen en 33% -vurdering baseret på 211 anmeldelser, med en gennemsnitlig score på 4,90/10. Webstedets konsensus siger: "Selvom det giver et par grin og kan prale af en talentfuld rollebesætning, er Seth MacFarlanes langstrakte, formålsløse A Million Ways to Die in the West en skuffende affære." [47] En anden anmeldelseswebside der samler anmeldelser, Metacritic, gav en score på 44 ud af 100, baseret på anmeldelser fra 43 anmeldere, hvilket angav "blandede eller gennemsnitlige anmeldelser". [45] Publikum adspurgt af CinemaScore gav filmen en gennemsnitlig karakter på "B" på en A+ til F skala; åbningsweekends demografi var 55% mænd og 72% over 25 år. [48]

Claudia Puigs anmeldelse i USA Today var stort set positiv og lød: "En western med en nutidig følsomhed og dialog, der lyder markant moderne, A Million Ways to Die in the West er kendetegnende MacFarlane, på én gang fjollet og vittig, ung og klog." [49] Stephen Holdens anmeldelse i The New York Times var hovedsageligt neutral og kaldte filmen "en live-action-spin-off af Family Guy med andre karakterer." [50] "Mens det hele føles underligt fejlberegnet for mig, twister A Million Ways to Die in the West formen lige nok, leverer et par grin og holder gæstestjernerne varme," skrev Salon-klummeskribent Andrew O'Hehir. [51] Rafer Guzman fra Newsday fandt filmen underholdende og kaldte den "endnu et eksempel på MacFarlanes evne til at blande bæ-vittigheder med romantik, grimt sprog med sød stemning, stødende humor med drengeagtig charme." [52]

Scott Mendelson fra Forbes roste MacFarlanes beslutning om at lave en utraditionel westernkomedie, men opsummerede filmen som "bare lige ambitiøs nok til, at det var virkelig skuffende." [53] Michael O'Sullivan på The Washington Post var blandet og anså filmen som en "bred, vildt hit-eller-misse-satire", idet han skrev, at han kun fandt enklelte af filmens vittighederne sjove. [54] "Åndeligt er den tættere på en mellemklasselig crowdpleaser som City Slickers end Blazing Saddles, der er for vild med genrekonvention til at nå den komiske dynamit," skrev Mike McCahill i The Guardian. [55]

Meget af filmens kritik var rettet mod dens skrivning, spilletid og MacFarlanes debut i live-action-præstation. Michael Phillips fra Chicago Tribune kritiserede MacFarlanes skuespil og instruktion som: "En svigt i håndværket. Han kan ikke styre handling eller endda klare sine egne scener godt. Han kan ikke oprette en visuel vittighed ordentligt uden at ty til hovedstød og knogleknusning, og han ved ikke, hvordan eller hvornår han skal flytte sit kamera. Han er ikke god nok som romantisk hovedrolle til at fange billeder. " [56] Richard Corliss of Time kaldte filmen en "vildtnæs-komedie, hvis visuelle storhed og tiltalende skuespillere bliver forurenet af nogle forbavsende dovne forfatterskaber." [57] Scott Foundas of Variety fandt filmen "langstrakt og uinspireret" og kritiserede filmens "dovne forfatterskab" og MacFarlanes "overraskende intetsigende" komiske forestilling. [58]

Rene Rodriguez fra Miami Herald gav filmen en stjerne og kommenterede: "Der er nok grin spredt over A Million Ways to Die in the West, at mens du ser den, ser filmen ud som en acceptabel komedie. Når du kommer hjem, kan du dog næsten ikke huske vittighederne. " [59] John DeFore fra The Hollywood Reporter kritiserede filmens spilletid: "Selvom filmen næsten latterfri, ser det ud til, at dens ujævne vittigheder er blevet blæst igennem en meget tilgivende redigeringsproces." [60] Joe Morgenstern fra The Wall Street Journal fandt også filmens længde "udmattende" og bemærkede, "noget af det sprutter, nøjes med smil i stedet for grin, og meget af det flyder, mens det slappe manuskript søger [...] efter stadig mere almindeligt nævnere i toilethumor. " [61]

Udmærkelser[redigér | rediger kildetekst]

Pris Kategori Modtager(e) Resultat
2015 People's Choice Award[62] Favorite Comedic Movie Actress Charlize Theron Nomineret
International Film Music Critics Association Award[63] Best Original Score for a Comedy Film Joel McNeely Nomineret
Golden Raspberry Awards[64] Worst Actor Seth MacFarlane Nomineret
Worst Actress Charlize Theron Nomineret
Worst Director Seth MacFarlane Nomineret
Worst Screen Combo Seth MacFarlane og Charlize Theron Nomineret

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

 1. ^ Shaw-Williams, Hannah (3. februar 2014). "'A Million Ways to Die in the West' Trailer Has a Whole Lot of Death". Screen Rant. Hentet 5. februar 2014.
 2. ^ a b "Rex Linn Joins Seth MacFarlane's 'A Million Ways to Die in the West'". The Hollywood Reporter. 30. maj 2013. Hentet 10. august 2013.
 3. ^ a b "Liam Neeson & Giovanni Ribisi Join 'A Million Ways to Die in the West'". Screen Rant. Hentet 10. august 2013.
 4. ^ Quinlan, Erin (May 21, 2014). "Neil Patrick Harris taps 'stache of talent in 'Million Ways to Die'". Today.
 5. ^ "Wes Studi to Be Second American Indian Inducted into 'Hall of Great Western Performers'". Indian Country Today Media Network. 19. april 2013. Arkiveret fra originalen 2. marts 2014. Hentet 27. maj 2014.
 6. ^ Morgan, Maybelle (29. maj 2014). "ELLE reviews A Million Ways to Die in the West". Elle. Arkiveret fra originalen 29. maj 2014. Hentet 29. maj 2014.
 7. ^ "A Million Ways to Die in the West" (PDF). Universal Pictures. 9. maj 2014. Arkiveret fra originalen (PDF) 24. maj 2014.
 8. ^ "SethMacFarlane: Great day of filming with the hilarious Gilbert Gottfried @RealGilbert on #AMillionWays". Twitter. 21. februar 2014. Hentet 22. februar 2014.
 9. ^ Vejvoda, Jim (25. marts 2014). "Universal Shows Off Fifty Shades of Grey, Lucy, A Million Ways to Die in the West and More at CinemaCon". IGN. Hentet 22. maj 2014.
 10. ^ "@billmaher brought the laughs today in A Million Ways To Die In The West". Twitter. 29. maj 2013. Hentet 30. januar 2014.
 11. ^ a b c d e Alexandra Cheney (29. april 2014). "Seth MacFarlane on 'Million Ways to Die' and Taking Projects That 'Terrify' Him". Variety. Hentet 29. maj 2014.
 12. ^ "A Million Ways to Die in the West Biographies" (PDF). Arkiveret fra originalen (PDF) 2. juni 2014. Hentet 4. juni 2014.
 13. ^ David Fear (5. juni 2014). "The Cowboy Flicks That Shaped Seth MacFarlane". Rolling Stone. New York City: Wenner Media LLC (1210): 18. ISSN 0035-791X.
 14. ^ "Seth MacFarlane Finds A Million Ways to Die in the West". ComingSoon.net. 3. december 2012. Arkiveret fra originalen 11. januar 2013. Hentet 11. maj 2013.
 15. ^ "Charlize Theron Eyes A Million Ways to Die in the West". ComingSoon.net. 30. januar 2013. Arkiveret fra originalen 3. februar 2013. Hentet 11. maj 2013.
 16. ^ "Charlize Theron 'begged' for a part in comedy western 'A Million Ways To Die In The West'". The Independent. 4. juni 2014. Hentet 6. juni 2014.
 17. ^ "Amanda Seyfried Finds A Million Ways to Die in the West". ComingSoon.net. 11. februar 2013. Arkiveret fra originalen 15. februar 2013. Hentet 11. maj 2013.
 18. ^ "Giovanni Ribisi and Liam Neeson Find A Million Ways to Die in the West". ComingSoon.net. 6. marts 2013. Arkiveret fra originalen 10. marts 2013. Hentet 11. maj 2013.
 19. ^ Chan, Anna (19. maj 2014). "Liam Neeson admits he blushed reading 'A Million Ways to Die in the West' script". Today. Hentet 20. maj 2014.
 20. ^ "Sarah Silverman Eyes A Million Ways to Die in the West". ComingSoon.net. 18. marts 2013. Arkiveret fra originalen 22. marts 2013. Hentet 11. maj 2013.
 21. ^ "Universal and MRC Board Seth MacFarlane's A Million Ways to Die in the West". ComingSoon.net. Arkiveret fra originalen 12. juni 2013. Hentet 11. maj 2013.
 22. ^ Fox, Jesse David (11. maj 2013). "Neil Patrick Harris Joins Seth MacFarlane's A Million Ways to Die in the West". Vulture.
 23. ^ "On The Set For 5/13/13: Melissa McCarthy Co-Directing 'Tammy' For New Line Cinema…'Low Down,' Ghosts of the Pacific'". Studio System News. 13. maj 2013.
 24. ^ Heisel, Angela (3. april 2013). "The New Mexico Film Office Announces "A MILLION WAYS TO DIE IN THE WEST" to film in New Mexico" (PDF). New Mexico Film Office. Arkiveret fra originalen (PDF) 28. juni 2013. Hentet 9. maj 2013.
 25. ^ MacFarlane, Seth (23. april 2013). "Filming A Million Ways to Die in the West. Fun being in a climate where you have to drink 9,000 glasses of water a day or you drop dead". Twitter.
 26. ^ Gomez, Adrian (12. maj 2013). "Star-studded N.M. offers TV series, movies new incentives". ABQjournal.
 27. ^ MacFarlane, Seth (9. august 2013). "Last day of filming on A Million Ways to Die in the West -- thanks to a cast and crew as talented as they are tireless". Twitter.
 28. ^ "'A Million Ways to Die in the West' Soundtrack Details". Film Music Reporter. 13. maj 2014. Hentet 22. maj 2014.
 29. ^ Staskiewicz, Keith (28. april 2014). "Seth MacFarlane's galloping theme song for 'A Million Ways to Die in the West': Hear the Alan Jackson tune -- EXCLUSIVE".
 30. ^ A Million Ways to Die in the West (2014) - IMDb, hentet 2019-11-28
 31. ^ Taylor, Amanda (10. maj 2013). "'A Million Ways to Die in the West' gets summer 2014 release date". Hentet 11. maj 2013.
 32. ^ Keegan, Rebecca (23. maj 2014). "Seth MacFarlane, Charlize Theron find common ground in 'West'". Los Angeles Times. Hentet 7. december 2014.
 33. ^ Couch, Aaron (2. januar 2014). "First Look at Seth MacFarlane's 'A Million Ways to Die in the West' Revealed (Photo)". The Hollywood Reporter. Hentet 7. december 2014.
 34. ^ "A Million Ways to Die in the West". Media Rights Capital. Arkiveret fra originalen 5. september 2013. Hentet 26. maj 2013.
 35. ^ Collura, Scott. "Sarah Silverman for MacFarlane's A Million Ways to Die in the West". IGN. Hentet 9. maj 2013.
 36. ^ MacFarlane, Seth (27. januar 2014). "For anyone who still reads". Twitter.
 37. ^ Gibson, Megan (28. januar 2014). "Seth MacFarlane Writes His First Novel".
 38. ^ "Seth MacFarlane's A Million Ways to Die in the West". Random House. Hentet 27. maj 2014.
 39. ^ Ray Subers (29. maj 2014). "Forecast: 'Maleficent' Set to Reign On Final Weekend of May". Box Office Mojo. Hentet 12. juni 2014. Universal is expecting low $20 millions
 40. ^ "Weekend Box Office Results for June 6-8, 2014". Box Office Mojo. Hentet 2014-06-17.
 41. ^ "Weekend Box Office Results for June 13-15, 2014". Box Office Mojo. Hentet 2014-06-15.
 42. ^ "Weekend Box Office Results for June 20-22, 2014". Box Office Mojo. 2014-03-07. Hentet 2014-07-04.
 43. ^ "A Million Ways to Die in the West Blu-ray". Blu-ray.com. Hentet 2014-07-20.
 44. ^ "A Million Ways to Die in The West – Summary". The Numbers. Hentet 12. december 2014.
 45. ^ a b "A Million Ways to Die in the West Reviews". CBS Interactive Metacritic. Hentet 2014-05-30.
 46. ^ Faughnder, Ryan (29. maj 2014). "'Maleficent' likely to curse 'A Million Ways to Die in the West'". Los Angeles Times. Hentet 12. juni 2014. both be hampered by mixed reviews from critics
 47. ^ "A Million Ways to Die in the West". Flixster Rotten Tomatoes. Hentet 22. april 2021.
 48. ^ Ray Subers (1. juni 2014). "Weekend Report: 'Maleficent' Casts Box Office Spell, 'Million Ways' Dies". Box Office Mojo. Hentet 12. juni 2014.
 49. ^ Claudia Puig (29. maj 2014). "'A Million Ways to Die' (laughing) in the West". USA Today. Hentet 29. maj 2014.
 50. ^ Stephen Holden (29. maj 2014). "A Frontier Farce From the Guy Behind 'Family Guy'". The New York Times. Hentet 29. maj 2014.
 51. ^ Andrew O'Hehir (29. maj 2014). ""A Million Ways to Die in the West": How Seth MacFarlane became the new Adam Sandler". Salon. Hentet 29. maj 2014.
 52. ^ Rafer Guzman (28. maj 2014). "'A Million Ways to Die in the West' review: Crass but funny". Newsday. Hentet 29. maj 2014.
 53. ^ Scott Mendelson (29. maj 2014). "Review: Seth MacFarlane's 'A Million Ways To Die In The West' Shoots Blanks". Forbes. Hentet 29. maj 2014.
 54. ^ Michael O’Sullivan (29. maj 2014). "'A Million Ways to Die in the West' movie review". The Washington Post. Hentet 29. maj 2014.
 55. ^ Mike McCahill (29. maj 2014). "A Million Ways to Die in the West review – more City Slickers than Blazing Saddles". The Guardian. Hentet 29. maj 2014.
 56. ^ Michael Phillips (29. maj 2014). "Review: 'A Million Ways to Die in the West' 1/2 star". Chicago Tribune. Arkiveret fra originalen 30. maj 2014. Hentet 29. maj 2014.
 57. ^ Richard Corliss (28. maj 2014). "REVIEW: A Million Ways to Die in the West, but Few Ways to Laugh". Time. Hentet 29. maj 2014.
 58. ^ Scott Foundas (28. maj 2014). "Film Review: 'A Million Ways to Die in the West'". Variety. Hentet 29. maj 2014.
 59. ^ Rene Rodriguez (29. maj 2014). "'A Million Ways to Die in the West'". Miami Herald. Hentet 29. maj 2014.
 60. ^ John DeFore (28. maj 2014). "'A Million Ways to Die in the West': Film Review". The Hollywood Reporter. Hentet 29. maj 2014.
 61. ^ Joe Morgensternn (29. maj 2014). "'We Are the Best!': Delicious Discord in the Key of Life". The Wall Street Journal. Hentet 29. maj 2014.
 62. ^ Toomey, Alyssa (4. november 2014). "Jennifer Lawrence, Shailene Woodley and Robert Downey Jr. Among People's Choice Nominees, Plus Find Out Who's Hosting!". E! Online. Hentet 8. november 2014.
 63. ^ "IFMCA: the International Film Music Critics Association » IFMCA Winners 2014". Filmmusiccritics.org. Hentet 19. februar 2015.
 64. ^ "RAZZIES® Celebrate 35 Years of Worst Achievements in Film with Inclusive Nominee List ...and New "Redeemer" Award". Golden Raspberry Award Foundation. Arkiveret fra originalen 15. januar 2015. Hentet 14. januar 2015.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]