Ryan Reynolds

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Der mangler kildehenvisninger i denne artikel.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.
Question book-4.svg
Ryan Reynolds
82nd Academy Awards, Ryan Reynolds - army mil-66450-2010-03-09-180346b.jpg
Ryan Reynolds, Oscar-uddelingen, 2010
Fulde navn Ryan Rodney Reynolds
Født 23. oktober 1976 (38 år)
Vancouver, British Columbia, Canada
Nationalitet Canada Canadisk
Aktive år 1990-nu
Kæreste(r) Alanis Morissette
Ægtefælle(r) Scarlett Johansson (2008-2011, skilt)
Beskæftigelse Skuespiller
Kendte roller Michael Bergen i To fyre, en pige og et pizzeria

Ryan Rodney Reynolds (født 23. oktober 1976) er en canadisk skuespiller. Han er nok mest kendt for sin medvirken i serien 2 fyre, en pige og et pizzeria og filmen Van The Man. For sidstnævnte medvirken blev han nomineret til en MTV Movie Award i 2003 for bedste nye mandlige optræden.

Barndom og ungdom[redigér | redigér wikikode]

Ryan Reynolds blev født i Vancouver, British Columbia, Canada som søn af James og Tammy Reynolds. Han er den yngste af 4 brødre, hvoraf 2 af hans storebrødre er politibetjente. Han droppede ud af Kwantlen College i Vancouver for at spille skuespil og var med i en række mindre kendte tv-serier i Canada. I 1996 tog han med en skuespillerven til Los Angeles, Californien for at prøve lykken der.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

I 1997, efter at have prøvet lykken i Los Angeles i nogle måneder, fik Ryan endelig en rolle, nemlig rollen som Berg i tv-serien 2 fyre, en pige og et pizzeria. Serien kørte fra 1998 til år 2001, og Ryan medvirkede i 81 afsnit. Selvom serien var almindelig kendt, var den ikke nogen større succes, men den ledte alligevel Ryan til hans gennembrudsfilm Van The Man i år 2002, hvor han blev nomineret til førnævnte award. Han har siden medvirket i hitfilm, såsom Blade: Trinity, X-Men Origins: Wolverine og i The Proposal med Sandra Bullock. Ryan Reynolds spiller også med i Definitely Maybe, sammen med bl.a. Rachel Weisz. Den nyeste film han medvirker i er Buried, hvor han spiller hovedrollen. hans nyeste film hedder Green Lantern (2011)

Privatliv[redigér | redigér wikikode]

Ryan blev i 2002 kærester med den canadiske sangerinde, Alanis Morissette, og i 2004 blev parret forlovet. Forholdet holdt dog ikke, og i februar 2007 udmeldte parret, at de havde valgt at ende deres forlovelse. Senere samme år begyndte Ryan at date skuespillerinden Scarlett Johansson. Parret blev forlovet i maj 2008 og blev gift ved en stille ceremoni i Canada den 27. september De blev skilt i januar 2011.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Skuespiller Stub
Denne skuespillerbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi