Ryan Reynolds

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Ryan Reynolds
Reynolds ved Comic-Con i 2015.
Personlig information
Fulde navn Ryan Rodney Reynolds
Født Ryan Rodney Reynolds Rediger på Wikidata
23. oktober 1976 (47 år)
Vancouver, British Columbia, Canada
Nationalitet Canada Canadisk
Bopæl Pound Ridge, Los Angeles Rediger på Wikidata
Religion Katolicisme, ateisme Rediger på Wikidata
Ægtefælle Scarlett Johansson (2008-11, skilt)[1]
Blake Lively (g. 2012)[2]
Partner Alanis Morissette (2002-2007) Rediger på Wikidata
Børn James Reynolds, Ines Reynolds, Betty Reynolds
Uddannelses­sted Kitsilano Secondary School, The Royal Conservatory of Music, Kwantlen Polytechnic University, Prince of Wales Secondary School Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Skuespiller
Aktive år 1991-i dag
Roller Michael Bergen i To fyre, en pige og et pizzeria
Nomineringer og priser
Udmærkelser Saturn Award
MTV Movie Awards
Stjerne på Hollywood Walk of Fame
Governor General’s Performing Arts Award (2020)
MTV Movie Award for bedste kampscene (2016)
Canada's Walk of Fame (2014) Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.
Ryan Reynolds ved Oscaruddelingen 2010.

Ryan Rodney Reynolds (født 23. oktober 1976) er en canadisk skuespiller. Han er nok mest kendt for sin medvirken i serien 2 fyre, en pige og et pizzeria, Blade 3 og Deadpool filmene.

Barndom og ungdom[redigér | rediger kildetekst]

Ryan Reynolds blev født i Vancouver, British Columbia, Canada som søn af James og Tammy Reynolds. Han er den yngste af fire brødre, hvoraf to af hans storebrødre er politibetjente. Han droppede ud af Kwantlen College i Vancouver for at spille skuespil og var med i en række mindre kendte tv-serier i Canada. I 1996 tog han med en skuespillerven til Los Angeles, Californien for at prøve lykken der.

Privatliv[redigér | rediger kildetekst]

Ryan Reynolds blev i 2002 kæreste med den canadiske sangerinde Alanis Morissette, og i 2004 blev parret forlovet. Forholdet holdt dog ikke, og i februar 2007 udmeldte parret, at de havde valgt at ophæve deres forlovelse.[kilde mangler] Senere samme år begyndte Ryan at komme sammen med skuespillerinden Scarlett Johansson. Parret blev forlovet i maj 2008 og blev gift ved en stille ceremoni i Canada den 27. september 2008.[3] De blev skilt i juli 2011.[1] I 2012 blev Ryan gift med nuværende kone Blake Lively

Karriere[redigér | rediger kildetekst]

I 1997 fik Reynolds efter at have prøvet lykken i Los Angeles i nogle måneder endelig en rolle, nemlig som Berg i tv-serien 2 fyre, en pige og et pizzeria. Serien kørte fra 1998 til år 2001, og Reynolds medvirkede i 81 afsnit. Selvom serien var almindelig kendt, var den ikke nogen større succes, men den førte alligevel til, at Reynolds fik et filmgennembrud i Van The Man i 2002, hvor han blev nomineret til sin første pris. Han har siden medvirket i hitfilm, såsom Blade: Trinity, X-Men Origins: Wolverine og i The Proposal med Sandra Bullock. Ryan Reynolds spiller også med i Definitely Maybe, sammen med bl.a. Rachel Weisz. I 2010 spillede han hovedrollen i filmen Buried og i 2011 som Green Lantern i filmen af samme navn. En ny succes fik han for sin rolle i Deadpool.

Filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b "Ryan Reynolds, Scarlett Johansson's Divorce Finalized". Us Weekly. 1. juli 2011. Hentet 30. august 2015.
  2. ^ Steve Helling og Jennifer Bradley Franklin (9. september 2012). "Blake Lively & Ryan Reynolds Are Married". People. Hentet 30. august 2015.
  3. ^ "Scarlett Johansson and Ryan Reynolds Wed in Canada". People. 28. september 2008. Hentet 30. august 2015.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SkuespillerSpire
Denne canadiske skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi