Aage Abraham

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Aage Villiam Nielsen Abraham[1] (26. juli 1891 i Tingsted Sogn - 1. november 1956 i Vordingborg) var en dansk bryder, og atlet.

Aage Abraham var som bryder medlem af Brydeklubben Thor i Nykøbing Falster 1929, Atletklubben DAN i København 1930 og derefter i Atletklubben Odin i Vordingborg, som atlet var han medlem af Vordingborg AC. Han vandt det danske mesterskab i brydning i sværvægt 1935 efter sejer over Johan Siboska fra Alsia. Aage Abraham vandt tre atletik-DM medaljer i vægtkast 1934-1936.

Aage Abraham optræder som Danmarks stærkeste mand. Han løftede ved et show foran Gåsetårnet i Vordingborg, med sele, både hest, rytter og sadel og løftede ved et velgørenhedsstævne i Stege et helt junior-fodboldhold, som tilsammen vejede 600 kg.[2]

Aage Abraham var egentlig først slagter hos sin far slagtermester Hans Peder Nielsen Abraham i Tingsted, senere malermester men endte som farvehandler. Han solgte sin farvehandel på Algade i Vordingborg til fodboldspiller og senere landstræner Morten Olsen's far Alex Olsen og åbnede en ny farvehandel som også lå på Algade.

Aage Abraham døde af kræft i 1956.

Danske mesterskaber[redigér | redigér wikikode]

Brydning

  • 1Gold medal icon.svg Guld 1935 Sværvægt

Atletik

  • 3Bronze medal icon.svg Bronze 1936 Vægtkast 14,33
  • 2Silver medal icon.svg Sølv 1935 Vægtkast 15,13
  • 2Silver medal icon.svg Sølv 1934 Vægtkast 14,71

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Født Aage Villiam Nielsen fik 9. marts 1905 navneændring til Aage Villiam Nielsen Abraham
  2. ^ Foto fra velgørenhedsstævne i Stege
AtletikudøverSpire
Denne biografi om en dansk atletikudøver er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Vista-kdmconfig.pngArtiklen om Aage Abraham kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.