Aage Bojsen-Møller

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Aage Bojsen-Møller
Født 23. februar 1926Rediger på Wikidata
Død 15. september 2008 (82 år)Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Forstander, SejlsportsfolkRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Aage Bojsen-Møller f. Aage Bojsen Møller (23. februar 1926 i København15. september 2008) var en dansk højskolemand og sejlsportsmand.

Skolemand[redigér | redigér wikikode]

Han var søn af Vagn Møller og nevø til Axel Bojsen-Møller og blev i 1951 ansat som lærer på Rødkilde Højskole, som var grundlagt i 1866 af bedstefaderen Frede Bojsen. Vagn Møller omdannede den i 1936 til sygeplejehøjskole. Da Aage Bojsen-Møller i 1962 blev forstander blev dens profil atter ændret, nu til naturhøjskole, hvilket den var de efterfølgende sytten år. 1985 gik Bojsen-Møller af som forstander, og siden 1998 har skolen været en teaterhøjskole.

Bojsen-Møller var fra 1987 og seks år frem bestyrelsesformand for Møns Museum og Lokalarkivet for Møn Kommune og var sammen med hustruen Jytte med til at modernisere og udvikle museet.

Sejlsport[redigér | redigér wikikode]

Aage Bojsen-Møller var også en markant sejlsportsmand. Han var fra 1975 involveret i Dansk Sejlunion, var formand for Sejlklubben Møn og virkede som dommer ved adskillige kapsejladser. Sønnerne Jørgen og Jacob delte faderens glæde ved sejlsporten og de var ofte på vandet sammen i en "spækhugger".

Jørgen Bojsen-Møller har vundet guld 1988 og bronze 1992 ved OL i Flying Dutchman, og sammen har brødrene vundet tre verdensmesterskaber i samme bådtype.

Aage Bojsen-Møller er begravet på Stege Kirkegård.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

  • Artiklen har ingen egenskaber for sportsdatabaser i Wikidata