Aarhus Universitetsforlag

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Aarhus Universitetsforlag er en erhvervsdrivende fond, stiftet af Aarhus Universitet i 1985. Forlagets udgivelser er primært forskning fra Aarhus Universitet, men en del udgivelser er skrevet af forfattere, der kommer fra andre danske læreanstalter eller fra udlandet. Forlaget satser på både videnskabelig litteratur og videnskabsformidlende udgivelser og debatbøger.

Universitetsforlaget udgiver omkring 70 bøger om året og har særligt specialiseret sig inden for arkæologi, historie, antik- og litteraturforskning samt formidling af naturvidenskab. Forlaget har mere end 1.200 titler på lager, heraf ca. 400 på engelsk og enkelte på tysk og fransk. Derfor distribueres og markedsføres bøgerne også i udlandet, og forlaget har egne distributører i England og USA.

En række af forlagets bøger er blevet udvalgt af Forening for Boghåndværk til den årlige udstilling af Årets Bedste Bogarbejde, senest i 2007 Sima Qian: Historiske optegnelser og Marinus.Karikaturtegner med kamera.

En række titler er i kommission for andre udgivere, bl.a. Carlsbergfondet, Nationalmuseet, Center for Rusmiddelforskning, Center for Grundtvigstudier, Jysk Arkæologisk Selskab, Jysk Selskab for Historie og Det Danske Institut i Athen.

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]