Abu Khattab

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDette emnes notabilitet er betvivlet
– da en skribent har vurderet at artiklens emne er for snævert til at have encyklopædisk relevans. En begrundelse for denne vurdering kan muligvis findes på artiklens diskussionsside eller i artikelhistorikken.  

Musharaf Sahid bedre kendt som Abu Khattab (født ca 1990-1991) er dansk-pakistansk hellig kriger, der rejste til Syrien for at drage i hellig krig.

Uden at kunne bekræfte det, regner man med, at Abu Khattab er fra ca 1990-91, da syrienblog.net i 2013 skrev, at han den gang var 22 år. Abu Khattab hedder oprindeligt Musharaf Sahid. Han havde bopæl på Bellahøjvej 6a 1.s tv. i Brønshøj og er tilknyttet gruppen “Kaldet til Islam“. Han har desuden siden 1ummah.dk. Han har pakistansk baggrund, men er opvokset i Danmark. Fra 4. klasse gik han på Gladsaxe Privatskole til og med 10. klasse, imens han ved siden af skolen arbejdede som flaskedreng i FøtexNørrebro.[1]

Ifølge tidligere klassekammerater fra Gladsaxe Privatskole som Ekstrabladet har talt med, var Musharaf Sahid ‘klassens sjove dreng’, havde danske venner og var med til klassefester. Noget hans bror – der angiveligt var mere religiøs – ikke skulle have brudt sig om.[1]

Abu Khattab er troende sunni-muslim, og nok så troende, at man i dag i Danmark nok ville betegne ham som en ekstremist. Den 17. august 2013 sagde han bl.a. til Ekstrabladet: “De folk, der inspirerede mig var Abu Musa, Shaikh Omar Bakri Mohammed, da jeg var elev hos ham. Men også Shaikh Osama Bin Laden og Shaikh Anwar Awlaki var de store ikoner for Jihad og pga. deres kald fik jeg kærligheden til Jihad i mit hjerte. Må Allah (swt) belønne dem alle med paradiset!”[1]

Sager og handlinger forbundet med terrorisme[redigér | redigér wikikode]

Hellig rejse til Syrien[redigér | redigér wikikode]

I oktober 2012 pakkede Abu Khattab sin kuffert, og fortalte sin mor, at han ville komme tilbage efter tre måneder. Han fortalte moderen, at formålet med rejsen til Syrien var, at blive bedre til arabisk.[2] Men hvad moderen ikke vidste var, at han rejste, for at kæmpe i den sunnimuslimske koalition Ahle Sunnahti wal Jama'ah.

Under sin rejse deltog Abu Khattab i flere propaganda videoer, hvor han og andre dansktalende muslimere opfordrede til Jihad.[2] I videoen opfordrer "salafisten (som medierne kalder ham), danske islamister til at rejse til det borgerkrigsramte land, for at føre hellig krig - jihad.

Ifølge kilder støtter han Jabhat al-Nusra og rejste til Syrien for at dræbe alle shia-muslimer.[3]

Video mod kendte danskere[redigér | redigér wikikode]

Islamister truer kendte danskere i ny video. Sådan lød overskrifterne de fleste steder, da der dukkede en video op på YouTube, hvor en ny propaganda video, der blev lavet af dansktalende yderliggående Abu Khattab, hvor flere danskere blev udnævnt som legitime mål for jihad.[4]

Iført rødt hovedtørklæde, militærgrøn ammunitionsvest og langt sort skæg løfter han pegefingeren belærende i vejret. Så siger den militante islamist fra København: »Det er vigtigt, at vi sigter med vores kalasjnikov mod de murtadeen (frafaldne, red.) og de kufar (vantro, red.), der angriber islam«.

Herefter tager han ladegreb på sin kalashnikov, og sammen med andre tre andre skyder han til måls efter billeder af Anders Fogh, Naser Khader, Kurt Vestergaard, Lars Hedegaard, Morten Storm og Akhmed Akkari.

Død[redigér | redigér wikikode]

Efter mange rygter omkring Abu Khattabs tilstand, blev det den 11. januar 2014 bekræftet af flere kilder, at Abu Khattab muligvis var død.[5]

Hans familiemedlemmer samt to bekendte af hans familie meddelte til Politiken, at han var død i det nordlige Syrien. Ifølge kilder, blev han dræbt under kampe mod regimets soldater i det nordlige Syrien sidst i november eller først i december 2013.

Dog meddelte Khattabs salafistiske gruppe, Kaldet til Islam, at han ikke var død. "Abu Khattab, han lever insha’Allah" sagde talsmand Abu Abaydullah.

Dagen efter medierne havde meldt ud om Abu Khattab mulige død, meddelte hans bror, Abu Farooq, at hans bror ikke var død.[6] Abu Farooq havde sendt Politiken en privat mail, og skrev bl.a., at broderen angiveligt stadig skulle være i live.

Siden da, har man ikke hørt yderligere om, hvorvidt Abu Khattab var i live.

Referencer[redigér | redigér wikikode]