Accord

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Accord på Nørrebrogade.
Accords lagerudsalg i Skindergade.

Accord er en dansk butikskæde, der sælger og køber brugte dvd'er, blu-Ray's, cd'er og LP'er samt i mindre omfang bøger, tegneserier og kassettebånd mv.

Accord har i øjeblikket 5 butikker i Storkøbenhavn:

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Den første Accord-butik blev åbnet på Vesterbrogade i 1940 af Alfred E. Olsen. Efter 2. verdenskrig blev butikken flyttet til Gyldenløvesgade, hvor den lå frem til 1984.

I 1983 døde stifteren Alfred E. Olsen, og ingen af hans arvinger ville videreføre Accord. Efter et længerevarende ophørsudsalg blev Accord solgt til Frans Uffe Vestergård. Han lagde et halvt år senere Accord sammen med sine 2 andre butikker, Dr. Octopus og Pladepiraten i Nordre Frihavnsgade. Gennem 1980'erne og 1990'erne etablerede han nye butikker efter samme koncept, og i 2000 var der 5 butikker. De er siden blevet reduceret til 3 store butikker. Desuden er der kommet et lagerudsalg og en butik med fokus på vinylplader.

Uffe startede andre eventyr på Østerbro. Sidst i 70’erne mødte han Lea. Sammen lavede de store koncerter i fælledparken, de boede i en årrække i kollektiv og i 1984 fik de deres første barn sammen, Sofie, og i 1987 kom Simon til verden. Børnene voksede op halvt hjemme og halvt i Accord.

Simon og Sofie Vestergård voksede op med Santana og Pink Floyd på pladespilleren og bands i kælderen. Uffe spillede og hørte musik hele tiden. Hans to børn fik begge jobs i Accord som 13 årige. Første job bestod i at tage tusindvis af klistermærker af lp ydercovers. De har begge været på afstikkere i tekstilernes og biologiens verden, men vendte begge tilbage. Med Accord som en konstant i livet og erfaringer udefra var de to børn klar i 2014 til at blive en del af familiefirmaet.

Efter et stærkt levet liv, gik Uffe bort i september 2018. I dag føres Accord videre af Brian, Simon, Sofie og Lea.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

Odczyt z laty.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.