Akademisk Studenterkursus

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Akademisk Studenterkursus
Grundlagt 1924
Rektor Kristen Skydsgaard
Antal ansatte 50
Antal elever 230[1]
Beliggenhed Titangade 9 B
2200 København N
Tidligere navne Skindergades Kursus
Akademisk Kursus[1]
Telefon +45 3583 1826
Hjemmeside akadstud.dk/

Akademisk Studenterkursus (til daglig ASK) er et studenterkursus oprettet 1924 af Valdemar Andersen, i starten under navnet Skindergades Kursus.[2] Akademisk Studenterkursus er det ældste stadig eksisterende studenterkursus i Danmark. Valdemar Andersen startede kurset sammen med tre studenterkammerater fra Københavns Universitet, hvoriblandt var den senere teolog, professor og højskoleforstander Hal Koch, der også underviste på kurset i nogle år.[1]

Skolen har i tidens løb holdt til på mange forskellige adresser, men ligger i dag i TitangadeNørrebro i København. Formålet var ved starten i 1924 og er stadig at give alle egnede unge mulighed for at tage en studentereksamen.

Uddannelsens opbygning[redigér | redigér wikikode]

På Akademisk Studenterkursus får man som på landets øvrige studenterkurser en studentereksamen på to år. Eksamen fra kursus har samme vægt og følger samme bekendtgørelse som det 3-årige gymnasium. Forskellen er, at studenterkurserne ikke tilbyder de kunstnerisk/kreative fag samt idræt. På skolen kan man også tage studentereksamen i sit eget tempo med stx-enkeltfag. Det betyder, at kursisterne har tid til eksempelvis familie eller arbejde. Desuden kan man tage enkelte fag for at dygtiggøre sig eller supplere sin studentereksamen.

På skolen er der et stort udvalg af sprog. Blandt andet begyndte ASK i 2012 som den første gymnasiale uddannelse i Danmark at udbyde arabisk som 2. fremmedsprog, hvilket medførte en markant elevfremgang.[2] I 2017/18 udbydes arabisk og tyrkisk som enkeltfag på A-niveau. Samtidig udbydes den 2-årige HF-uddannelse.

For at blive optaget skal man have afsluttet Folkeskolens Afgangsprøve.

ASK er en privat skole, hvor man betaler en lovpligtig undervisningsafgift. Uddannelsen på studenterkurset er SU-berettiget.

Kurset har pr. 2018 fire linjer, som er:

  • Naturvidenskabelig studieretning - science med matematik A, fysik B og kemi B
  • Naturvidenskabelig studieretning - biologi med biologi A og kemi B
  • Samfundsvidenskabelig studieretning med samfundsfag A og engelsk A
  • Sprogvidenskabelig studieretning med engelsk A, spansk A og tysk/fransk B

Kendte studenter[redigér | redigér wikikode]

Årstal mangler:

Desuden tog den fiktive hovedperson Ida fra TV-serien Krøniken sin studentereksamen fra ASK.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]

Koordinater: 55°42′16.92″N 12°33′7.96″Ø / 55.7047000°N 12.5522111°Ø / 55.7047000; 12.5522111

Jan Bruegel d. Ä. 008.jpgDenne artikel om lokaliteten Akademisk Studenterkursus kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.