Spring til indhold

Alan Woods

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Alan Woods
Alan Woods mødes med den venezuelanske socialistiske præsident Hugo Chávez.
Personlig information
Født23. oktober 1944 (79 år)
Swansea, Wales
NationalitetWaliser
ReligionAteist
Politisk partiInternational Marxistisk Tendens Rediger på Wikidata
BarnLizzie Woods Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­stedUniversity of Sussex,
Moskvas statsuniversitet,
Sofia Universitet Rediger på Wikidata
BeskæftigelseJournalist, forfatter Rediger på Wikidata
Kendt forMarxistisk/trotskistisk teoretiker, redaktør af In Defence of Marxism
Eksterne henvisninger
In Defence of Marxism
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Alan Woods (født 1944 i Swansea, Wales) er en marxistisk/trotskistisk teoretiker og en af lederne af Den Internationale Marxistiske Tendens (IMT). Han har i de sidste par år fået større og større betydning, især i lande som Pakistan og Venezuela og resten af Latinamerika, hvor han bl.a. flere gange har mødtes med Hugo Chavez, og han blev af Hugo Chavez inviteret med til topmøde i De alliancefrie landes bevægelse.

Alan Woods voksede op i en familie med en stærk kommunistisk tradition. I en alder af 16 år blev han medlem af Labourpartiets ungdom og blev overbevist marxist. Han studerede russiskSussex universitet, og taler adskillige sprog, blandt andet russisk, fransk, tysk og spansk. I over 30 år har han deltaget i den marxistiske bevægelse rundt omkring i verden, bl.a. i Storbritannien, Spanien (bl.a. under Franco-diktaturet) og Pakistan. Han har skrevet en lang række artikler, pjecer og bøger om forskellige aspekter af marxismen. Blandt hans kendteste værker er Reason in revolt – Marxist philosophy and modern science (1995, med Ted Grant), Bolshevism – the road to revolution (1999), og i de senere år har han været forfatter til en række analyser af den bolivarianske revolution i Venezuela, herunder artikelserien Teser om revolution og kontra-revolution i Venezuela. Alan Woods er i dag redaktør af bladet Socialist Appeal og af hjemmesiden "In Defence of Marxism", hvor de fleste af hans bøger og artikler kan læses på engelsk. Desuden har han været en af initiativtagerne til og meget aktiv i den internationale Hands Off Venezuela-kampagne til forsvar for den venezuelanske revolution. Han er en markant marxistisk teoretiker, der fører marxismen op til i dag med analyser af den aktuelle økonomiske, politiske og sociale udvikling.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]

ForfatterSpire
Denne forfatterbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi