Amerikansk walking pony

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Ambox scales.svgDenne artikels neutralitet er omstridt
Begrundelsen kan findes på diskussionssiden eller i artikelhistorikken.

Den amerikanske walking pony, som ofte er blevet beskrevet som en "gående drøm", er en yderst attraktiv, stor pony af arabisk type. Joan Hudson grundlagde stambogen for denne race i 1968. Selv om racen har en fastlagt type og karakteristika, varede det næsten 14 år at nå frem til den rette kombination. Det vigtigste mål var at frembringe en stor pony af høj kvalitet og skønhed til showringen.

Den grundlæggende krydsning var mellem en stambogsført tennessee walking horse og en stambogsført welsh pony. Welsh pony-hoppen, Browntree's Flicka, havde stor indflydelse på den tidlige udvikling af racen, og den er nummer 1 i registeret. Hendes søn BT Golden Splendor, som er et fremragende eksemplar på typens fineste egenskaber, er nummer fem i registeret, og den er den første registrerede hingst. Den amerikanske walking pony kombinerer de bedste træk fra begge sine forældrelinjer – den er født med naturlige gangarter, som den har arvet fra tennessee walking horse, og den har en welsh ponys fremragende egenskaber. Den amerikanske walking pony har nogle enestående gangarter, blandt andre en "pleasure walk", en "merry walk" og en blød galop; de er flergængere, og er værd at sammenligne med den berømte walking horse, Roan Allan. "Pleasure walk" er en firtaktet gangart, hurtigere end almindelig skridt, men langsommere end trav. "Merry walk" er ligeledes en firtaktet gangart, men meget hurtigere, og ledsaget af en nikkende bevægelse med hovedet, og hvor ponyen er pænt samlet med haserne godt ind under sig og hovedet båret godt. Galoppen er blød og samlet, og alle gangarterne er stødfri og komfortable.

Den amerikanske walking pony er særdeles alsidig, og har bevist sit stof i spring, dressur, show og fritidsridning samt som kørepony. Den har et meget smukt og fint hoved, som ikke har udprægede ponytræk. Halsen skal have en god længde, være muskuløs og godt ansat og båret. Skuldrene er pænt skrånede, så den har god bevægelsesfrihed, og bringen skal være bred og dyb, ryggen kompakt og bagparten muskuløs. Den har typisk en flot fremtræden og kvalitet. Den kan have alle farver undtaget broget og kan måle op til 140 cm.

AlmKuh 01wiki.jpgDenne artikel om dyr kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.
DyrStub
Denne artikel om dyr er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.