AniCura

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at den virker reklamerende snarere end havende encyklopædisk indhold.
Se evt. nærmere begrundelse på diskussionssiden eller i artikelhistorikken.
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at indholdet ser ud til at være skrevet af en person, der må formodes ikke at kunne holde et neutralt synspunkt i sin vurdering af artiklens indhold og/eller relevans. Læs mere om hvilke typer af artikler, du normalt skal afholde dig fra at skrive hér: Typer af selvbiografier.

AniCura AB er en international veterinærkoncern med virksomheder i Sverige, Norge, Danmark, Tyskland, Østrig, Schweiz og Holland. Virksomheden består af mere end 250 dyrehospitaler og klinikker, som hvert år besøges af omkring 2,5 millioner Kæledyr, heraf primært hunde og katte.

Antallet af medarbejdere udgør op til omkring 5.000 personer hvoraf 1.800 er dyrlæger, og omkring halvdelen har specialistkompetencer.

Virksomheden har en samlet omsætning på omkring 2,9 milliarder svenske kroner. Virksomhedens hovedsæde har beliggenhed i Danderyd i Stockholm med tilknytning til AniCura dyrehospitalet Albano. De fleste dyrehospitaler og klinikker er specialiserede indenfor specifikke områder, såsom intern medicin, Kirurgi, ortopædi, oftamologi (øjne), neurologi, Odontologi (tænder) og dermatologi (hud).

Virksomheden beskæftiger sig med medicinsk og kirurgisk dyre-sygepleje til hund, kat og andre selskabsdyr. Dette indbefatter forebyggende pleje og basal sygepleje, såvel som avanceret diagnostik i form af endoskopi, magnetresonanstomografi, intensivpleje og ortopædi. Virksomheden beskæftiger sig også med rehabilitering, kiropraktik, kostrådgivning og salg af udvalgt dyrefoder og plejeprodukter.

I 2013 stiftedes AniCuras Vetenskapliga Råd, som har til formål at fremme den kliniske forskning i AniCura. Rådet arbejder med at støtte og sikre, at AniCura arbejder evidensbaseret og ifølge videnskaben. Udover dette blev AniCuras Veterinärmedicinska Utvecklinsråd etableret. Dette råd sørger blandt andet for etik og udvikling.[1] For at styre udviklingen yderligere, har AniCura i 2015 etableret AniCuras Forskningsfond.[2] Formålet med fonden er at tilføre midler til forskning indenfor veterinærmedicin og dermed at udvikle veterinærpleje og forbedre selskabsdyrenes liv.

Klinikker i Danmark[redigér | redigér wikikode]

I Danmark har AniCura følgende klinikker:

AniCura Københavns Dyrehospital, ; AniCura Centrum Dyrehospital, AniCura Holbæk Dyrehospital, AniCura Frederiksværk Dyrehospital, AniCura Odense Dyrehospital, AniCura Rynkeby Dyrehospitaler, AniCura Varde Dyrehospital, AniCura Sydvet Dyrehospitaler, AniCura Østergaards Dyrehospital, AniCura Virklund Dyreklinik, AniCura Aarhus Dyrehospital, AniCura Familiedyrlægerne, AniCura Gistrup Dyrehospital, AniCura Hjørring Dyrehospital.

Ejere[redigér | redigér wikikode]

AniCura er en del af Mars Petcare, en familieejet virksomhed med fokus på veterinær behandling og ernæring. Mars Petcare blev grundlagt for over 75 år siden, og virksomheden har i dag over 75.000 ansatte. Mars Petcare er ledende indenfor veterinær behandling og ejer blandt andet Blue Pearl, VCA Hospitals, Pet Partners og Banfield. I 2018 bevægede Mars Petcare sig ind på det europæiske marked ved at erhverve sig AniCura og Linnaeus.

Udover veterinær behandling, tilbyder Mars Petcare ernæring til kæledyr igennem firmaerne Royal Canin, Pedigree og Whiskas. Mars Petcare er også aktive indenfor innovation og teknologi for kæledyr, eksempelvis med genetisk sundhedsscreening, GPS-teknologi og en fond, der skal drive udvikling og innovation indenfor pleje af kæledyr. Mars' formål er at skabe en bedre verden for kæledyr. For mere information besøg Mars' hjemmeside.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. [1] "Om stiftelsen - Stiftelsen Djursjukhus i Stor-Stockholm”(på sv-SE). Stiftelsen Djursjukhus i Stor-Stockholm.
  2. [2]  VeterinarMagazinet, "AniCura anslår forskningsmedel till anställda"

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
FirmaStub
Denne artikel om et firma eller en virksomhed er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
  1. ^ a b Om Stiftelsen - Stiftelsen Djursjukhus i Stor-Stockholm
  2. ^ a b AniCura anslår forskningsmedel till anställda | VeterinärMagazinet