Anne Vang

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Anne Vang
Født 26. oktober 1983 (37 år)
Nationalitet Danmark Dansk
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Politolog Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Anne Vang (født 26. oktober 1983) var borgmester for Børne- og Ungeforvaltningen i Københavns Kommune, valgt for Socialdemokraterne, fra november 2009 og indtil august 2013, hvor hun valgte at trække sig fra borgmesterposten for at blive direktør for erhvervsskolen Niels Brocks merkantile uddannelser.

Vang er datter af fhv. rektor Søren Vang Rasmussen og fhv. seminarielektor Marianne Schandorff. Hun er student fra Nørre Gymnasium og blev i 2009 cand.scient.pol. fra Københavns Universitet med speciale i politiske styringsredskaber.

Hun blev valgt første gang til Borgerrepræsentationen i 2005 og umiddelbart efter valget udnævnt til sit partis politiske ordfører. Dermed blev hun overborgmester Ritt Bjerregaards højre hånd og var involveret i de politiske diskussioner om opførelsen af 5.000 billige boliger på Kløvermarken[1][2] og støtte til flere højhuse i København.[3][4][5] Hun har ligeledes været fortaler for placeringen af skulpturen/vartegnet Store Robert i Københavns Havn.[6]

Ved kommunalvalget 2009, hvor hun blev genvalgt, var hun opstillet som nr. 2 på den socialdemokratiske liste. Efter konstitueringen blev hun borgmester for Børne- og Ungdomsforvaltningen – en post, hun bestred indtil august 2013.

Noter[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


DanskSpire
Denne artikel om en dansk politiker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Politiker