Associação Atlética Ponte Preta

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Associação Atlética Ponte Preta
Klubdetaljer
Fulde navn Associação Atlética Ponte Preta
Kaldenavn(e) Macaca (hun-abe)
Grundlagt 11. august 1900; 123 år siden (1900-08-11)
Hjemmebane Estádio Moisés Lucarelli
Campinas, Brasilien
Kapacitet 19.722 tilskuere
President Arun Emilsson
Head coach Jorginho
Liga 2023 Campeonato Brasileiro Série B
Campeonato Paulista
Andet
Websted pontepreta.com.br
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Hjemmebane
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
3. valg

Estádio Moisés Lucarelli

Associação Atlética Ponte Preta, almindeligvis kendt som Ponte Preta, er en brasiliansk fodboldklub fra Campinas, São Paulo. Ponte Preta er også kendt som Macaca. Ponte Pretas største rival, Guarani, er fra samme by. Kampe mellem de to hold er kendt som derby (dérbiportugisisk). De er kendt som "pontepretanos". Ponte Preta er den næstældste fodboldklub i Brasilien, der stadig er aktiv; den blev grundlagt den 11. august 1900. Den ældste er Sport Club Rio Grande fra Rio Grande do Sul.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Ponte Preta blev grundlagt den 11. august 1900 af den Colégio Culto à Ciência-studerende Miguel do Carmo (kaldet "Migué"), Luiz Garibaldi Burghi (kaldet "Gigette") og Antonio de Oliveira (kaldet "Tonico Campeão") i nærheden af en sortmalet jernbanebro af træ, deraf navnet Ponte Preta (som betyder "sort bro", på dansk). Ponte Pretas første præsident var Pedro Vieira da Silva.

Holdets historie er direkte sammenflettet med jernbanevirksomheden, der blomstrede i byen Campinas. De fleste af de involverede personer i grundlæggelsen af klubben var beboere i arbejderklassen der boede ved jernbanen. Et af holdets første kælenavne var "Toget anno den 11. august". Pontes stadion, Estádio Moisés Lucarelli, ligger lige ved jernbanen på en måde, hvor det er muligt at se den, når man er inde på stadion, og ifølge fansene er et det tegn på held, når toget kører forbi under en kamp.

Ponte Preta anerkendes af FIFA som et af de første hold i Amerika der accepterede sorte spillere, hvilket er sket siden grundlæggelsen i 1900. Klubben hævder at være det første fodboldhold, der nogensinde har en sort spiller i deres trup, den spiller er den førnævnte Miguel do Carmo, som var en del af deres første hold.[1] Det blev også det første landsbyhold, der spillede i en national turnering i 1970.

Pelés sidste kamp i Brasilien var imod Ponte Preta. Den 2. september 1974 besejrede SantosVila Belmiro stadion Ponte Preta 2-0.

Ponte Preta tabte Campeonato Paulista-finalen til Corinthians i 1977 i en kontroversiel kamp, der sluttede 2-1. Rui Rey, en vigtig del af Ponte Preta-holdet, fik et rødt kort tidligt i kampen. Ponte Preta blev betragtet som favoritter til mesterskabet det år.

Den 27. november 2013 på Romildo Ferreira stadion nåede Ponte Preta finalen i Copa Sudamericana 2013 ved at besejre São Paulo (4-2 samlet set) i semifinalen. Det var en historisk tid for klubben, der spillede sin første internationale turnenering. Finalen var mod Lanús, et traditionsrigt argentinsk hold, hvor Ponte Preta endte med at tabe.

Spillere[redigér | rediger kildetekst]

Oversigten er opdateret til og med 25. april 2018
Nr. Land Position Spiller
Brasilien MM Ivan
Brasilien MM Vinícius Silvestre (på leje fra Palmeiras)
Brasilien MM Guilherme
Brasilien MM Rodrigo
Brasilien FO Reynaldo
Brasilien FO Renan Fonseca
Brasilien FO Nathan
Brasilien FO Léo Santos (på leje fra Ituano)
Brasilien FO Reginaldo (på leje fra Fluminense)
Brasilien FO Orinho (på leje fra Santos)
Brasilien FO Igor (på leje fra Ituano)
Brasilien FO Tony
Brasilien MI João Vitor
Brasilien MI Vitinho
Nr. Land Position Spiller
Brasilien MI Ronaldo (på leje fra Sport)
Brasilien MI Xavier
Brasilien MI Paulinho
Brasilien MI Marquinhos
Brasilien MI Tiago Real
Brasilien MI Murilo
Brasilien AN Yuri
Benin AN Aaron
Brasilien AN Felipe Saraiva
Brasilien AN John Kleber
Brasilien AN Thiaguinho
Brasilien AN Júnior Santos (på leje fra Ituano)
Brasilien AN Thalles (på leje fra Vasco da Gama)

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Folha de S.Paulo - Clube quer que Fifa reconheça "democracia" - 12/12/2010". www1.folha.uol.com.br. Hentet 2018-09-26.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]