Spring til indhold

Axl Rose

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Axl Rose
Personlig information
FødtWilliam Bruce Rose Jr. Rediger på Wikidata
6. februar 1962 (62 år) Rediger på Wikidata
Lafayette, Indiana, USA Rediger på Wikidata
BopælMalibu Rediger på Wikidata
ÆgtefælleErin Everly Rediger på Wikidata
PartnerStephanie Seymour Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­stedJefferson High School Rediger på Wikidata
Medlem afHollywood Rose,
Guns N' Roses Rediger på Wikidata
BeskæftigelseAktivist, vokalist, pianist, singer-songwriter, musiker Rediger på Wikidata
GenreRock, heavy metal, hård rock Rediger på Wikidata
Signatur
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.
Axl Rose på Roskilde Festival 2006.

W. Axl Rose (Født William Bruce Rose Jr. 6. februar 1962. Opvokset under sin stedfars navn, William Bruce Bailey) er bedst kendt som stifter af og forsanger i det amerikanske Hard Rock band Guns N' Roses.

Ungdom[redigér | rediger kildetekst]

Hans karriere blev grundlagt, da han begyndte at synge i skolens kor og han lærte sig selv at spille klaver. Hans utallige sammenstød med politiet og "aktiviteter" medførte dog at han blev smidt ud af sin familie. Efter at være flyttet til Los Angeles i 1982 spillede Rose i forskellige lokale bands så som Hollywood Rose og Rapidfire, dog uden den store succes. Efter en række forskellige jobs slog Axl Rose og Tracii Guns fra L.A. Guns deres bands sammen til Guns N 'Roses.

Som forsanger i Guns N 'Roses nød Rose enorm succes. Den anerkendelse han fik som sanger var en uvant ting for Rose. Han var opdraget i en meget religiøs familie hvor det ikke var accepteret at have langt hår og være "oprørsk". Rose gik i 1996 under jorden, angiveligt på grund af sin mors død, hvilket var et kæmpe tab for Axl.

Comeback[redigér | rediger kildetekst]

I 2001 gjorde Axl et uforudset comeback med et nyt line-up af Guns N 'Roses. Gruppen har siden spillet periodisk, 2001-2002, 2006-2007, 2009-2011, 2012-2015 og nu i 2016 med den nogenlunde klassiske Guns N' Roses line-up.

Endelig udkom det stærkt forsinkede og nærmest mystiske album Chinese Democracy i november 2008. Det blev verdens pt. dyrest producerede album, hvor perfektionisten Axl selv betalte alle udgifter. Albummet var 14 år undervejs men fik en blandet modtagelse fra anmelderne.

Axl Rose er i dag (2016) genforenet med både Slash og Duff, fra det oprindelige Guns N' Roses og sammen turnerer de nu atter verden rundt på udsolgte stadions under tour-navnet: "Not in this lifetime" - en henvisning til deres velkendte konflikter, som stod på i mange år.

Axl Rose betragtes som en af verdens bedste rockvokalister og tekniske sangere, selvom han i perioder har haft problemer med stemmen. [kilde mangler]

Rose er anerkendt som sanger, men han spiller også både klaver, guitar, trommer og bas. Rose har selv indspillet en del af trommerne og klaveret på Chinese Democracy.

Privatliv[redigér | rediger kildetekst]

Efter Guns N 'Roses blev en succes besluttede Rose, at han måtte ophøre med at anvende hårde stoffer. Han har ikke dementeret brugen af ulovlige stoffer. I et interview fra 1989 siger han "Jeg har et andet fysisk forhold og anderledes tankegang om stoffer end nogen jeg har kendt i Hollywood, fordi jeg ikke føler en afhængighed af det. jeg vil ikke tillade det".

Selv om Rose ikke har været kendt for alkoholmisbrug, blev han alligevel anholdt i Stockholm i 2006, efter et tidligt morgenskænderi i hotellets lobby med hotellets sikkerhedsvagt. Rose skulle angiveligt have bidt en sikkerhedsvagt i benet og knust et antikt spejl under et beruset raserianfald. Rose kommenterede senere i en pressemeddelelse: "Vi havde en fantastisk koncert i Stockholm, og jeg vil ikke lade denne hændelse ødelægge det. Min assistent Beta og jeg talte i lobbyen på hotellet, da vagterne begyndte at gå os på. Min eneste bekymring var at sikre, at hun var okay ". Efter at have tilbragt de næste mange timer i en celle i Stockholms fængsel, blev han idømt en bøde på omkring 30.000 kr. for at blive løsladt. Efter episoden fortsatte touren planmæssigt.

I dag er han stadig frontmand i Guns N Roses og har desuden vikarieret som forsanger i AC/DC (2016).

Diskografi[redigér | rediger kildetekst]

med Guns N' Roses[redigér | rediger kildetekst]

Uddybende Uddybende artikel: Guns N' Roses' diskografi

med Hollywood Rose[redigér | rediger kildetekst]

med Rapidfire[redigér | rediger kildetekst]

  • Ready to Rumble EP (2014)[2]

Gæsteoptræden[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Rose can't stop 'Hollywood Rose'". Los Angeles Times. Associated Press. 10. juli 2004. Hentet 27. september 2021.
  2. ^ "Audio Sample Of AXL ROSE's Pre-GUNS N' ROSES Recordings With RAPIDFIRE Posted On YouTube". BLABBERMOUTH.NET. 28. maj 2013. Hentet 27. september 2021.
  3. ^ a b c d e Paul Brannigan (3. juni 2016). "Axl Rose's top 10 best guest appearances". loudersound. Hentet 27. september 2021.
  4. ^ "The Outpatience's song "Anxious Disease" feat. Axl Rose and Slash resurfaces for streaming". Sleaze Roxx. 12. juli 2017. Hentet 27. september 2021.
  5. ^ "Watch: Axl Rose debuts new single, 'Rock the Rock', with clip from upcoming 'Looney Tunes' series". AXS. Arkiveret fra originalen 5. januar 2019.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SkuespillerSpire
Denne amerikanske sangerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi