BTS (Bangtan Sonyeondan)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
En måned efter deres debut

BTS (Bangtan Sonyeondan) er en sydkoreansk drengegruppe som er blevet dannet af Big Hit Entertainment. BTS består af 7 medlemmer: Kim Seokjin, Kim Namjoon, Park Jimin, Kim Taehyung, Jung Hoseok, Min Yoongi og Jeon Jungkook. Gruppen debuterede d. 13. juni 2013 med sangen No More Dream. BTS popularitet har vokset meget i det seneste år og er en af de mest succesfulde k-popgrupper. De har en meget udbredt global fanbase.

Deres album The most beautiful Moment in Life: Young Forever solgte over 300.000 eksemplarer, på en uge, hvilket gøre albummet den fjerde bedst-sælgende koreanske udgivelse i 2016. Albummet er BTS' andet album i træk, der har opnået en plads på Billboard 200, desuden lå albummet nummer 1 på World Chart Albums i flere uger.

Den 10 oktober 2016 udgav BTS deres andet fulde album, WINGS, som blev det mest solgte album i 2016 i Sydkorea. WINGS solgte 500.000 i forsalg, og har i 2016 solgt 800.000 eksemplarer. Det gør albummet til det mest solgte album på "Goan chart" (mest solgte koreanske album i 2016). Desuden fik albummet stor international succes. Albummet lå nr. 26 på Billboard 200, det er aldrig blevet opnået før af en kpop gruppe. Albummet er det første kpop album som lå på Billboard 200 i mere end 2 uger. Albummet lå også nr. 1 på iTunes i 28 lande, og fik stor succes i Kina og Japan.

Titelsangen til albummet Wings "Blood Sweat & Tears", hittede i Korea, og var også nr. 1 på iTunes i USA. Sangen rankede højt på Viral Top 50 på Spotify. Musikvideoen til "Blood, Sweat & Tears" blev udgivet samtidig med albummet, og blev den meste sete kpop video på youtube på 24 timer, med næsten 7 millioner views. Albummet Wings indeholder 15 sange hvor 8 er solo-sange. (En solo sang til hvert medlem, udover J-hope som har fået to.) Alle medlemmer har været med i produktionen af album, både producering og skrivning af sangteksterne. De deltog også til Billboard Music Awards 2017 i USA d. 21 Maj. De vandt prisen ( Top Social Artist ) of the year.

Medlemmer[redigér | redigér wikikode]

 • Rap Monster: (Kim Namjoon, 12. september 1994) Leder, rapper. Født i IIsan-gu.
 • Jin: (Kim Seokjin, 4. december 1992) Vokalist. Født i Anyang.
 • Suga: (Min Yoongi, 9. marts 1993) Rapper. Født i Buk District, Daegu.
 • J-Hope: (Jung Hoseok, 18. februar 1994) Rapper og hoved-danser, Født i Gwangju.
 • Jimin: (Park Jimin, 13. oktober 1995) Vokalist og danser. Født i Busan
 • V: (Kim Taehyung, 30. december 1995) Vokalist. Født i Daegu.
 • Jungkook: (Jeon Jungkook, 1. september 1997) Vokalist og danser. Født i Busan.

Musikken[redigér | redigér wikikode]

Gruppens musik genre er hovedsageligt Hip Hop, men de eksperimenterer med mange genre, blandt andet RnB, pop og EDM. BTS skriver og producerer meget af deres eget musik. BTS skriver om mange emner, der bliver set som kontroversielle i den glamourøse kpop industri. I deres tekster behandler de ofte emner om mental sygdom og ensomhed, bl.a. Tomorrow fra Skool Luv Affair og Whalien 52 fra The Most Beautiful Moment in Life pt. 2, og har også en del sange har et politisk budskab. Herunder kan sangene Am I Wrong fra WINGS og Not Today fra You Never Walk Alone nævnes som et eksempler.

Udover deres musik, er BTS kendt for deres svære koreografier, som de udfører meget synkroniseret. [1]

Turneer[redigér | redigér wikikode]

Korean/Asian Tour

 • 2014 BTS Live Trilogy-Episode II: The Red Bullet (2014).
 • BTS Live Trilogy Episode I: BTS Begins (2015)
 • The Most Beautiful Moment in Life On Stage (2015)
 • The Most Beautiful Moment in Life On Stage: Epilogue (2016)

Japan Tour

 • BTS's First Japan Tour-Wake Up: Open Your Eyes (2015)

World Tour

 • 2017 The Wings Tour Live Trilogy-Episode III

Eksterne kilder og henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.
Broom icon.svg Denne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.