Ballerup Bibliotekerne

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Ballerup Bibliotekerne omfatter Ballerup Bibliotek , Måløv Bibliotek og Skovlunde Bibliotek og udgør biblioteksvæsnet i Ballerup Kommune.

Bibliotekernes samlede materialebestand er over 300.000 enheder; det årlige udlån udgør over 800.000 enheder – fordelt med ca. 2/3 på bogudlån og 1/3 udlån af andre materialer; Mere end 600.000 besøger årligt bibliotekerne i Ballerup Kommune.

Filialerne[redigér | redigér wikikode]

Ballerup Bibliotek[redigér | redigér wikikode]

Ballerup Bibliotek, der er tegnet af arkitekt Hans Dall, er centralt placeret ved Stationspladsen i Ballerup. Biblioteket blev taget i brug 1982.

Måløv Bibliotek[redigér | redigér wikikode]

I Måløv danner det gamle mejeri rammen om bydelens bibliotek. Efter at have haft til huse på Liljevangsvej i perioden 1954 til 1968 og på Kratvej i perioden 1968 til 1974, åbnede biblioteket sine lokaler i den nuværende placering i mejeriet 1. oktober 1974. I 2011 skiftede biblioteket status og benævnelse til: Kulturhus Måløv

Skovlunde Bibliotek[redigér | redigér wikikode]

Skovlunde Bibliotek er et filialbibliotek beliggende i Skovlunde Center Syd i Skovlunde. Biblioteket blev indviet i maj 1978. I 2011 skiftede biblioteket status og benævnelse til: Skovlunde Kulturhus.

Ekstern kilde/henvisning[redigér | redigér wikikode]

Ballerup Bibliotekernes hjemmeside

BogstakSpire
Denne biblioteksrelaterede artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Odczyt z laty.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.