Barbara Gress

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Barbara Gress
Født 3. september 1957Rediger på Wikidata
Død 4. november 2001 (44 år)Rediger på Wikidata
Far Clifford WrightRediger på Wikidata
Mor Elsa GressRediger på Wikidata
Søskende David GressRediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Kunstmaler, selvbiograf, forfatterRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Barbara Gress (3. september 1957 - 4. november 2001) var en dansk forfatter, billedkunstner, dukkemager og scenograf. Hun var datter af forfatteren Elsa Gress og kunstmaleren Clifford Wright. Hendes lillebror var arkitekt Jonathan Gress. Clifford Wright adopterede Elsa Gress' førstefødte, filolog og debattør David Gress.

Barbara Gress voksede op i det avangardistiske internationale kunstnermiljø Decenter, der først residerede i en nedlagt skolebygning i Glumsø. I 1970 flyttede det ind i skovriderboligen i Marienborg Slotspark på Møn. Her levedes livet frit og anarkistisk med prominente kunstnere fra nær og fjern som hyppige gæster. Det har Barbara Gress skildret i sine anmelderroste erindringsbøger Dæmoner og engle og Huset og Slottet. Hun skrev i 1999 biografien "Da verden var vores" om filminstruktøren Astrid Henning-Jensen. I 2000 udgav hun den humoristiske børnebog Den Pralende Tenor med egne illustrationer. Barbara Gress er som billedkunstner mest kendt for sine DSB-plakater og værker til Dyrehavsbakken. Hun var en årrække scenograf i RiddersalenFrederiksberg. Barbara Gress var også scenograf for bl.a. Danmarks Radio, Det Kongelige Teater og Cirkusrevyen.

Hun var især i sine sidste år ramt af svær depression og tog sit eget liv i efteråret 2001. Hun efterlod sig en søn.[kilde mangler]

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Vista-kdmconfig.pngArtiklen om Barbara Gress kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.