Bederslev Kirke

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Bederslev Kirke
Bederslev Kirke
Generelt
Opført 1200
Geografi
Adresse Bederslev 7, Bederslev, 5450 Otterup
Sogn Bederslev Sogn
Pastorat Nørre Næraa-Bederslev-Uggerslev-Nørre Højrup Pastorat
Provsti Bogense Provsti
Stift Fyens Stift
Kommune Nordfyns Kommune
Kommune (1970) Otterup Kommune
Eksterne henvisninger
de4sogne.dk
Oversigtskort

Bederslev Kirke ligger i den nordlige del af landsbyen Bederslev ca. 16 km Ø for Bogense (Region Syddanmark). Indtil Kommunalreformen i 2007 lå den i Fyns Amt, og indtil Kommunalreformen i 1970 i Skam Herred (Odense Amt).

Kirken består af kor og skib samt et tårn og våbenhus mod syd, alt opført i røde mursten. Kirken betegnes flere steder som opført i 1884-87. Ved en hovedrestaurering i 1999 fandt man dog bag skalmuringen rester af en romansk kirke, opført i kampesten o.1200. Denne kirke var viet til Nikolaus. Ifølge Jacob Madsens visitatsbog havde kirken et tårn af træ i 1590.

Kirken har flade krydshvælv. Altertavlens ramme er fra 1840, maleriet er udført af Arne Haugen Sørensen i år 2000, og det fremstiller Judaskysset. Maleriet fremstiller både Judas forræderi og tilgivelsen, som faderen giver til den fortabte søn. Satans ansigt er malet ind i nakken på Judas. I Lukas kap.22 står: "Man lagde planer om at rydde Jesus af vejen, men så for Satan i Judas", på bagsiden ses det gamle altertavlemaleri fra 1840, Getsemane, udført af Aug. Wilh. Boesen. Prædikestolen stammer fra ombygningen i 1884-87. Stoleværket i renæssance har gavle med årstallet 1647.

Den romanske granitfont har glat kumme.


Eksterne kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]


KirkeSpire
Denne artikel om en kirke er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Religion