Benedikte Utzon

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Broom icon.svgDette emnes notabilitet er betvivlet
– da en skribent har vurderet at artiklens emne er for snævert til at have encyklopædisk relevans. En begrundelse for denne vurdering kan muligvis findes på artiklens diskussionsside eller i artikelhistorikken.  

Benedikte Utzon (født 2. november 1965) er en dansk modedesigner uddannet på Margrethe-Skolen i København i 1988.

Hun startede i 1995 sit eget mærke med fokus på feminine linjer, råt design og en moderne følelse og har designet for bl.a. dronning Margrethe, kronprinsesse Mary og grevinde Alexandra. I 2009 blev hun udnævnt til det mest interessante brand på Tokyo International Fashion Fair. Mærket gik konkurs i 2012, og herefter lavede hun en aftale med Great Greenland.

Hun har tidligere været chefdesigner for Dranella og Great Greenland og har vundet Smirnoff International Fashion Award.

Designer nu også linjen 'Est. 1995 Benedikte Utzon' i partnerskab med Kim Rasmussens selskab Womens Wear. Målgruppen er modebevidste voksne kvinder.