Bent Werther

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Bent Werther
Født 8. november 1932Rediger på Wikidata
Død 24. juni 1973 (40 år)Rediger på Wikidata
Statsborger DanmarkRediger på Wikidata
Beskæftigelse SangerRediger på Wikidata
Associeret med Four Jacks
Instrumenter
VokalRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Bent Werther (8. november 1932 i København24. juni 1973 i Gentofte) var en dansk sanger.

Bent Werther var søn af kvartermester Ernst Werther og Gudrun Petersen. Bent voksede op i Nyboder i det indre København. Bent har tre brødre Vagn Petterson, Ib Werther og Mogens Weile. I 1956 kom han med i vokalkvartetten Four Jacks efter at Otto Brandenburg havde opdaget ham som sanger på en natklub. Gruppen fik sin storhedstid i perioden 1957-1963 efter at have været på TV i foråret 1957. I 1957 debuterede Bent Werther som pladesolist med "På kvisten hos Joe". Samme år fik Four Jacks succes med nummeret "Den vilde vind" og siden fulgte titler som "Den fredløse", "Æselsangen", "Waterloo", "O Marie, a vil hjem til dig", "Personality", "Tapre Ørn", "Mandalay" og "Kom til Alaska". Gruppen optrådte 3 år i Tivolirevyen og 2 år i Cirkusrevyen.

Bent Werther forlod gruppen i februar 1964 for at blive solist og optrådte bl.a. på Granada Bar på Nørrebro og Cafe Øresund i Nyhavn. Men han fik ikke den samme store succes som solist og fik en professionel og personlig nedtur med sygdom og alkoholproblemer. Han fik dog en række hits på plade i årene 1965-1972 bl.a. "Jeg har en tiger i mit hus" og "En go' fidus". Fra midten af 1960erne etablerede han et samarbejde med Gustav Winckler. De dannede en et showpar og turnerede i begyndelsen af 1970erne rundt i landet med "Bugtalersangen", "Bare der er sol i dine øjne" og "Hønsefarmen".

Sammen med Gustav Winckler var han netop påbegyndt en lang turné omfattende over 100 forskellige jobs, da han pludselig forsvandt efter en optræden og ikke mødte op til den næste. Det var almindelig kendt i branchen at Bent Werther havde store alkoholproblemer. Til sidst blev han fundet syg i Esbjerg og blev i hast indlagt på Gentofte Amtssygehus. Efter tre dage på sygehusets afdeling for leversygdomme, døde han uden at være kommet til bevidsthed. Bent første ægteskab var med Anita Lindskog i 1953. Bent mødte Anita i 1952 på et kurhotel i Värmland. Børn af dette ægteskab: 1).: Lena Werther, f. 26. februar 1954, gift Gustafsson. 2).: tvillingerne Yvonne og Susanne Werther f. den 2. april i 1955. Bent Werther blev senere gift med Jonna Werther med hvem han også fik tvillinger. Desuden to børn fra et tidligere ægteskab med Lonnie Hermansen,kusine til operasangerinde Kirsten Hermansen.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

SkuespillerStub
Denne danske sangerbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi