Gentofte Hospital

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Gentofte Hospital
Gentofte Hospital.jpg
Gentofte Hospital i marts 2013.
Generelle informationer
Sted Gentofte, Danmark
Region Region Hovedstaden
Indviet 1927; 90 år siden (1927)
Websted www.gentoftehospital.dk
Oversigtskort

Gentofte Hospital (tidligere Amtssygehuset i Gentofte) er et hospital beliggende i Gentofte nord for København. Indtil 2007 var hospitalet drevet af Københavns Amt, men i forbindelse med strukturreformen overgik hospitalet til Region Hovedstaden og skiftede ved samme lejlighed navn. Hospitalet dækker Gentofte Kommune, Lyngby-Taarbæk Kommune og Rudersdal Kommune, der i alt har 175.000 indbyggere.

Gentofte hospital.

Hospitalet har en skadestue samt en akutmedicinsk afdeling, der er specialiseret i gastroenterologi, endokrinologi, reumatologi, geriatri og dermatologibehandling. Derudover findes afdelinger indenfor bl.a. kardiologi, lungemedicin, anæstesi samt en intensiv afdeling. Siden 2008 har hospitalet desuden haft en afdeling for planlagt kirurgi.

Hospitalet i streng nyklassicistisk stil blev indviet den 19. januar 1927 og er tegnet af arkitekterne Emil Jørgensen og Helge Bojsen-Møller. Det blev fuldt udbygget i 1939, og kunne huse 1.000 sengepladser, men er siden udvidet flere gange. Seneste udvidelse er fra 2009, mens en større renoveringsproces blev igangsat i 2006.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]