Bering-landbroen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Bering-landbroens udvikling fra for 21.000 år siden frem til i dag

Bering-landbroen var en landforbindelse mellem Asien og Nordamerika. Man tror, at de første mennesker, der bosatte sig i Amerika, ankom denne vej. Da den var bredest, var landbroen omkring 1600 km bred og lå dér, hvor Beringstrædet er i dag, mellem nutidens Alaska og Sibirien.

Landbroen har eksisteret ved flere tilfælde i fortiden, senest fra ca. 30.000 f.kr. til ca. 9.500/9.000 f.kr., som følge af den væsentlig lavere vandstand i havene under istiden.

Vandstanden i verdenshavene er omtrent 125 meter højere i dag end for 21.000 år siden. Landbroen var dækket af græssteppe, hvor der levede flere dyrearter som mammut, uldhåret næsehorn, rensdyr og moskusokse.

Landbroen er opkaldt efter den danske opdagelsesrejsende Vitus Bering.[1]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ John F. Hoffecker; Scott A. Elias (2007). Human Ecology of Beringia. Columbia University Press. s. 3. ISBN 978-0-231-13060-8. Hentet 2016-04-10.
Asiens geografiSpire
Denne artikel om Asiens geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi
Nordamerikansk geografiSpire
Denne artikel om nordamerikansk geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi
AsiensSpire
Denne artikel om Asiens historie er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Historie
USA's historieSpire
Denne artikel om USA's historie er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
USA's historie