Sorteper (tegneseriefigur)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Sorteper (på engelsk Pete, Peg-Leg Pete, Bad Pete, Big Pete, Big Bad Pete og Black Pete) er en tegnefilms- og tegneseriefigur i Disneys univers. Han startede i de tidlige stumme Alice-tegnefilm som næsten fast skurk, og siden optrådte han i adskillige af kortfilmene med Mickey Mouse, Anders And og de andre kendte figurer som en led karl.

I tegneserierne er han vaneforbryder og en af Mickey Mouses værste fjender i de serier, hvor han er detektiv. I tidlige historier tegnet af Floyd Gottfredson havde han træben, han har i visse oversættelser heddet Per Med Træbenet.

Han er en udpræget grov karakter, der råber højt og har en ondskabsfuld latter. Hans reaktioner på at forehavendet forpurres af Mickey er udpræget som et forkælet barn.

Nogle gange samarbejder han med hjælperen Lusk, der især i de sene Paul Murry-historier er hans faste makker. Han har et stort tandbørsteoverskæg og kalder ofte Sorteper for "chef."

I Jumbobøgerne er han gift med Hilda.

Sorteper er den ældste Disneyfigur, der stadig bruges. Han optrådte første gang på film i februar 1925 – 3 år før Mickey Mouses første optræden.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til:
Fiktiv person Stub
Denne biografi om en fiktiv person er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi
Vista-kdmconfig.png Artiklen om Sorteper (tegneseriefigur) kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.