Bo Damgaard

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Bo Damgaard
Født 5. december 1948 (73 år) Rediger på Wikidata
Nationalitet Danmark Dansk
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Tv-producer Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Bo Damgaard (født 5. december 1948), i dag direktør for FilmFyn, medierådgiver, tv-producent og foredragsholder. Tidligere bestyrelsesformand for Det Danske Filminstitut og programchef på TV 2 fra 1993 til 2007. Programmedarbejder, redaktionschef og studievært på DR (Danmarks Radio). Cand. Phil. i nordisk sprog og litteratur/massekommunikation fra Aarhus Universitet (1982).

TV 2 havde han bl.a. ansvaret for programmer som "Go' Morgen Danmark", "Go' Aften Danmark", "TV 2 | Vejret", "Klassefesten", "Scenen er din", "Popstars", "Vild med Dans", Familiejulekalenderserien om Pyrus ("Alletiders Jul", "Alletiders Nisse", "Alletiders Julemand", "Pyrus i Alletiders Eventyr") "Jul i Valhal", "Jesus & Josefine", og dokumentarserier som "TV 2.dok", "Operation X" og "Den Sorte Box" samt livsstilsprogrammer som "Bubber & B.S", "Liebhaverne", "Room Service".

Bo Damgaard begyndte sin karriere i 1973 med at starte sit eget ugeblad "Folk i Århus". I 1974-1978 var han højskolelærer på Ry Højskole samtidig med at han arbejde som freelancejournalist for DR provinsenheden i Århus på Børneprogrammet Søndagskvisten og P3.

Fra 1978 til 1987 var han programmedarbejder og studievært i DR og var bl.a. med til at lave programmer som "Men nu til noget helt andet", "Sort arbejde", "Voksdugen", "Børnetinget" m.v.

I 1987 blev han programredaktør ved Jydske TV hvor han var indtil 1989. I 1989 kom han tilbage til DR. Denne gang som programchef. Her blev han frem til 1993 og stod bl.a. bag "Landet Rundt", "Frodes forunderlige rejse" med Frode Kristoffersen, "Oplysning til samfundet om borgerne" og "Det' ren kage, mand!".[1]

Kilde[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

FjernsynSpire
Denne artikel om en tv-personlighed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi