Spring til indhold

Alletiders Julemand

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Alletiders Julemand
Information
GenreJulekalender
Skabt afMartin Miehe-Renard
MedvirkendeJan Linnebjerg
Christiane Bjørg Nielsen
Paul Hüttel
Jesper Klein
Jeanne Boel
Henrik H. Lund
SprogDansk
Sæsoner og afsnit
Antal afsnit24
Produktion
ProduktionsselskabFrontier Media A/S
Produktionsår1997
ProduktionslandDanmark
ProduktionslederMichael Iversen
InstruktørMartin Miehe-Renard
Udsendt
Oprindelig kanalTV 2
Først sendt i DKdecember 1997
Sidst sendt i DKdecember 2018
Musik
Komponist bag
kendingsmelodi
Jan Rørdam
Martin Miehe-Renard
Links
Alletiders JulemandIMDb (engelsk)

Alletiders Julemand (fulde titel Pyrus Alletiders Julemand) er en dansk julekalender fra 1997, som er skrevet og instrueret af Martin Miehe-Renard og produceret af Adaptor Frontier Media A/S for TV 2. Julekalenderen blev sendt første gang i december 1997 og er genudsendt i 2007, 2014 og 2018.[1] Serien består af 24 afsnit a 25 minutters varighed, og medvirkende i serien er Jan Linnebjerg, Paul Hüttel, Christiane Bjørg Nielsen, Jesper Klein, Jeanne Boel, Henrik H. Lund og Søren Østergaard.

I forbindelse med serien blev computerspillet Pyrus alle tiders Familiespil også udsendt.

Alletiders Julemand er den tredje i Pyrus-serien, og efterfulgte julekalenderne Alletiders jul (1994) og Alletiders nisse (1995), og blev efterfulgt af julekalenderen Alletiders Eventyr (2000).

En planlagt genudsendelse på TV 2 i 2022 blev droppet til fordel for Alletiders Eventyr, angiveligt grundet visse stødende scener og ditto skildring af andre kulturer.[2]

Pyrus (Jan Linnebjerg) er en ung julenisse, der sammen med nissepigen Kandis (Christiane Bjørg Nielsen) og den gamle arkivnisse von Gyldengrød (Paul Hüttel), bor på Danmarks Rigsarkiv, hvor Birger Bertramsen (Jesper Klein) i menneskenes verden er rigsarkivar og sammen med sin sekretær, som samtidig er hans datter, Josefine Brahe (Jeanne Boel).

Pyrus beklager sig over, at han ikke kan få gaver til jul, da Julemanden ikke må give nisser gaver, så Pyrus prøver at trylle ham frem ved hjælp af en magisk bog, for at snakke med ham, men desværre er Julemanden allerede i Rigsarkivet, så han mister hukommelsen. For nisserne gælder det derfor om at hjælpe ham, med at genvinde den ved at besøge en masse episoder i verdenshistorien. De møder blandt andet Sankt Nicolaus (forgængeren til Julemanden), La Befana (en heks der kommer med gaver i Italien) og Santa Claus (den amerikanske julemand).

Alletiders Julemand blev i 1997 optaget i TV1 Productions studier i Taastrup ved København, [3].

Alletiders Juleudstilling

[redigér | rediger kildetekst]

Bundsbæk Mølle ved Skjern blev der i 2017, 2018 og 2019 lavet en udstilling om Pyrus, som bestod af originale kostumer og genstande fra Alletiders Jul, Alletiders Nisse og Alletiders Julemand.

Eksterne henvisninger

[redigér | rediger kildetekst]


Forrige:
Krummernes Jul
JulekalendereTV 2 Følgende:
Brødrene Mortensens jul
FjernsynSpire
Denne artikel om et tv-program er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.