Alletiders Jul

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Alletiders Jul er en TV 2-julekalender for hele familien. Den blev første gang vist i 1994 og genudsendt på samme kanal i 2004 og 2016. Serien består af 24 afsnit a 30 minutter. Alletiders Jul er den mest sete familiejulekalender med 1.383.000 seere i gennemsnit i 1994. Da serien blev genudsendt i 2004 havde den én mio seere.[1]

Handling[redigér | redigér wikikode]

Pyrus (Jan Linnebjerg) er en ung nisse som havner i Danmarks Rigsarkiv, hvor Birger Bertramsen (Jesper Klein) og Josefine Brahe (Jeanne Boel) arbejder som arkivarer. Der gemmer sig den gamle nisse Guttenborg (Paul Hüttel). Guttenborg er i de senere kalendere kendt som Gyldengrød, et æresnavn.

En dag låner Pyrus en tryllebog af Guttenborg for at afprøve sit talent , men det ender galt, da han med en kraftig trylleformular sletter julen fra Danmarkshistorien. Eftersom Rigsarkivet har lovet dronningen en fyldestgørende rapport om julen, må alle kræfter sættes ind for at genskabe det tabte, og Pyrus, Guttenborg, Josefine og Bertramsen drager på opdagelse i Danmarks historie for at finde det forsvundne.

Medvirkende[redigér | redigér wikikode]

Produktion[redigér | redigér wikikode]

Serien er skrevet og instrueret af Martin Miehe-Renard Produceret af Frontier Media A/S

Serien er udgivet på både dvd og VHS.

Julekalenderen blev en stor succes og TV 2 har lavet tre opfølgere til den:

Desuden er der også lavet en film over kalenderen Pyrus på pletten og et teatershow "Pyrus i Alletiders Show", som også kan fås på dvd.


Forrige:
Jul i Juleland
JulekalendereTV 2 Følgende:
Alletiders Nisse


Kilder[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Nielsen, Susanne (26. november 2011). TV 2 vinder julekalender-ræset. TV 2. Hentet 26. november 2011. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]