Bo Lundby Jæger

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Bo Lundby Jæger
Født 1964 Rediger på Wikidata
Statsborger Danmark Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Komponist, pianist Rediger på Wikidata
Instrumenter
Orgel Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Bo Lundby Jæger (født 1964 i Odense) er en dansk komponist, organist og pianist.

Uddannelse[redigér | redigér wikikode]

Er uddannet på Det Fynske Musikkonservatorium og ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium med klaver som hovedfag hos docent Roslind Bevan og har efterfølgende studeret hos Christopher Elton ved Royal Academy of Music i London. Bo Lundby Jæger har endvidere modtaget undervisning i direktion hos Frans Rasmussen og i orgel hos Jens E. Christensen, og arbejder i dag både som repetitør/akkompagnatør, freelance organist og dirigent. Som komponist er han autodidakt og har primært skrevet værker for kammerbesætninger, ligesom vokale elementer ofte optræder. Han er medstifter af det internationalt anerkendte ensemble for ny musik FIGURA, som siden 1992 har givet utallige koncerter i ind- og udland, og til hvem han har skrevet flere værker.

Fra 1994 har han arbejdet som repetitør og akkompagnetør ved Den Anden Opera og Den Fynske Opera, og han var ansat på Den Jyske Opera som repetitør i perioden 2000-2001. Har desuden arbejdet som freelance organist fra 1997 med fastansættelse ved Høje Tåstrup Kirke fra juni 2006. Foråret 2003 – dirigent for Gladsaxe symfoniorkesters forårssæson. Foråret 2004 – Balletrepetitør ved Det Kongelige Teater. Bo Lundby Jægers kompositoriske produktion omfatter bl.a. orkesterværket AVATAR med uropførelse af Sønderjyllands Symfoniorkester i 1999 og operaen ORFEUS-REMIX på Den Fynske Opera med Kiki Brandt og Joachim Knopp i hovedrollerne, april 2007 og med liberetto af Morten Søndergaard. Hertil kommer uropførelser i bl.a. Roskilde Domkirke og Danmarks Radio. Medlem af Solistforeningen, Organistforeningen, Dansk Komponist Forening og Dansk Kapelmesterforening.

Legater[redigér | redigér wikikode]

Fra 2002 -2005 modtager af Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat som komponist.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

MusikStub
Denne danske musikrelaterede biografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi
Wiki letter w.svgArtiklen om musikeren Bo Lundby Jæger kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.