Bruger:Chri695a/klade/skærmtrolden hugo

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi


Skærmtrolden Hugo er en animeret figur fra 1991. Skærmtrolden Hugo findes både på TV og i Computerspil.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Skabelsen[redigér | rediger kildetekst]

Skærmtrolden Hugo blev til i et samarbejde mellem Niels Krogh Mortensen (animator og karakterdesigner) og Ivan Sølvason der er opfinder af interaktivt TV.

Første gang[redigér | rediger kildetekst]

Navnet[redigér | rediger kildetekst]

Hugo var faktisk slet ikke tiltænkt at hedde Hugo, men Nordisk Film TV Producer John Berger blev ved at insistere og så fik han til sidst sin vilje. Hugo betyder i Asien at passe på sin familie, der består af Hugoline, Trolderit, Trolderat og Trolderut. De skal alle passe på heksen Afskylia der er gammel og grim, men bliver ung og smuk når hun stjæler Hugoline og ungerne. Men Hugo kæmper sig igennem et utal af farer for at finde og befri sin familie fra heksen, inden deres ungdom bliver suget ud af dem af den onde heks.


konceptudvikling, og bl.a. fandt på sætningen "Hva' Hvor Ska' Vi Hen Du?" som er blevet brugt hundredvis af gange i avisoverskrifter indtil den dag i dag.

Ivan Sølvason skabte forretningen med udgangspunkt i Danmark, og fik Skærmtrolden Hugo, via et utal af internationale samarbejdspartnere, ud til over 400 millioner børn over hele jorden, hvor navnet Hugo blev brugt de fleste steder. I USA (Telemundo Network) hed den Tino, i Rusland "Kusha". Hugo havde stor succes overalt hvor den kom frem og var i mange tilfælde #1 børneprogram og slog alle seerrekorder.

I Brasilien brændte 2 telefoncentraler ned pga. overbelastning på telenettet – senere ville børnene ikke i skole, hvis nu Hugo ringede tilbage medens de var der. Hugo har reddet en lille dreng ud af koma i Spanien efter en operation, da en Hugo ballon blev vist på TV. I Chile ville en lille pige efter en operation ikke drikke sin mælk eller spise mad, men hun så Hugo hver dag. Så sygeplejerskerne fik produceren til at få Hugo til at overbevise hende om at drikke sin mælk LIVE fra TV showet. Hun fulgte straks hans instruktioner. I Israel blev Hugo brugt i nationale kæmpe kampagner til at hjælpe børn med at undgå farlige situationer med elektricitet. Flere forældre skrev ind at det første ord deres barn kunne sige var Hugo.

Nina Klinker Jørgensen var første studievært i Danmark på Hugo i mange år.[1] Foruden TV programmet blev der udviklet merchandising artikler på verdensplan, lige fra slik i Danmark (Cloetta Fazer) der på det højeste solgte 60 tons slik på 12 måneder fordelt på 43 forskellige slikposer/bundles og tog seriøse markedsandele fra bl.a. Bon Bon i Danmark. Lige fra børneundertøj til Hugo parfume blev der produceret produkter overalt og til mange forskellige markeder og sprog. Samtidigt blev der gennem årene produceret et utal af computerspil baseret på Hugo TV Serien, til C64, Amiga, PC, Playstation, PS2, Nintendo, mobiltelefoner, set top bokse og på et tidspunkt blev hver spil udgivet på 14 sprog til de nationale og internationale markeder. Og i juni måned 2016 blev han også for første gang udgivet i et reelt pengespil, da det svenske iGaming softwarefirma Play N' Go, releasede en online spilleautomat, baseret på det originale Hugo-spil. Siden hen har Play N' GO også udgivet en version 2 af spillet, det skete i sidste kvartal af 2017.

I dag er Hugo igen populær med bl.a. spillet på iPhone – Hugo Retro og Hugo Safari ligeledes til iPhone.[2] og som i 1990 afløste Isbjørnen OsWald i tv-programmet Eleva2renTV 2[1]. Hugo er blevet distribueret til TV-stationer i over 40 lande[3] og brugt i computerspil produceret af bl.a. denne programmør (1 af ca. 40 programmører).[4]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SpilfigurerSpire
Denne spilfigur-relaterede artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.