Brugerdiskussion:130.226.227.132

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gtk-dialog-info.svgHjertelig velkommen til den danske Wikipedia, 130.226.227.132!
Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere (se også den ultrakorte redigeringsvejledning), og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Det er en god ide at finde dig et brugernavn og logge på. Det vil give dig nogle flere muligheder i menuen. Bl.a. vil du få adgang til at lægge filer op. Det giver også et bedre overblik for os alle på siden med de seneste ændringer.

Fem ting at tænke på:

 • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
 • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
 • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, og hvordan artikler skal se ud.
 • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
 • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen Morten LJ 2. aug 2007, 13:59 (CEST)
Stop venligst!
Stop hand nuvola.svg
Hvis du fortsætter med at vandalisere sider, vil der blive iværksat sanktioner mod dig.

På forhånd tak, Grey-Fox 25. sep 2008, 18:21 (CEST)

Anitjkovpaladset[redigér wikikode]

Først og fremmest bedes du bemærke at artiklen er flyttet til det navn, der er korrekt på dansk: Anitjkovpaladset.

Dernæst undrer jeg mig over sætningen der blev tilføjet et kabin langs Nevskij Prospekt. Ordet kabin eksisterer ikke på dansk. Vil du være venlig at uddybe hvad tanken bag denne sætning er? --|EPO| COM: 23. feb 2012, 18:00 (CET)

Først og fremmest prøv at slap af og vær lidt høflig i din tilgang, og jeg var i gang med at skrive artiklen, da du begyndte at redigerer.

Nu kan jeg ikke længere læse den sætning du henfører til.

Og rettelse. Anitjkovpaladset er ikke zar-tidens kejserpalads. Det er og var et palads blandt mange andre paladser i byen. Hvoedpaladset var vinterpaladset. Dernæst er titlen zar ukorrekt at bruge om de russiske herskere og tiden. Zar titlen ophørte officielt med at blive brugt i 1721, og den korrekte betegnelse for de russiske herskere er kejser.(skrev 130.226.227.132 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Egentlig havde jeg ikke tænkt mig at blande mig, men jeg finder det mystisk at du anklager ham for at være uhøflig. Kunne du måske forklare lidt mere, hvad du mener der er uhøfligt, for jeg ser ingen problemer i hans tilgang. --Altaïr Ibn-La'Ahad 23. feb 2012, 18:46 (CET)

Hejsa Jeg mener bare når man skal henvende sig til folk for første gang så prøv med et hej, og start med noget positivt. Det er bare almindelig høflighed.

Ellers er jeg rimelig imponeret over hans effektivitet og rettelser. Han skriver godt. Det undrer mig dog at han fjerner billeder af paladset i forskellige tider og stilarter.

Jeg beklager hvis du har opfattet min henvendelse negativt - det har bestemt ikke været hensigten at "skælde ud" på dig. Det gik bare lidt stærkt, da jeg fik skrevet beskeden.
Henvisningen til Zar-tiden var en tanketorsk, da jeg kom til at bytte rundt på Ruslands kejsere og zarer. Der findes en artikel om Ruslands kejserdømme, som jeg har ændret linket til.
Den pågældende sætning er blevet skjult i visningen af artiklen, men kan fortsat læses, når man trykker redigér. Hermed kan den let genfindes og rettes. --|EPO| COM: 23. feb 2012, 21:05 (CET)

Kilder[redigér wikikode]

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
For at forbedre Wikipedias overordnede troværdighed, bør du angive kilderne til de informationer, du bidrager med i artiklerne. I redigeringsvinduet klikker du på OOjs UI icon reference.svg og udfylder. Husk at se efter, om artiklen har en {{Reflist}} nederst. Med venlig hilsen KLN (diskussion) 17. apr 2012, 20:30 (CEST)

Kategoriændring[redigér wikikode]

Stop venligst med at ændre kategorier fra fungerende til tomme. Hvis du mener den bør staves anderlede kan du rejse spørgsmålet på kategoriens diskussionsside. - Nico (diskussion) 1. maj 2014, 13:25 (CEST)

Stock post message.svgWikipedia er ikke...

På Wikipedia er vi meget glade for nye bidrag, men vi har nogle grundregler, og da ikke alle dine bidrag ser ud til at være i overensstemmelse med disse, vil vi gerne minde om at Wikipedia ikke er:

 • ... et sted hvor du skal reklamere for dig selv, dine venner, din hjemmeside, arbejdsplads eller forening eller bare butikker og hjemmesider, du godt kan lide
 • ... en ordbog – brug i stedet Wiktionary
 • ... en talerstol
 • ... en kampplads eller diskussionsforum
 • ... et sted hvor du kan uploade billeder, blot for at dele dem med dine venner
 • ... et CV-indeks
 • ... en netavis eller blog
 • ... et chatroom
 • ... en kogebog – brug i stedet Wikikogebogen

Du kan læse mere om hvad Wikipedia ikke er, og samtidigt er det vigtigt at du skriver ud fra et neutralt synspunkt.

Ved at overholde disse regler får vi alle mest ud af det i længden. Du er selvfølgelig velkommen til at spørge i begynderforummet, såfremt du har yderligere spørgsmål.

Med venlig hilsen Knud Winckelmann (diskussion) 1. sep 2016, 11:10 (CEST)