Brugerdiskussion:3F

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, 3F!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen Arne (Amjaabc) 11. maj 2008, 23:52 (CEST)[svar]

Ungdomsorganisationers afdelinger[rediger kildetekst]

Du har skrevet artiklen Frit Forum København (og måske også for Århus og Aalborg som anonym bruger), men indholdet i disse er ikke mere omfattende, end det lige så godt kunne indsættes i Frit Forum. Det vil også svare til, hvad der gælder for lokalafdelinger for andre ungdomsorganisationer som DSU.

Jeg har derfor skrevet et forslag om dette i de forskellige artikler. --Arne (Amjaabc) 11. maj 2008, 23:52 (CEST)[svar]

Kære Arne

Du har ret - skylden for de tre siders oprettelse er alene min. Jeg kan se hvad du siger, og er delvist enig, men har dog to kommentarer:

- hvorfor skal man nødvendigvis begrænse antallet af sider, og sammenskrive enkelte lokalsider? Vil det ikke være fornuftigt at gøre bredden af wikipedia større, så alle der har lyst kan lægge deres forening op? Jeg tror det ville være fornuftigt at give foreninger, lokalt, såvel som på landsplan deres egen wikipedia side.

- Du har ret i, at oplysningerne der pt. er indtastet er lidt udvandede. Jeg vil de næste dage selv, og har allerede bedt folk om at uddybe siderne, således at historierne og fortællingerne bliver bedre. De enkelte Frit Forum afdelinger har relevante historier, jeg tror kan være relevant for mange, og også styrke foreningslivet i DK. Det er fortællingen om koblingen til den etablerede politiske system.

Og desuden - tak for den gode indsats du ligger i wikipedia. Det er en fantastisk opfindelse.

Mvh Frederik

Man skal heller ikke nødvendigvis begrænse antallet af sider. Der er især to ting, man skal holde sig for øje: Er der tale om fakta? Har stoffet bredere interesse? Og uden at fornærme nogen vil jeg sige, at livet i en lokalforening nok ikke har den store almene interesse. Jeg kan dog godt se pointen i at nævne f.eks. formænd i disse, når der er tale om personer, der senere er blevet kendte politikere. Men der er ikke noget i vejen for at lave en kompromisartikel à la DSU-afdelinger og så flette det hele sammen her eller at skrive det ind i et underafsnit i Frit Forum. Der kunne i begge tilfælde også være plads til yderligere faktaafsnit, f.eks. medlemsudvikling, historie etc. Jeg vil derfor fastholde min anbefaling om sammenfletning i en eller anden afskygning.
Selv om jeg da godt kan følge din tanke om at give foreninger et sted, hvor de kan skrive om sig selv, så er det altså ikke Wikipedias formål. Det er simpelt hen at være et online-, brugerskrevet encyklopædi. Hjemmesider for foreninger kan findes andre steder, hvor man også kan skrive alt man har lyst til, uden at andre blander sig. Det sidste kan ikke garanteres her ;-) Mvh. Arne (Amjaabc) 12. maj 2008, 08:58 (CEST)[svar]

Tak for svaret. Hvor kan jeg finde dit forslag til sammenfletning? En anden ting er, at jeg ikke synes e.g. DSUs wiki-side er særlig overskuelig, hvor alle lokal siderne netop er sammenflettet. Det tror jeg er større på de enkelte lokalsider, men - det er dig der er admin.

Alt godt f

Bare for en ordens skyld: At jeg er administrator, giver ikke mig vetoret eller sådan noget. Administratorer har dog ofte en større erfaring end mange andre brugere og kender derfor mere til generelle politikker etc. Jeg vil dog gerne have flere på banen, så jeg tager lige sagen op på Wikipedia:Landsbybrønden - så kan vi jo håbe på, at andre også giver deres mening til kende. --Arne (Amjaabc) 12. maj 2008, 13:07 (CEST)[svar]

Kopieret indhold[rediger kildetekst]

Du har oprettet artiklen Arbejdsretten - og tak for det. Men jeg skal gøre dig opmærksom på, at det altså er et brud på ophavsretten, når du bare kopierer indholdet herfra. Læs eventuelt Wikipedia:Ophavsret.--Brandsen 10. jan 2009, 16:14 (CET)

Et par tips[rediger kildetekst]

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl. Med venlig hilsen Knud Winckelmann 6. sep 2009, 10:51 (CEST)
Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du laver større eller mindre ændringer i artikler, samt når du laver nye artikler, så husk venligst at udfylde feltet "Opsummér redigering" placeret under den store redigeringsboks. Dette er med til at informere andre wikipedianere om, hvad du har rettet på den aktuelle side. Du sparer således andres tid, hvis du lige noterer, at du f.eks. blot har rettet en stavefejl. Omvendt kan det også tiltrække ekstra opmærksomhed, hvis du noterer, at du har lavet en større omskrivning eller tilføjelse til en artikel, så dine tilføjelser kan blive læst igennem. Hvis du har svært ved at huske at beskrive dine ændringer, kan du tilrette dine indstillinger, således at du får besked, hvis ikke du har beskrevet en ændring. Med venlig hilsen Knud Winckelmann 6. sep 2009, 10:51 (CEST)

Aalborgs borgmestre[rediger kildetekst]

Du har vist taget hul på et større projekt her, men det er godt wiki-håndværk, du har haft gang i med de to Marius'er - det var nemt at bygge videre på artiklerne.

Som du har bemærket, er der en standard for, hvordan man behandler personer, der hedder det samme. Men prøv også at se, om du kan få noget mere kød på nye artikler - og helst med kilder. Se nærmere på, hvordan jeg har udvidet de to artikler og kig på, hvordan andre biografier ser ud. Der er en standardopbygning for den slags artikler, som ikke skulle være så kompliceret.

Bare klø på! Vi bliver alle bedre med tiden og lærer noget nyt hver dag, så en dag bliver det hele (forhåbentlig) legende let :) --|EPO| COM: 11. sep 2009, 00:24 (CEST)

Hejsa!

Jeg kan se at du har bidraget væsentligt til bl.a. Søtræfningen ved Helgoland, som er et delemne i Edit-a-thon 1864, der afholdes lørdag den 8. juni på Rigsarkivet. Du er mere end velkommen til at deltage. Hvis du ikke kan den dag, kan du på arrangementets diskussionsside komme med forslag til områder, som fagfolk og wikipedianere kan uddybe. Hvis du har tid på dagen, men det er et problem at deltage fysisk, kan du deltage i snakken via IRC. --Palnatoke (diskussion) 7. maj 2013, 20:15 (CEST)[svar]