Brugerdiskussion:80.164.41.45

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gtk-dialog-info.svgHjertelig velkommen til den danske Wikipedia, 80.164.41.45!
Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere (se også den ultrakorte redigeringsvejledning), og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Det er en god ide at finde dig et brugernavn og logge på. Det vil give dig nogle flere muligheder i menuen. Bl.a. vil du få adgang til at lægge filer op. Det giver også et bedre overblik for os alle på siden med de seneste ændringer.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, og hvordan artikler skal se ud.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen --Arne (Amjaabc) 21. apr 2007 kl. 01:00 (CEST)

Jeg har flyttet Westerlauwersfrisisk, så det nu staves med "s". --Arne (Amjaabc) 21. apr 2007 kl. 01:00 (CEST)

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl.

--Arne (Amjaabc) 6. sep 2007, 08:19 (CEST)

Flytning af artikler[rediger kildetekst]

Hej anonyme bruger.

Jeg kan se, at du har fulgt mit forslag og er gået i gang med at harmonisere titlerne på folkeslag-artiklerne. Du skal dog være opmærksom på, at det i en del tilfælde er lidt kompliceret, især når der allerede eksisterer flere artikler om emnet, hvoraf nogle i hvert fald er henvisninger (redirect). For i så fald er der tale om sammenskrivninger, som bør laves behørigt med sammenskrivninger af historikkerne, hvilket ikke kan gøres uden at involvere en administrator.

Nogle artikler er imidlertid lige ud ad landevejen at flytte, idet man så bare bruger "flyt"-fanen foroven, og så bliver den oprindelige artikel i øvrigt automatisk til en redirect.

Endelig mener jeg, at ental må være det rigtige at bruge, og dermed "goter", "finlandssvensker", "germaner" etc.; bilartiklen hedder jo også "bil" og ikke "biler".

Men dejligt, at du tager fat på problemet, og jeg vil gerne ved lejlighed deltage. --Arne (Amjaabc) 6. dec 2007, 08:32 (CET)

Under alle omstændigheder er det en dårlig ide bare at kopiere indholdet fra en artikel over i en anden (ny) artikel - for så forsvinder historikken for den gamle. Et par tommerfingerregler følger:
Du har fundet en artikel - A - der, i dine øjne, burde hedde noget andet - B.
Start med at tjekke om B eksisterer. Der er tre muligheder:
  1. B eksisterer ikke
  2. B eksisterer som en omdirigering til A
  3. B eksisterer som en selvstændig side
I tilfælde 1 kan du - hvis du er overbevist om at flytningen er i tråd med navngivningspolitikken på Wikipedia - bruge funktionen flyt til at ændre A til B.
I tilfælde 2 kan du ikke selv flytte siden, da den gamle omdirigering først skal slettes. Men du kan foreslå en flytning på diskussionssiden; brug gerne skabelonen {{flyt}} (indsat øverst i selve artiklen) til at markere flytteforslaget.
I tilfælde 3 er der igen to muligheder - B kan enten være en side om det samme emne som A eller det kan være en side om noget helt andet (fx to forkellige personer med samme navn). Hvis A og B handler om det samme emne, skal der foretages en sammenskrivning. Hvis det er forskellige emner, skal B flyttes hvis der skal være plads til A.
Det er under alle omstændigheder en god ide at spørge hvis man er i tvivl. Brug enten landsbybrønden, nybegynderforummet eller spørg direkte på artiklens diskussionsside.
NB: Jeg vil opfordre dig til at oprette en brugerkonto og benytte den - det vil give dig selv nogle fordele, fx at kunne overvåge sider du har arbejdet med, og det gør dig lettere at genkende for os andre. -- JGC 6. dec 2007, 09:12 (CET)


Hej - tak for rådene. Nej, jeg har ikke oprettet mig endnu. Jeg er ikke helt bofast for tiden og venter helst, til jeg igen kan gå på nettet fra min egen computer.
Jeg så problemet med min artikelflytning, så snart jeg havde foretaget den. Det var ganske rigtigt ikke så elegant lavet. Godt vi fik det på plads.
Jeg kan vist ikke tage æren for at have taget fat på problemet med folkeslagene - jeg har bare konstateret, at det er lidt rodet og nok skal laves om. Men jeg har ikke tænkt mig at gå i gang med det p.t.
Jeg er ikke helt med på, at en artikel om fx svenskere skal have entalsformen som opslagsord i lighed med "bil", idet artiklen handler om dem qua gruppe, og ikke om, hvad der er konstituerende for én svensker - så lyder det lidt mærkeligt i ental.
Måske kunne man i lighed med "Svensk (sprog)" have "Svensk (folk)". På den anden side kommer man så ud i en diskussion om, hvad der er et folk i forhold til mindre grupper af dette folk, diverse lokalpatriotiske grupper og andre identiteter - det må vi hellere lade ligge i øjeblikket. Men det kan jo diskuteres under "Folkeslag i Europa"-kategorien.
Så vidt jeg kan se, har mange andre sprog i disse tilfælde ingen skrupler mht. at have opslagsord i flertal. Bestemt artikle synes jeg dog er at gå for vidt.
TPR
Ganske kort - hvis du ikke har din egen computer, vil det i endnu højere grad være smart med din egen brugerkonto. Når du skifter computer, vil du ofte også skifte ip-nummer - dermed vil du dels selv have sværere ved at finde dine egne gamle indlæg, og vi vil have svært ved at se at det er samme person der skriver. Til brugerkontoen hører en adgangskode, så der er ikke andre end dig selv der får adgang til dine brugeroplysninger, uanset hvor mange computere du arbejder fra (naturligvis så længe du vælger et fornuftigt password). -- JGC 6. dec 2007, 20:14 (CET)

Signering[rediger kildetekst]

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Husk at signere dine diskussionsindlæg med fire tilder, ~~~~

--CarinaT 16. jan 2008, 12:36 (CET)

Brugernavn[rediger kildetekst]

Hej IP-bruger

Som andre har skrevet vil det være smart at oprette en brugerkonto. Du vil få flere værktøjer og du vil kunne identificere dine bidrag nemt. --Broadbeer, Thomas 24. jan 2008, 01:15 (CET)

At rette i andres diskussionsindlæg[rediger kildetekst]

Hej anonyme bruger. Jeg kan se, at du har været inde og rette i et indlæg i en diskussion om roma (se [1]). Dette er normalt ret problematisk, da det kan få det til at se ud som om, den oprindelige skribent (Bruger:Thathánka Íyotake, meget tydeligt angivet) mener noget andet, end det vedkommende oprindeligt skrev.

I dette tilfælde har jeg dog en mistanke om, at du er identisk med den oprindelige skribent og blot ikke var logget på under det navn i anden omgang. I så fald er der naturligvis ingen problemer ud over, at det i sidens historik ser ud som to forskellige. Hvis jeg har gættet rigtigt, vil jeg anbefale, at du lige skriver en kort forklaring nedenunder, så ikke andre får det galt i halsen senere. --Arne (Amjaabc) 25. feb 2008, 11:07 (CET)


Ja, du har fuldstændig ret. Jeg er den samme person, og jeg er faktisk kommet til det før, fordi jeg en gang imellem glemmer, når jeg har flere vinduer åbne, at huske, hvilket jeg er logget på i. Beklager.
80.164.41.45 er i øvrigt en fællescomputer, som mange har adgang til, men i dette tilfælde er det altså mig. Thathánka Íyotake 25. feb 2008, 21:21 (CET)
Jeg kan i mellemtiden se, at der er en anden, der har fjernet de ændringer, du lavede uden at være logget ind. Nu kan du jo så rette det til, når du har sikret dig, at du har logget ind - i så fald vil ændringerne ikke blive slettet. --Arne (Amjaabc) 25. feb 2008, 21:54 (CET)


O.k. Thathánka Íyotake 26. feb 2008, 01:04 (CET)

Fejlagtig Tag[rediger kildetekst]

Bemærk at nedenstående tag blev påsat denne brugerside ved en fejl og er uberettiget[rediger kildetekst]

Se evt. de relevante diskussionssider. --80.164.41.45 10. feb 2012, 21:25 (CET)

Stop hand nuvola orange.svgHej 80.164.41.45. Jeg har opdaget, at dine redigeringer er i strid med vores politikker og normer.
Jeg vil derfor henlede din opmærksomhed på, at tests, nonsens, jokes, chikane, reklamer og fejlagtige oplysninger ikke er velkomne. Måske var det ikke tilsigtet. I så fald vil jeg foreslå dig at læse følgende links med gode råd for at undgå gentagelser.


Hvis du har lyst til at eksperimentere, brug Sandkassen.

På forhånd tak, Altaïr Ibn-La'Ahad 1. feb 2012, 06:36 (CET)


Dette er en studenterfællescomputer, som vi er flere om at bruge. Jeg ved ikke, om det du hentyder til, er en redigering, jeg har lavet. Men hvad mener du er forkert? --80.164.41.45 2. feb 2012, 00:37 (CET)

Det er vist denne redigering der har givet anledning til bemærkningen. Ved et hurtigt blik over redigeringen, kunne det ligne indsættelse af "porn", hvilket jo kunne ligne vandalisme :-) Men det ser unægtelig ud som om, at redigeringen er helt ok. Pugilist 2. feb 2012, 23:14 (CET)
Nej, nu må jeg rulle på gulvet af grin!
Men ifølge Altaïrs brugerside har han kendskab til islandsk. Så det kan da ikke være det!?
Nu tillader jeg mig at tilbageføre hans ændring, og så spørger jeg ham, hvad det handler om.--80.164.41.45 3. feb 2012, 00:28 (CET)
Nå, du har gjort det, kan jeg se. Glimrende! --80.164.41.45 3. feb 2012, 00:30 (CET)