Brugerdiskussion:Alexander-drachmann

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gtk-dialog-info.svg   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Alexander-drachmann!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen |EPO| 7. sep 2006 kl. 21:18 (CEST)


Ubrugte billeder[redigér wikikode]

Du har lagt Billede:Image-Gjesing-kirke.JPG og Billede:Image-Kvaglund-kirke.JPG op, men de bruges i øjeblikket ikke i nogen artikler. Vær venlig at overveje, om de kan bruges eller overføres til Commons - evt. slettes. --|EPO| 9. sep 2006 kl. 10:19 (CEST)

Begge billeder bliver brugt i henholdsvis 2 artikler og på commons:chuches of denmark. (skrev Alexander-drachmann (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
De to billeder anvendes ikkehttp://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Brugerdiskussion:Alexander-drachmann&action=edit

Redigér i øjeblikket på dansk Wikipedia. De er ikke indsat i nogen artikler og der er ligeledes heller ikke oprettet henvisninger til dem andre steder end herfra. Hvis billederne findes på Commons er de overflødige her. --|EPO| 16. sep 2006 kl. 19:54 (CEST)

Kvaglund Kirke Gjesing Kirke (Esbjerg Kommune) --Alexander 16. sep 2006 kl. 20:36 (CEST)
I begge tilfælde er der tale om, at det er billedet fra Commons, der anvendes. Dermed er de to ovennævnte billeder fortsat ubrugte. Eftersom der ikke er nogen grund til at have det samme billede båder her og på Commons sletter jeg de to billeder du lagde op her. --|EPO| 16. sep 2006 kl. 20:40 (CEST)

Det er i orden, jeg vil undgå at duplikere billeder to steder en anden gang, --Alexander 16. sep 2006 kl. 20:58 (CEST)tak.

Om navngivning af artikler[redigér wikikode]

Hej. Du har sikkert set at din nye artikel med navnet "Brugerfladen" hurtigt blev "overfaldet" og omdirrigeret til hvad der viste sig at være en eksisterende artikel om samme emne. For at undgå denne forvirring og dublet-artikler, har vi nogle principper for navngivning: Som en kort tommelfingerregel skal alle artikler hvis titel er et almindeligt navneord, normalt være i ubestemt og ental. Undtagelserne er f.eks. Solen, hvor der "kun findes én af slagsen", eller film- og bog-titler der naturligvis gengives ordret. — Peo 23. sep 2006 kl. 16:47 (CEST)

Husk beskrivelse[redigér wikikode]

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du laver større eller mindre ændringer i artikler, samt når du laver nye artikler, så husk venligst at udfylde feltet "Opsummér redigering" placeret under den store redigeringsboks. Dette er med til at informere andre wikipedianere om, hvad du har rettet på den aktuelle side. Du sparer således andres tid, hvis du lige noterer, at du f.eks. blot har rettet en stavefejl. Omvendt kan det også tiltrække ekstra opmærksomhed, hvis du noterer, at du har lavet en større omskrivning eller tilføjelse til en artikel, så dine tilføjelser kan blive læst igennem. Hvis du har svært ved at huske at beskrive dine ændringer, kan du tilrette dine indstillinger, således at du får besked, hvis ikke du har beskrevet en ændring.

Bare lige en note :) --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 5. okt 2006 kl. 12:27 (CEST)

Og derudover er for eksempel din artikel om Alfons (prostitution) ikke i overensstemmelse med Wikipedia:Stilmanual. Det er helt i orden, men der skal gøres en del, før den kommer til at ligne de andre artikler i encyklopædien og så man kan finde rundt. --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 5. okt 2006 kl. 12:32 (CEST)
Jeg har været inde og pille lidt ved den artikel d.d. Feedback modtages gerne, hvis du har forslag til at ændre mine ændringer og ikke selv vil gøre det :-) Iøvrigt mener jeg selv at være ret god til retstavning, når mine fingre ellers kan ramme de der forb¤%& små taster... G®iffen 24. okt 2006 kl. 18:56 (CEST)