Brugerdiskussion:Altaïr/Arkiv 2

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

vandalisme[rediger kildetekst]

Jeg ser, at du har retableret Neutrinosiden.

Huskede du at kontakte abuse@post.tele.dk med angivelse af IP-adresse og dato+klokkeslet? TDCs abuse kan se i loggen, præcis hvem, der er vandalen og tage de nødvendige skridt til at stoppe den. Med venlig hilsen, John.St 25. nov 2011, 20:34 (CET)

Jeg er ikke sikker på, at det ville være nødvendigt, da man i sidste ende bare kunne blokere vandalen... Eller måske har jeg ikke forstået præcis, hvad du mener? :-) - Greasysweet 25. nov 2011, 22:54 (CET) -
Det er i praksis umuligt at blokere vandalen, eftersom vedkommende automatisk via DHCP får tildelt en ny IP-adresse, hvergang PCen startes. Til tider den samme adresse, til tider en helt anden indenfor leverandørens adresserum. Hvis man blokerer en IP-adresse, aner man ikke, hvilken PC man blokerer, eftersom en tilfældig anden bruger kan have fået adressen tildelt. Med kommandoen whois IP-adresse får man oplysninger om vandalens leverandør (her TDC-TELEDANMARK-BREDBAANDSADSL-NET) og til hvem, man skal indberette misbrug (betegnet med "abuse" - i dette tilfælde abuse@post.tele.dk ). Leverandøren kan så se i sin log, hvilken bruger, der havde IP-adressen på pågældende tidspunkt og bør (skal faktisk) advare brugeren om, at vedkommende bliver lukket ude, hvis det gentager sig John.St 27. nov 2011, 15:40 (CET)

Enighed eller ej?[rediger kildetekst]

Hej Greasysweet. Jeg så tilfældigt denne ændring. Jeg er ikke sikker på, hvordan den skal forstås, så jeg spørger lige en gang. Mvh. Arne (Amjaabc) 28. nov 2011, 09:33 (CET)

Åh, ja, det kan jeg godt se. Det jeg mente, var det der med at det kunne ligne et reklame stunt, hvilket jeg er enig i, og det var det jeg mente, der ikke var godt. Kan godt forstå du spørger :-). Måske skulle jeg have formuleret mig anderledes :-). Godt du spurgte. Det var ikke i ond hensigt :-) Mvh - Greasysweet 28. nov 2011, 15:09 (CET) -
Det troede jeg sådan set heller ikke ud fra devisen "Forvent at andre er i god tro". Det kunne jo være, at du mente, at du ofte var i opposition til mig; det har jeg da ikke noget imod, men jeg kunne ikke huske, om det var tilfældet. Fortsat god arbejdslyst! --Arne (Amjaabc) 28. nov 2011, 18:39 (CET)
Tak og i lige måde! :-) --Greasysweet 28. nov 2011, 19:29 (CET) -

Wikipediajournalen[rediger kildetekst]

Her er lige et link til Wikipediajournalen, et projekt med nyheder osv. Med venlig hilsen Pelle Hansen 28. nov 2011, 21:24 (CET)

Hmm, spændene. Tak for det :-) --Greasysweet 28. nov 2011, 21:34 (CET) -

Oprettelse af nye anmodninger og diskussioner[rediger kildetekst]

Hej Greasysweet

Når du opretter nye anmodninger som Wikipedia:Anmodning om administratorassistance/Angående 188.179.249.82., er det ikke nok at oprette den som underside. Du skal også huske at linke til den fra selve Wikipedia:Anmodning om administratorassistance, så den fremstår der. Ellers opdager administratorerne måske slet ikke anmodningen.

Det foregår i øvrigt på samme måde på Landsbybrønden, mens man med Sletningsforslag og Gendannelsesforslag skal huske at linke på både den pågældende hovedside og på diskussionssiden for den side, forslaget handler om. --Dannebrog Spy 29. nov 2011, 22:23 (CET)

Aha, se, det vidste jeg ikke. Jeg troede ikke, at jeg oprettede den som underside, men at den automatisk var linket til Wikipedia:Anmodning om administratorassistance. Det skal jeg nok huske til en anden gang :-)

Tak for informationen :) --Greasysweet 29. nov 2011, 22:35 (CET)

Brugersider[rediger kildetekst]

Hej Greasysweet,

Jeg har fjernet den {{Nonsens}} du havde indsat på Bruger:Metaol. Der er ret vide normer for brugersider, og da det var brugeren selv der havde skrevet det (og det i øvrigt ikke var i konflikt med normen), falder det ikke ind under nonsens (uanset hvor underligt det så måtte være :)). MVH Henrik (heb, Diskussion   Bidrag   E-mail) 4. dec 2011, 15:25 (CET)

Hov. Jeg så slet ikke, at det var en brugerside. Det var da en kæmpe bommert! Tak fordi du fortalte det :)

Jeg troede, at det var en artikel. Du skal hav tak for at have fortalt mig det! - Greasysweet 4. dec 2011, 18:17 (CET)

Lene Espersen rettelse[rediger kildetekst]

Nej, netop. Så er har du lige modsagt dig selv. Du synes også at oplysningen under Lene Espersen var relevant. Derfor er sagerne under Helle Thorning også relevante. Du kan omformulere det som du synes står forkert - men sagerne fortjener omtale, ikke bortcensur. (Skrev Fonamand (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Derfor er der jo ingen grund til at fjerne indholdet, før der er opnået enighed om det. Bare fordi sagerne under Helle Thorning ikke syntes relevante, betyder det jo ikke, at Lene Espersen-sagen heller ikke er. --Greasysweet 10. dec 2011, 12:42 (CET) -
Så det skal fjernes under alle politikere fra rød blok, men blive stående under alle fra blå blok? Det hænger simpelthen ikke sammen. Muldvas 10. dec 2011, 15:22 (CET)
Det siger jeg ikke; sagerne er vidt forskellige fra hinanden, og derfor er der ikke tale om censur, men om hvilke der er relevante. --Greasysweet 10. dec 2011, 15:28 (CET)
En uddybning til Fonamand og Muldvas: Der er pt. mere end 22.000 biografier om levende personer på Wikipedia. En ændring af én artikel for at efterleve WP:BLP afstedkommer ikke en automatisk udrensning i de andre 22.000 artikler - det kræver diskussion i hvert enkelt tilfælde, så skriv jeres synspunkter og giv det lidt tid. Desuden er politikken vedr. BLP først blevet implementeret for nylig. --KLN 11. dec 2011, 14:01 (CET)

Vedr- Pelle Hansen[rediger kildetekst]

Jeg har ellers- som beskrevet i anden link- trukket mig ud af brugerskænderier. Men vil lige sige flg: Du nævner Bruger:John Peters bandlysning i forbidelse med din disput med Bruger:Pelle Hansen. Men hvis du kender den sag, kan du næppe være 14 år som angivet. Så noget er helt skævt. Peters blev bandlyst i 2009, da du var angiveligt 12 år. Jeg synes, at du har et forklaringsproblem. For din historik viser, at du har været på wiki i 6. mdr. Hvorfra kender du Peters sagen og hvorfor river du den i næsen på Pelle? Synes, at du skylder et svar, hvis jeg- og andre- skal tro på, at du er den, du udgiver dig for. "Something's rotten in the state of Denmark". Jeg håber ikke, at du er en del af den råddenskab.Ramloser 22. dec 2011, 17:37 (CET)

Jeg kender Peters-sagen, fordi jeg har læst de gamle, arkiverede diskussioner, så nemt er det. Det er forklaringen. --Greasysweet 22. dec 2011, 17:42 (CET) -

Ok. God jul; svært at tro, at du virkelig er 14 år. Men lad freden sprede sig i vore hjerter.Ramloser 22. dec 2011, 17:47 (CET)

Ja, lad os endeligt være fredelige hér på Wikipedia for én gangs skyld, og god jul til dig også :-)... --Greasysweet 22. dec 2011, 17:51 (CET) -

Mon ikke det tid til en undskyldning...[rediger kildetekst]

Hej Greasysweet/Chris,

Jeg gik vist over over stregen, i diskussionen på Landsbybrønden. Håber ikke du føler dig al for stødt over aldersdiskrimination, men ingen tvivl, en undskyldning herfra. Gid jeg havde din alder igen, som du nok har set, har "nogle" voksne, svært med at deltage ordentligt i en diskussion. Men alt i alt, er den diskussion lukket for min side nu. Jeg var lige oppe i det røde feldt efter at være blevet beskyldt for noget jeg ikke havde skrevet, derfor tænkte jeg ikke klart da jeg skrev til dig. God jul og godt nytår. --Pelle Hansen 23. dec 2011, 23:39 (CET)

Det er helt iorden, jeg tændte vist også en smule for meget af :-). Jeg overreagerede fuldstændigt, og min reaktion var uacceptabel fra min side, ved bla. at sammenligne dig med en bandlyst bruger... Jeg kan sagtens se min fejl også, og når jeg nu kigger tilbage, ryster jeg næsten på hovedet af mig selv... God jul til dig også, og godt nytår, og jeg håber ikke at vi nogensinde skal blive vrede på hinanden igen, ihvertfald ikke over noget så tåbeligt. Jeg tager imod din undskylding, og jeg håber også, at du tager imod min, for jeg beklager dybt :-)

Som Ramloser siger, lad julefreden sprede sig i vores hjerter :-)

Med venlig hilsen --Greasysweet 23. dec 2011, 23:44 (CET) -

"Som Ramloser siger, lad julefreden sprede sig i vores hjerter :-)". Ja, det mener jeg faktisk, og det må gerne udbrede sig til hele året. Jeg får en inaktiv periode pga. operation, men håber engang i februar, hvor jeg fylder 60 (!) at være tilbage igen. Hvis ikke, så er jeg død under kniven. Jeg elsker samarbejde, se mi brugerside. God jul og godt nytår.Ramloser 23. dec 2011, 23:54 (CET)

Som sagt er det mig der underskylder, da jeg brugte en nedladende opførsel over for dig, men hvis du mener jeg også skal ha' en undskylding så tager jeg også imod den :-). @Ramloser jeg ønsker dig held og lykke med din operation, og du kommer da naturligvis tilbage til os i februar. --Pelle Hansen 24. dec 2011, 00:03 (CET)
Jeg beklager hvis jeg bragte tvivl om min sande identitet til dig, Ramloser, og hvis jeg gik lidt amok over for dig, Pelle Hansen :-)
Jeg håber ikke at der skal komme til at ske lignene sager, og jeg håber selvfølgelig også at du, Ramloser, "overlever" operationsbordet. Det vil være et stort tab at miste en ikke kun god bidragsyder, men en også en ven. Nu er det trods alt jul, og nytåret er lige om hjørnet, så hvort alle sammens nytårsfortsæt kunne være at lade "julefreden blive i vores hjerter".
Det var godt at vi alle kunne enes, og jeg håber at det forbliver sådan... :-)

--Greasysweet 24. dec 2011, 00:15 (CET) -

Det er jeg enig i- Hvis vi har fælles emner, vi arbejder med, så vil et samarbejde være fint. Se: Bruger:Ramloser for emner. Hvis det går galt med operationen, får I besked fra min søn, som jeg giver adgsnfg til min profil, når jeg skal indlægges. Han er ikke bare en god dreng, men også ekspert i dansk litteratur fx. Steen Steensen Blicher. Så jeg håber, at denne unge mand (29 år!), vil tage over, hvis jeg falder fra. Ønsker dig og din familie en rigtig glædelig jul.Ramloser 24. dec 2011, 00:27 (CET)
Mange tusind tak, og i lige måde. Jeg håber da ikke at noget skulle gå galt, men hvis du kom helskindet fra kniven, kunne det være at din søn kunne oprette sig som skribent også :-)
Men ihvertfald god jul og godt nytår til dig, og jeg håber ikke at noget går galt. --Greasysweet 24. dec 2011, 00:30 (CET) -

Tilbagerul vs. Fjern redigering[rediger kildetekst]

Hejsa. Jeg tror at det vil være en god ide nogen gange at bruge Fjern redigering-punktet istedet for tilbagerul, selvom et bidrag virker uencyklopædiskt. Dermed får du lige en anledning til at beskrive årsagen til fjernelsen, hvilket måske kan forhindre at folk bliver unødigt ophidsede. Mvh Knud Winckelmann 30. dec 2011, 13:47 (CET)

Mange tak for tippet. Det lyder som en udemærket idé. Det skal jeg nok tage til mig, og forsøge at huske :-)
Mvh --Greasysweet 30. dec 2011, 13:49 (CET) -
Hejsa. Denne redigering kunne måske have trængt til en forklaring?
Overvej også hvor gammel en test-skabelon er, inden du giver en test2. IP-brugeren havde en test fra 2007 og selvom den indsatte tekst var kopieret fra videnskab.dk, så er det jo desværre et faktum at langt de fleste ikke ved at man ikke må kopiere tekst.
Så en lille forklaring ville jo hjælpe med at "undervise" brugerene. Mvh Knud Winckelmann 2. jan 2012, 23:24 (CET)
Nå ja... Det kan jeg egentligt godt se, nu når jeg tænker over det. Som sagt tidligere, tak for tippet, og det skal jeg nok tage til mig, og
forsøge at huske. Det jo bare så ærgeligt, at de fleste ikke ved at man ikke må kopiere tekst. Men, at "undervise" (forklare) brugere, såvel
som IP'er vil måske gavne. Det lyde ihvertfald ikke dumt. Tak igen for påmindelsen. :-) --Greasysweet 2. jan 2012, 23:30 (CET) -

Sletteskabeloner[rediger kildetekst]

Hejsa. Nonsens og hurtigslet bør kun bruges i de tilfælde, hvor det er netop drejer sig om nonsen og klar vandalisme. Prøv at tage et skridt tilbage engang imellem og vurder om en artikel f.eks. er reklame eller, faktiskt kunne blive til en artikel, selvom den ser håbløs ud lige nu. Mvh Knud Winckelmann 2. jan 2012, 21:14 (CET)

Det var fordi at Tøndemageren havde slettet præcis den samme artikel få minutter forinden, med begrundelsen reklame; derfor, da brugeren oprettede den igen, tænkte jeg, at hurtigslet ville være på sin plads. Jeg kom dog ved en fejl til at indsætte nonsens-skabelonen, og det var da også en klar bommert fra min side. --Greasysweet 2. jan 2012, 21:17 (CET) -

Hej Altaïr,

Det er super, at du bidrager til den almindelige oprydning her på Wikipedia, herunder får oprettet slette forslag på artikler med kvalitetsproblemer og/eller tvivlsom notabilitet. Kan jeg få dig til at huske at sætte {{ds}} på diskussionssiden til de artikler du indstiller til sletning ? På den måde kommer slettediskussionen ind på diskussionssiden på artiklen, hvilket er en stor hjælp for dokumentation af den førte diskussion. Fortsat god dag :-) Pugilist 5. jan 2012, 08:50 (CET)

Ja, det kan du sagtens :-) Det skal jeg nok huske fremover, så det er godt at du fortæller mig det. Fortsat god dag til dig også! :-) --Altaïr (tidligere Greasysweet) 5. jan 2012, 15:37 (CET) -

Hurtig på aftrækkeren med skabeloner[rediger kildetekst]

Hej - jeg synes nogen gange du er ret hurtig til at smække en stribe skabeloner på artikler, som måske har et potentiale og som på få minutter kunne forbedres. Vi risikerer dermed at skræmme nye, potentielle skribenter væk, hvad der ikke er i nogens interesse - så hellere gi' lidt hjælp og tid, og se om det udvikler sig positivt, - hvad der ofte sker. F.eks. Bent 'Bibo' Jørgensen - man kan måske diskutere notabiliteten, selv finder jeg artiklen interessant; men uencyklopædisk ? - jeg ser heller ingen direkte indikation af at den er tæt på; Man skal jo heller ikke dømme ethvert emne som nogen interesserer sig for for tætpå - interessen er forudsætningen for at man skriver så hvis den mangler får vi jo ingen artikler. Et anden eksempel er Indianna Dawn. - vh. Nico 7. jan 2012, 09:56 (CET)

Det kan jeg egentlig godt se; det skal jeg nok huske fremover. Det er jo bare så ærgeligt, at de nye skribenter ikke kender til Stilmanualen, men hvis vi så kunne beholde disse skribenter, som du siger, så skal de nok lære det.
Jeg skal nok holde mine fingre lidt i ro fremover. Tak fordi du fortæller mig det :-) - Med venlig hilsen --Altaïr (tidligere Greasysweet) 7. jan 2012, 10:20 (CET) -
Også jeg undrer mig lidt... Til eksempel har jeg netop slettet Ekscentersnekkepumper - ikke fordi den var hverken unotabel eller uencyklopædisk, som du havde markeret med skabeloner, men fordi den var uretmæssigt kopieret. Hvorfor mener du, at netop de skabeloner var berettigede? --Medic (Lindblad) 8. jan 2012, 11:31 (CET)
Jeg tror at notabilitet var en fejl (det kommer jeg nogle gange til, og det er noget jeg forsøger at lade vær med), men jeg syntes artiklen virkede uencyklopædisk, mest på grund af at den ikke fulgte stilmanualen; eller er det mig der har misforstået brugen af Skabelon:Uencyklopædisk? Hvis det er det, kunne jeg godt tænke mig at vide hvad dens konkrete brug så er :-) Det har altid været af min opfattelse, at den var til artikler der ikke overholde Stilmanualen. Så... hvad bruger man den så til, hvis det ikke er derfor? :-) --Altaïr (tidligere Greasysweet) 8. jan 2012, 11:36 (CET) -
{{uencyklopædisk}} er til brug for artikler, der ikke hører hjemme i en encyklopædi. Hvis det handler om at artiklen ikke lever op til stilmanualen, så kan du bruge {{oprydning}} eller {{Wikificering}} i stedet - eller helt enkelt bruge et par minutter på selv at rette det nødvendige til. Overvej gerne hvilket budskab, skabelonerne sender til den nye skribent - vil vi helst fortælke ham at "din artikel er ok, men skal rettes til" eller "din artikel hører ikke hjemme her"? Begge dele kan være relevant; tricket er at skelne mellem hvornår hvilket budskab er det "korrekte". --Medic (Lindblad) 8. jan 2012, 11:48 (CET)
Aha - nu forstår jeg meget bedre. Tak for svaret :-) Jeg skal nok passe på mine fingre en anden gang, og tage den med ro når jeg ser sådanne artikler. Tak igen. --Altaïr (tidligere Greasysweet) 8. jan 2012, 12:02 (CET) -

Sandkassen[rediger kildetekst]

Hej Altaïr,

Giv gerne nye brugere lidt plads i sandkassen, så de kan teste ting af der. Med mindre det er chikane eller helt åndsvage ting, så må brugere gerne fjolle rundt der. Der er måske nogen der vil undre sig over, at eksperimenter pludselig forsvinder. Der er en bot, der på faste tidspunkter tilbagefører til oprindeligt udseende. Pugilist 10. jan 2012, 18:32 (CET)

Nå ja, det havde jeg faktisk glemt alt om. Jeg skal nok huske det til en anden gang, jeg var bare en smule for hurtigt ude. Tak fordi du fortæller mig det :-) Med venlig hilsen --Altaïr Ibn-La'Ahad 10. jan 2012, 18:34 (CET) -
Helt ok; ingen skade sket.  :-) Pugilist 10. jan 2012, 18:40 (CET)
Bare lige en venlig reminder ikke at slette unødvendigt i sandkasse, som denne sletning virker til at være. Det er hverken chikane eller personfølsomme oplysninger der er nævnt :) mvh Tøndemageren 17. jan 2012, 22:22 (CET)
Godaften Tøndemageren. Det havde jeg faktisk ikke helt set, men det virkede ret åbentlyst som chikane. Men det er godt at du lige kunne rette
mig. Fortsat god aften :-) med venlig hilsen --Altaïr Ibn-La'Ahad 17. jan 2012, 22:36 (CET) -

Hvorfor har du egentlig skiftet navn fra Greasysweet til Altaïr?? --Pelle Hansen 12. jan 2012, 23:04 (CET)

Nåeh, det er såmænd bare fordi jeg elsker spilserien Assassin's Creed, og fordi at det lyder lidt bedre, synes jeg. Det er godt du spørger
men nu ved du det :-) Folk skal nok lige vænne sig til det, men det går vel nok :-) med venlig hilsen --Altaïr Ibn-La'Ahad 12. jan 2012, 23:07 (CET) -
Århh okay :). Jeg synes også det lød lidt arabisk. --Pelle Hansen 12. jan 2012, 23:09 (CET)
Haha, ja. Du kan finde meget mere information om Assassin's Creed på den engelsk sprogede Wikipedia, hvis du vil. --Altaïr Ibn-La'Ahad 12. jan 2012, 23:11 (CET) -