Assassin's Creed

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Searchtool.svg Eftersyn
Denne artikel bør gennemlæses af en person med fagkendskab for at sikre den faglige korrekthed.
Assassin's Creed
Assassin's Creed logo.svg
Udvikler(e) Ubisoft Montreal
Udgiver(e) Ubisoft
Designer(e) Patrice Desilets (Creative Director)
Jade Raymond (Producer)
Komponist(er) Jesper Kyd
Motor Scimitar Engine
Udgivelsesdato(er) Japan 29. november 2007
USA 13. november 2007
Den Europæiske Union 16. november 2007
Australien 21. november 2007
Genre Action-adventurespil
Spiltype(r) Singleplayer
Platform(e) Windows
PlayStation 3
Xbox 360
Nintendo DS
Medie(r) DVD-ROM
Blu-ray disc
Nintendo DS Game Card
Input Xbox 360 Controller
SIXAXIS controller
DualShock 3 controller
Tastatur
Mus
Touchscreen
Aldersgrænse ESRB: M
PEGI: 18+
BBFC: 15
CERO: Z
OFLC (AU): MA15+
OFLC (NZ): R13
Officiel hjemmeside Hjemmeside

Assassin's Creed er et videospil udviklet af Ubisoft Montreal Studios. Spillet blev lanceret verden over i november måned 2007 til Xbox 360 og PlayStation 3. Spillet forventes udgivet til pc og Nintendo DS i begyndelsen af 2008.

Handling[redigér | redigér wikikode]

Assassin's Creed er et tredjepersons action/adventure-spil, hvor man styrer en snigmorder ved navn "Altaïr Ibn-La'Ahad" (الطائر på arabisk; Altaïr (betyder "Den flyvende, Søn af Ingen") styres rundt i fire arabiske byer, Masyaf, Damaskus, Acre og Jerusalem, under Tempelridderordenens 3. korstog i år 1191. Hovedpersonen Altaïr er medlem af "Broderskabet" omtalt som "The Creed" i spillet. Broderskabet er baseret på den historiske militære bevægelse Hashshashin. Broderskabet har som mål, at stoppe Tempelridderordenens forsøg på at erobre "Det Hellige Land" (landet, spillet foregår i). Og at stoppe dem fra at få fat på et magtfuldt artefakt (Apple of Eden) fra den første civilization (en meget mere avancerede tid). samt, at udrydde Broderskabet. Altaïr bryder visse regler i Broderskabet, og må derfor udføre missioner for at genvinde sin rang, og sine våben i Broderskabet. Al-Mualim (betyder "Læreren" på arabisk) giver Altaïr ni personer, der skal myrdes, alle med én ting til fælles: Magt. Ni personer, der på sin vis udnytter sine penge og magt i de tre byer. For at kunne myrde hver enkelt person, må Altaïr først få overblik over byen fra visse udsigtsposter, for derefter at kunnne opsnuse information om sit mål. Informationen indsamler han gennem metoder som at smuglytte, stjæle på lommetyvs-manér, forfølge og derefter slå bestemte personer indtil de kommer med information, eller ved at få information fra en informatør, i bytte for at klare andre slags opgaver.

Spillet er i den særlige Free Roam stil, hvor hovedpersonen kan bevæge sig frit i byerne, som det passer ham. Han kan stort set kravle op på alle bygninger, som i øvrigt er inspireret meget af historiske kilder, ifølge udviklerne. (kilde 1) (kilde 2) Alt hvad man kan se, som stikker frem mere end 2 tommer (ca. 4 cm), kan anvendes på en eller anden måde, om det må været til at klatre, holde fast eller gå på. Altaïr har, som de andre snigmordere i Broderskabet, fået skåret venstre ringefinger af for at gøre plads til en særlig daggert (kaldet "Hidden Blade"), der springer frem ved at hive i en ring på lillefingren. Dette våben er ideelt til at dræbe en fjende, uden at nogen opdager noget. Han har også et sværd, én traditionel arabisk kniv, samt kasteknive (det eneste afstandsvåben).

Udvikling[redigér | redigér wikikode]

Spillet blev første gang vist frem til E3 i 2006 og har helt op til udgivelsen haft megen mediedækning. Spillets producer er kvinden Jade Raymond, som ligeledes har fået megen opmærksomhed på grund af sin baggrund og sit køn.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


computerspil Stub
Denne computerspilsrelaterede artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.