Brugerdiskussion:Fritjof

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gtk-dialog-info.svg   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Fritjof!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen Kåre Thor Olsen (Kaare) 28. maj 2008, 22:44 (CEST)

Tip[redigér wikikode]

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du laver større eller mindre ændringer i artikler, samt når du laver nye artikler, så husk venligst at udfylde feltet "Opsummér redigering" placeret under den store redigeringsboks. Dette er med til at informere andre wikipedianere om, hvad du har rettet på den aktuelle side. Du sparer således andres tid, hvis du lige noterer, at du f.eks. blot har rettet en stavefejl. Omvendt kan det også tiltrække ekstra opmærksomhed, hvis du noterer, at du har lavet en større omskrivning eller tilføjelse til en artikel, så dine tilføjelser kan blive læst igennem. Hvis du har svært ved at huske at beskrive dine ændringer, kan du tilrette dine indstillinger, således at du får besked, hvis ikke du har beskrevet en ændring.

Det ville være så dejligt, om du ville bruge beskrivelsesfeltet. Fx i dag med alle navboxene - så kan man lynhurtigt overskue, at det er det, der er sket. Og i øvrigt med hensyn til dem, så forstår jeg ikke, hvorfor du laver den uncollapsed: især når artiklerne er små, ser det voldsomt ud med en kæmpe navbox - ellers kan du lave navboxen til at autocollapse, så den klapper sammen, hvis der kommer mere end én navbox på samme artikel. --CarinaT 15. aug 2008, 20:00 (CEST)

Det skal jeg forsøge at huske... tak for tippet Fritjof 15. aug 2008, 20:21 (CEST)
Velbekom. --CarinaT 15. aug 2008, 20:30 (CEST)

Jeg er ret ked af, du synes stub-projektets nytte er begrænset. Stub'erne er brugbare til flere ting: for det første er der nogen, der tager en stubkategori og prøver at forbedre artikler i denne kategori - det var blandt andet sådan jeg kom i gang med at skrive; for det andet angiver det for vores læsere, at vi er klar over denne artikel måske har så lidt information, at det ikke er brugbart, og her gør skabelonen opmærksom på, at de må redigere artiklen. Jeg håber, du begynder at blive glad for stub'erne også, og hvis det er fordi, du synes, der er for få, kan du bare oprette nogle nye og tilføje dem til wikipedia:stubprojekt. --CarinaT 16. aug 2008, 11:35 (CEST)

Hej Fritjof. Rart at se at du stadig er aktiv med skriveriet. Jeg minder dig lige om tippet i ovenstående boks nok en gang; det gør det uhyggeligt meget lettere for os andre at få overblik over både dit arbejde og hvad der generelt sker på Wikipedia, hvis beskrivelsesfeltet bruges rutinemæssigt, dvs. til samtlige redigeringer. Hygge, --Medic (Lindblad) 25. maj 2011, 11:21 (CEST)
Det er rigtigt. Tak for tippet Fritjof 25. maj 2011, 11:25 (CEST)