Brugerdiskussion:JGC/Arkiv 3

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
ArkivDette er en side med arkiverede diskussioner fra Brugerdiskussion:JGC.
Ønsker du at genoptage en arkiveret diskussion, skal du flytte den tilbage til diskussionssiden.


Forrige:
JGC/Arkiv 2
JGC/Arkiv 3 Følgende:
JGC/Arkiv 4

Nordens kirker[redigér wikikode]

Efter jeg fik sendt mailen til dig har jeg faktisk fået oprettet en særskilt licensskabelon på Commons til billederne: {{Www.nordenskirker.dk}}. Du smider den bare ind på billedsiden, når du lægger billedet op.

Husk også at skrive, hvor på siden det billede du henter stammer fra, så (jeg selv og) andre kan se, at billedet og licensen passer sammen :). --|EPO| 10. maj 2007 kl. 20:54 (CEST)

Super - jeg takker. --JGC 10. maj 2007 kl. 23:15 (CEST)

Hærværksbekæmpelse[redigér wikikode]

Tak for tippet, jeg skal prøve at være mere konsekvent mht. advarsler etc. fremover. --Arne (Amjaabc) 14. maj 2007 kl. 13:30 (CEST)

Tak for hjælpen[redigér wikikode]

Fint at du rettede syntaksen for Palsgård :-) --Gunner Poulsen 12:23, 24. maj 2007 (CEST)

Café Rusts historie[redigér wikikode]

Inden jeg fik den idé at foreslå sletning af Café Rusts historie, havde jeg flyttet artiklen fra Café Rusts Historie. Derfor eksisterer sidstnævnte stadig som henvisning til førstnævnte. Mon ikke den kan slettes uden videre procedure? Tak for hjælpen. --Bwiki 30. maj 2007, 12:58 (CEST)

Jeg har nu slettet ovennævnte samt diskussionssiderne på de to udgaver. --JGC 30. maj 2007, 13:10 (CEST)

87.51.106.137[redigér wikikode]

Hej jeg noget desorinteret vedrørende 87.51.106.137. Jeg kender ikke noget til ovenstående indlæg, men er nu pludselig med i det. Hvad foregår der i Wikipedia ? hvis jeg må være så fri at spørge. M.v.h. Bamse (skrev 87.51.106.137 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Hvad er det for et "ovenstående indlæg" du snakker om? Jeg har budt dig velkommen (med {{velkommenIP}}) på din diskussionsside, som jeg har gjort det med utallige andre nye brugere. Hvis det ikke er dig der har skrevet de foregående indlæg fra 87.51.106.13, er der nok en anden der har brugt computeren. Hvis du har lyst til at bidrage til Wikipedia, kan jeg i øvrigt varmt anbefale dig at oprette en brugerkonto (se velkomstskabelonen fra før). På den måde undgår man at blive forvekslet med andre. Jeg håber at noget af forvirringen er væk, ellers er du velkommen til at spørge igen. --JGC 1. jun 2007, 16:12 (CEST)

80, 90 og 100 års bryllupsdag slettet?[redigér wikikode]

80 og 90 års: http://en.wikipedia.org/wiki/Wedding_anniversary

100 års: http://de.wikipedia.org/wiki/Liste_der_Hochzeitsjubil%C3%A4en

(skrev 130.226.22.177 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Tak for kildeangivelserne. Hvis de udenlandske artikler står til troende, findes betegnelserne øjensynligt på engelsk eller tysk. Men det betyder ikke at de bare kan oversættes til dansk. Læg mærke til at der er mange forskelle i navngivningen mellem dansk, engelsk og tysk. Hvis der ikke er nogen danske kilder til de nævnte bryllupsdage, mener jeg ikke at de kan være på wikipedia. -- JGC 4. jun 2007, 12:11 (CEST)

Cayman-øerne[redigér wikikode]

jeg har prøvet at indsætte en ny kategori i den artikel --Graphicos 4. jun 2007, 15:58 (CEST) Spambeskyttelsesfilter Fra Wikipedia, den frie encyklopædi Gå til: navigation, søg Siden du prøver at få adgang til er blokeret af spamfilteret. Dette skyldes sandsynligvis et link til et eksternt websted.

Se m:spam blacklist for en komplet liste af blokerede websteder. Hvis du mener at spamfilteret blokerede redigeringen ved en fejl, så kontakt en m:administrator. Det følgende er et udtræk af siden der bevirkede blokeringen:

Følgende tekst udløste vores spamfilter: http://www......

Tilbage til Forside.

Hentet fra "http://da.wikipedia.org/wiki/Brugerdiskussion:JGC"

Besvaret via OTRS. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 4. jun 2007, 16:19 (CEST)
Vil nogen (Kåre?) uddybe hvad det her gik ud på? Jeg er temmelig blank - har ikke stødt på spamfilteret før. -- JGC 4. jun 2007, 21:40 (CEST)

Kan jeg lokke dig forbi IRC?[redigér wikikode]

Jeg har lige lidt spørgsmål, som nemmest tages dér, hvis du gider kigge forbi chatten :) --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 8. jun 2007, 16:52 (CEST)

Er på vej... -- JGC 8. jun 2007, 16:53 (CEST)

Hvad foregår der[redigér wikikode]

Flyttet fra Bruger:JGC hvor det ikke hører hjemme

Hej, hvad foregår der ? JGC sender noget ud, der er forkert set med mine øjne. Med venlig Bamse. (87.52.77.154)

Hej Bamse/ip-bruger. Hvad er det for noget "forkert" du mener jeg sender ud? -- JGC 12. jun 2007, 21:54 (CEST)

Takker[redigér wikikode]

Tak fordi du gider rydde op efter mig hele tiden, det er desværre ikke altid jeg får det hele gjort grundigt nok :-) --Rasmus81 14. jun 2007, 01:12 (CEST)

Det var så lidt. Folk på Wikipedia har - heldigvis - forskellige forcer. Jeg får ikke selv startet mange artikler, men jeg synes det er sjovt at hjælpe nye artikler på vej med kategorisering, formatering og den slags. Det er muligt at du ikke mener at du altid er "grundig nok" - men de artikeloprettelser jeg har set fra din side er generelt af en høj standard, så når jeg nogle gange "piller" ved dem er det mere af lyst end af nød ;-) -- JGC 14. jun 2007, 09:57 (CEST)

Hjælp i stedet for at klistre til med skabeloner[redigér wikikode]

Hej JGC,

Jeg er for at hjælpe andre brugere, men jeg tror altså ikke du hjælper nogen, hvis du klistrer en artikel til med skabeloner. Sydmotorvejen var en ganske lille artikel du på forholdsvist kort tid kunne have fikset (det tog mig to minutter), men istedet plastrede du den til med skabeloner, hvilket til sidst fik bidragsyderen til at tømme den, fordi han ikke vidste, hvad han skulle gøre, og han ikke forstod, hvad alle de skabeloner gjorde - udover de var en kraftig kritik af hans indsats. Når nu det ville tage dig lige så lang tid at hjælpe på artiklen, som det tager at sætte tre grimme skabeloner ind på den som direkte kritiserer artiklen, hvorfor gør du så ikke det? Jeg vil foreslå dig at lade sådanne artikler være fremover i stedet for at kritisere dem. --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 14. jun 2007, 13:13 (CEST)

Hej Barklund. Mit mål med at være her er ikke anderledes end dit. Når jeg vælger at lægge skabeloner på en artikel i stedet for blot at rette den til selv (hvad jeg nu også jævnligt gør), er ideen at vise brugeren hvordan han/hun selv kan gøre artiklen bedre. Jeg har ikke noget mod at bringe artikler i orden for en bruger der har glemt det - eller ikke ved hvordan det gøres. Men når en bruger bare kører los med artikeloprettelser og redigeringer, uden at reagere på tip eller henstillinger, så mener jeg at skabelonmarkeringer er på sin plads. Der er rigeligt af artikler der kan trænge til en hjælpende hånd, jeg mener derfor ikke det er for meget at bede nye brugere om at gøre en indsats for at bringe deres artikler op på et fornuftigt udgangspunkt. Du har ret i at det ikke har taget lang tid at fikse artiklen om Sydmotorvejen. Men hvis brugeren ikke af sig selv finder ud af at anvende wikisyntaks, kan det blive til mange gange to minutter.
For mig at se vil der altid være en afvejning mellem "ret artiklen for brugeren" og "vis brugeren hvad der bør rettes". Det kan godt tænkes at jeg er mere tilbøjelig til at vejlede/opdrage brugerne end andre - og jeg vil da tænke på dit indlæg næste gang jeg står over for en "bar" artikel. Men jeg kan ikke love at jeg vil holde mig fra den type artikler fremover. -- JGC 14. jun 2007, 13:45 (CEST)

Dyreret[redigér wikikode]

Hej JGC. Du har tidligere evalueret dyreret. Nu har jeg ændret den en del, og søger ny evaluering, evt. med AA for øje. Jeg ville blive glad hvis du ville kunne komme med kommentarer igen. --Lhademmor 14. jun 2007, 22:56 (CEST)

Hej Lhademmor. Jeg vil gerne kigge på artiklen igen, men det bliver nok tidligst her i weekenden. Hvis du ikke har fået nogen respons fra mig på mandag, må du gerne rykke mig (blidt) i ørerne. -- JGC 14. jun 2007, 23:00 (CEST)

Blokeringer[redigér wikikode]

Hej Jens, kan jeg ikke få dit til at indsætte diverse {{test}}-skabeloner når du spotter hærværk, på den måde kan andre administratorer også blokere hvis handlingen gentager sig og brugerne bliver gjort opmærksomme på at der er nogen der holder øje med dem. På min brugerside kan du finde et script jeg har lavet der gør det ekstremt nemt at indsætte de nævnte skabeloner, det kan du jo overveje at bruge. Lige nu tænker jeg på Bruger:193.89.107.242 som er blokeret i 3 måneder uden nogen tekst på brugersiden. (Jeg er godt klar over at andre end dig gør det samme). --Morten LJ 18. jun 2007, 12:49 (CEST)

Hej Morten. Jeg sætter test-skabeloner til og med {{test3}} når jeg spotter hærværk, men jeg sætter kun sjældent {{blokeret}}-skabelonen på når jeg derefter blokerer. For længe siden - før jeg selv blev admin - spurgte jeg en af de eksisterende administratorer om hvorfor blokeret-meddelelsen ikke blev brugt oftere - og fik svaret at det var generelt ikke nødvendigt da man kunne se det via loggen. Den politik har jeg så selv fulgt efter jeg blev admin. De folk der bliver blokeret mange gange opdager nok selv at de er blokeret, og jeg kan ikke se at det gør den store forskel at plastre brugersiden til med et hav af blokeret-skabeloner. -- JGC 18. jun 2007, 13:14 (CEST)
Blokeret skabelonen har du ret i ikke er særligt anvendelig. Det må være en untagelse jeg er støt på med ham her Bruger:193.89.107.242 som altså slet ikke har fået nogen {{test}}-skabeloner. --Morten LJ 18. jun 2007, 13:27 (CEST)
Jeg forstår altså ikke helt hvad du mener. På Brugerdiskussion:193.89.107.242 kan jeg da se alle tre testskabeloner (2 af dem i øvrigt leveret af mig selv). -- JGC 18. jun 2007, 13:37 (CEST)
En weekend med Le Mans har øjensyneligt paralyseret min hjerne, du har fuldstændig ret. Jeg beklager misforståelsen. --Morten LJ 18. jun 2007, 13:55 (CEST)
Helt i orden. Jeg har i øvrigt brugt dit velkomstskabelonscript længe - det er en stor lettelse at have ved hånden. --JGC 18. jun 2007, 13:58 (CEST)

Blokering af Bruger:80.167.40.66[redigér wikikode]

Hej JGC! Var du ikke lidt streng, da du blokerede denne anonyme bruger? Det er godt nok meget irriterende, når folk ikke vil lytte efter tips og gode råd, men han udøvede jo ikke hærværk. Der er næppe noget, der virker lige så afskrækkende som en blokering, så vi skal nok være lidt påpasselige på den front og kun bruge det som et våben mod oplagte vandaler. --PhoenixV 20. jun 2007, 21:17 (CEST)

Den pågældende bruger har fået en lang række henvendelser på sin brugerdiskussionsside uden at på nogen måde at reagere. Samtidig har brugeren produceret en stor mængde artikler - stort set alle uden wikificering, uden kategorisering og i flere i substublængde.
En kortvarig blokering (her 15 minutter) er i mine øjne passende måde at gøre en bruger opmærksom på vedvarende uhensigtsmæssig adfærd - også selv om der ikke er tale om decideret hærværk. Når der oprettes så mange "rå" artikler som her, tager det ret meget tid at rydde op. Det er i mine øjne ikke urimeligt at gøre opmærksom på det med en kort blokering. -- JGC 20. jun 2007, 21:30 (CEST)
Ja, jeg er godt klar over, at han ikke ville høre efter, men det er vel et af Wikipedias grundlæggende principper at alt seriøst input er velkomment. Derfor må blokeringer – efter min mening – kun benyttes i yderste tilfælde, uanset hvor meget oprydningsarbejde, det kræver. Men det ville godt nok være rart med en funktion, hvor en bruger blev påkrævet at trykke "jeg har læst denne besked", før han kunne redigere videre... --PhoenixV 20. jun 2007, 21:34 (CEST)
For mig at se er den korte blokering det tætteste man kommer på den knap du beskriver. Brugeren kan stadig skrive på sin egen diskussionsside, så han har mulighed for enten at fortælle at beskederne nu er læst og forstået eller at spørge hvad årsagen til beskederne var. -- JGC 20. jun 2007, 21:46 (CEST)

meddelse fra dig[redigér wikikode]

Hej JGC jeg vil gerne bede dig om at tænke dig om før du sender meddelser ud om at man skal skrive i sandkassen for ikke at komme til at skrive forkerte ting. Da jeg fik den meddelse jeg taler om havde jeg ikke skrevet noget ukorrekt. (skrev Change (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Hej Change. Det er ikke kun et spørgsmål om at skrive faktuelt korrekt. Jeg gav dig en {{test}}-velkomst fordi du i løbet af kort tid havde oprettet en lille håndfuld artikler med en del tekniske problemer i. Der var eksempelvis ingen indledning til artiklerne - så det er svært at se om fx Uchiha handler om noget computerspil, en fodboldsupportgruppe eller noget helt tredje. Du fik også lavet nogle overskrifter a la ==Tekst til overskrift==.
Derfor foreslog jeg at du prøvede at arbejde lidt i sandkassen så du kunne få styr på systemet inden du tilføjede mere. Det var ikke ment som en anklage om at du skrev ukorrekte ting - og hvis det blev opfattet sådan, vil jeg gerne beklage. Men jeg vil stadig opfordre dig til at lege lidt med sandkassen og ellers kigge forbi nogle af hjælpesiderne herinde - start fx med Hjælp:Guide. -- JGC 21. jun 2007, 18:23 (CEST)
JGC: Jeg tror en {{velkommen}} ville være mere på sin plads i dette tilfælde. {{test}}-skabelonerne er kun til hærværk hvilket jeg ikke synes er tilfældet her. I den slags tilfælde her plejer jeg at skrive en lille tekst til brugeren om hvad problemet mere specifikt er, men det er der selvfølgelig ikke altid tid til.
Change: Du skal være opmærksom på at du det er meget vigtigt på Wikipedia at skrive neutralt, en sætning som "[...] offensiv spiller med en fantastisk teknik [...]" er ikke særlig neutral. --Morten LJ 21. jun 2007, 18:45 (CEST)
Jeg har allerede rettet skabelonen på Brugerdiskussion:Change. Jeg savner lidt en test-skabelon der kan bruges til tilfælde som dette. Velkomstskabelonerne (såvel test som velkommen og velkommenIP) er en god og hurtig måde at introducere nye brugere til wikipedia på, men der er måske lidt for langt mellem test (hærværk/leg) og velkommen (hjertelig velkommen). En {{nybegynder}} kunne måske blive aktuel? -- JGC 21. jun 2007, 18:53 (CEST)
{{velkommen}} opfatter jeg som en nybegynder-skabelon, spørgsmålet er mere om der er nogen der læser dem tror jeg. Hvis folk ikke vil lytte til vores gode råd så er der i realiteten ikke så meget vi kan gøre ved det, så længe de ikke laver grov POV eller hærværk. --Morten LJ 21. jun 2007, 19:29 (CEST)
{{velkommen}} er selvfølgelig også en nybegynderskabelon. Jeg var selv lykkelig for at få den - dels fordi det er rart at vide at der er andre der lægger mærke til hvad man har lavet, og dels fordi der er en række brugbare links samlet på ét sted. I mine øjne er det et godt princip at byde nye brugere velkommen ret hurtigt - og det er til denne velkomst jeg gerne ville have en mellemting mellem {{test}} og {{velkommen}}. En mulighed er at bruge {{velkommen}} kombineret med en eller flere tip-skabeloner - men modellen er ikke helt god, for man udvander i mine øjne velkomstskabelonen hvis den med det samme ledsages af række "prøv lige at ændre det og det"-skabeloner. -- JGC 21. jun 2007, 22:47 (CEST)
Jeg har sat følgende lille tip ind på nogle diskussionssider som et supplement til {{velkommen}}, hvis jeg fornemmer, at personen handler i god tro, men bare ikke har tjek på værktøjerne:
== Et lille tip ==
Jeg kan se, du er begyndt at skrive en artikel om Artikelnavn. I den forbindelse vil jeg henvise dig til siden: Hjælp:Guide, der kort fortæller lidt om, hvordan en artikel i Wikipedia bør bygges op og formateres med interne link, kategoribeskrivelse og den slags praktiske ting. Ved at følge de retningslinjer sikrer vi os et ensartet, læsevenligt og indbydende udseende på artiklerne i Wikipedia. - apw 21. jun 2007, 23:02 (CEST)
Et eksempel kan ses her: Brugerdiskussion:Nordkons
Eventuelt kunne den danne udgangspunkt for en skabelon, for som jeg har skrevet i en anden sammenhæng, er Hjælp:Guide Wikipedias bedst bevarede hemmelighed - og det er næsten synd. - apw 21. jun 2007, 23:02 (CEST)

Rumænske distrikter[redigér wikikode]

Alba (distrikt) artikellængde er OK? --Roamata 22. jun 2007, 13:22 (CEST)

Absolut. Nydelig artikel. -- JGC 22. jun 2007, 13:30 (CEST)

Erik Mongrain[redigér wikikode]

Hello JGC, Could you please write a stub http://da.wikipedia.org/wiki/Erik_Mongrain - just a few sentences based on http://en.wikipedia.org/wiki/Erik_Mongrain? Just 2-5 sentences would be sufficient enough. Please! --Antaya 26. jun 2007, 23:28 (CEST)

Hi Antaya. I can see that Bruger:Morten LJ also got your message. Out of curiosity - why do you want someone to write about Erik Mongrain here? There's nothing wrong in asking, but personally I prefer to know why an article request is more relevant than the many request that can be found at wanted articles. -- JGC 27. jun 2007, 00:03 (CEST)
Hello JGC, yes you are right there's a lot wanted articles in all languages. But I'm a huge fan of Erik Mongrain and on the top of that, I'm working on the french, german and english articles about him. I don't know if you had time to take a look about this guitarist, but you should see that video clip : AirTap!... This guy is absolutely amazing! This YOUTUBE video clip has been seen by many people around the world since months, and I think an article about him in the most popular wiki-languages should exist. Anyway thanks again for your help my friend, if you ever need me to translate an article in french, stand by me! Take care and long life to you. --Antaya 29. jun 2007, 07:33 (CEST)