Brugerdiskussion:Malene/arkiv2005

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Golden horns on Wikipedia[rediger kildetekst]

Hej Malene, jag såg dina bilder etc i artikeln Guldhornene, jag är osäker på vilka licenser osv som gäller, hjälp gärna till med artikeln om w:Golden horns of Gallehus i engelska Wikipedia om du vill! Nixdorf 29. dec 2004 kl. 20:39 (CET)

Dagens artikel[rediger kildetekst]

Tak skal du have for dine 'dagens artikler'. De liver altid op, måske fordi de bærer præg af dine lyse og klare billeder. --hansjorn 11. jan 2005 kl. 21:06 (CET)

Mange tak Hans Jørn - og i lige måde, det er hyggeligt at holde liv i projektet i fællesskab :-). Jeg var lige forbi dit omtalte billedprojekt den anden dag - det ser søreme imponerende ud. Jeg ville ønske jeg havde lige så meget orden i mine billeder. Det er ved at være en ren pine at finde rundt i mine rodede arkiver for lige at finde et bestemt foto jeg kan huske jeg tog engang i f.eks. 1999. Jeg tror et pressende projekt når flytningen til det nye hus er ved at være nogenlunde i orden bliver at finde et eller andet gratis databasesystem, så jeg kan få hele dynen kategoriseret og organiseret. Kender du forresten www.fotokritik.dk ? Et fedt site som jeg har nusset lidt rundt på af og til for at få hjælp til at blive bedre til fotografering. Det er hyggeligt at få kritik på sine billeder og at give andre kritik og det er fedt at uploade nogle af sine pletskud og prale en gang imellem ;-) Hans Jørn kunne jeg få dig til at sende mig din mail igen på min nye adresse, gemalen har fået smidt indholdet af min gamle mailbox væk, så jeg har hverken adressekartotek eller gamle mails tilbage grr. Ny adresse er: malene snabela mtfoto.dk Mvh Malene Thyssen 11. jan 2005 kl. 21:30 (CET)
Nej, jeg kender ikke fotokritik.dk - men jeg kunne tænke mig at prøve, for det er aldrig for sent at lære noget. Jeg prøver at sende dig det gamle brev på din mtfoto-adresse. Vh --hansjorn 11. jan 2005 kl. 22:11 (CET)
Jeps det lykkedes, så er der hul igennem - tak for mail :-) Mvh Malene Thyssen 11. jan 2005 kl. 23:42 (CET)

Hej! Jag ville bara berätta att din rådjursbild har legat på svenska Wikipedias förstasida i en vecka nu, eftersom vi efter en tid lyckades få den "utvald" (artiklar av mycket god kvalité), där hjälpte din bild till mycket :-) Väsk 14. jan 2005 kl. 15:50 (CET)

Picture of Anteater[rediger kildetekst]

Hello Malene (I hope you speak english). I'm user Bradpyus from German Wikipedia and I want to use your picture of the anteater (myresluger) in our Wikipedia. We have a very strict picture policy (pictures must be marked as Public Domain or GNU) and I want to ask you if you can give permission to use this picture under one of this policies. Thanks, Bradypus] (I dont knwo how to make this Interwiki signatures)--80.108.59.151 15. jan 2005 kl. 14:21 (CET)

Interview om Wikipedia[rediger kildetekst]

Hej Malene

Jeg er ved at skrive en artikel om Wikipedia. Jeg vil gerne stille dig nogle spørgsmål via e-mail. Hvor sender jeg dem hen?

mvh Henrik Føhns, redaktør Samvirke hf@fdb.dk

Hej Henrik. Jeg har sendt dig en mail. Mvh Malene Thyssen 25. jan 2005 kl. 15:47 (CET)

Jeg tror nok jeg ville have valgt at flytte den nuværende Odin side til Odin (flertydig) og så flytte Odin (guddom) tilbage til Odin, i stedet for at rette alle de henvisninger. Når der er så mange forkerte henvisninger burde det give et praj om at det nok er hovedbetydningen, og andre betydninger er bibetydninger. Der er gjort noget lignende med flere andre artikler, for eksempel Paris, Engelsk og Bog. --Christian List 21. feb 2005 kl. 05:01 (CET)

From Kanna2.gif's author[rediger kildetekst]

Hello. I am a Japanese Wikipedian. Kanna2.gif is my photo. I bring the photo to Wikimedia Commons with CC-BY lisence. You can use the photo Wikipedia-DA or ohter place.Modeha 28. feb 2005 kl. 12:27 (CET)

Svar fra "Mark jensen"[rediger kildetekst]

Hej Malene :) Tak for velkomsten og ros'en.

Jeg arbejder stadig lige på at lære de sidste finesser ang. formatering, osv. Men vil enormt gerne bidrage, så tager jeres rettelser til mig med det samme ;)

Det lyder mærkeligt - Den er Clinton artikel fandtes ellers, da jeg lavede den til Dagens Artikel. Måske har der stået mere i det navn i starten af selve teksten, end der var i artiklens titel - Det vil jeg så være mere opmærksom på fremover ;)

kh. Mark jensen

I wonder to know if your photos are all under GFDL licence, because they're really beautiful, especially this one. Thanks. fr:Utilisateur:Weft 21. mar 2005 kl. 17:16 (CET)

Hi Weft.
Thanks for your nice words about my pictures. All pictures that I have contributed to Wikipedia are GFDL. I still have to move many pictures from the gallery on my userpage at the danish Wikipedia, but it is my plan to move them all to Commons in the future - all will be marked properly as GFDL then. Regards Malene Thyssen 21. mar 2005 kl. 22:11 (CET)
Hej Malene
Der er åbenbart flere der er i tvivl om retten til dine flotte billeder; Senest er det af sangsvaner blevet erstattet af et kedeligere , af en anonym (vist nok udenlandsk) bruger.
Jeg synes vi skal ha' dit tilbage, men du må nok hellere lige selv tage stilling til dets status ;-) vh. Nico 30. mar 2005 kl. 11:02 (CEST) PS - Jeg glæder mig til at se Samvirke !, det kommer vel idag :)
Hmm måske skulle jeg få taget mig sammen til at få de hulens billeder flyttet til Commons...det er bare sjovere at tage nye billeder :-) Jeg ordner lige svanebilledet. Kommer Samvirke idag?...uj posten har lige været der, jeg skal da straks ud og tjekke :-) Mvh Malene Thyssen 30. mar 2005 kl. 11:15 (CEST)
Ingen Samvirke idag, her , de plejer ellers at være tidligt ude - Nico 30. mar 2005 kl. 12:20 (CEST)
Øv nej heller ikke her, men det er nok lige på trapperne. Mvh Malene Thyssen 30. mar 2005 kl. 13:06 (CEST)

Ny artikel[rediger kildetekst]

Hej Malene.

Tak for din velkomst - og dit hurtige svar.

Men jeg er stadig ikke helt med ;-(

Hvordan starter jeg en helt ny artikel, uden henvisninger fra andre (røde) links?

Jeg har netop forsøgt mig, først ved hjælp af rødt link - men så fik artiklen om "Bilagstegn" en overskrift der hed "Kesswil".

Herefter flyttede jeg den nye artikel om bilagstegn, og så fungerer det. Men kan man ikke bare starte en helt ny artikel - et eller andet sted fra - uden at gå omkring et rødt link? Og som jeg har gjort, efterfølgende at flytte?

Venligst Kurt

Hvis du taster titlen på en artikel ind i søgefeltet til venstre vil du få præsenteret et link til at oprette artiklen, hvis den ikke allerede eksisterer.

--Heelgrasper 2. apr 2005 kl. 01:08 (CEST)


Tak. De var lige dét jeg manglede.

--Kurt Lundskov 2. apr 2005 kl. 01:10 (CEST)

Kan ikke se billeder[rediger kildetekst]

Hej igen Malene

Jeg har lige konstateret at jeg slet ikke kan se nogle af de indlejrede billeder på Wikipedia:-(

Er det min browser (Mozilla Firefox) den er gal med, eller er der noget specielt der skal gøres i Wikipedia.

På Wikicommons kan jeg godt se billeder.

Venligst / Kurt

Stadig ikke billeder[rediger kildetekst]

Hej igen.

Ja, jeg har stadig problemer med billeder. Har opdateret Firefox 1.0.2 som anden bruger foreslog.

Men desværre, ingen billeder forsat. Har genmemgået Firefox indstillinger med hensyn til visning af billeder med videre.

Kan du se billedet på fx Carl Gustav Jung?

Venligst :-) Kurt

Ja det går fint for mig. Det er altså mystisk! Jeg har desværre ikke den store tekniske indsigt i Wikipedias kode til at vide, hvad der kan gå galt. Så vidt jeg ved er der ingen steder under de personlige indstillinger, hvor man kan slå billeder fra. Har andre nogen gode ideer til hvad der kan være galt? Mvh Malene Thyssen 2. apr 2005 kl. 11:06 (CEST)
Og min mystik breder sig.Jungs billede er ikke på det oprindelige forslag. Men hvis jeg i Firefox højreklikker på billedet og vælger >Vis billede - så vises det i nyt vindue ! /:o Venligst--Kurt Lundskov 2. apr 2005 kl. 11:16 (CEST)
Prøv at følge dette link og se om ikke billedet dukker op? --Christian List 2. apr 2005 kl. 15:03 (CEST)
Billedet dukker ikke op. Men hvis jeg skifter til Internet Explorer, kan jeg se billederne! Det må være noget med (min) Firefox der halter. Venligst --Kurt Lundskov 2. apr 2005 kl. 23:18 (CEST)
Det er altså mærkeligt - det må næsten være noget med indstillingerne i din Firefox, for jeg har ingen problemer med den??? Har du under funktioner - indstillinger - webmuligheder hakket "indlæs billeder" af? ...Det må du næsten have eftersom du godt kan se billederne på Commons... Mvh Malene Thyssen 2. apr 2005 kl. 23:28 (CEST)
Hej Malene. Dér var den. Indlæs billeder var hakket af, men nu har jeg fjernet hakket 'Kun fra oprindelses-webstedet' - og så kan jeg også se billeder. Tak for tippet:-) Venligst --Kurt Lundskov 2. apr 2005 kl. 23:59 (CEST)
Ah det var dejligt jeg omsider kunne hjælpe :-) Mvh Malene Thyssen 3. apr 2005 kl. 00:15 (CEST)

Navneformer i Wikidedia[rediger kildetekst]

Hej Malene igen

Jeg har bemærket, at man i Wikipedia skriver navneopslag med fornavn+efternavn, og ikke som i almindelige leksikon med efternavn+fornavne.

Er det en valgt standard.

Hvis jeg fx vil finde Carl Gustav Jung, skal jeg skrive hele navnet, "Jung" alene går ikke.

Er det bare sådan?

Venligst :-) Kurt --Kurt Lundskov 2. apr 2005 kl. 11:06 (CEST)

Hmm tjaa det er vist et af de tilfælde hvor jeg kun kan svare...sådan er det bare - i hvert fald indtil nogen gider lave det om. Det er temmelig mange artikler, der skal flyttes hvis vi vil indføre det andet system. Jeg mener vi har diskuteret problemet før, men vi kom vist ikke rigtigt frem til nogen løsning, i hvert fald står der intet i stilmanualen. Mvh Malene Thyssen 2. apr 2005 kl. 11:16 (CEST)
Jamen så gør jeg osse bare så'n. Venligst --Kurt Lundskov 2. apr 2005 kl. 11:17 (CEST)
I et papirleksikon gøres det vel blandt andet fordi man gerne vil sortere efter efternavn. Men vi er jo ikke begrænset af papir, og Carl Gustav Jung er for eksempel listet under J i Kategori:Svejtsere. --Christian List 2. apr 2005 kl. 15:09 (CEST)

Tak for den fine hilsen[rediger kildetekst]

Hej Malene

Tak for den fine velkomst. Det er rart at høre at ens hjælp bliver værdsat. Jeg prøver alt hvad jeg kan at hive flere med i projektet. Det kunne blive rigtig stort det her..

--LykkeLamaen 3. apr 2005 kl. 00:00 (CEST)

Skrab endelig folk til - vi har god brug for flere artikelskribenter - vi er håbløst bagefter svenskerne og vi er ved at blive indhentet af Norge ;-) Mvh Malene Thyssen 3. apr 2005 kl. 00:15 (CEST)

Dagens artikel skabelonen[rediger kildetekst]

Skabelonen Skabelon:Dagens artikel indeholder allerede Kategori:Dagens artikel så det burde ikke være nødvendigt at tilføje kategorien på hver side, skabelonen alene skulle være nok. --Christian List 4. apr 2005 kl. 18:20 (CEST)

Ok det udelader jeg fra nu af :-) Mvh Malene Thyssen 4. apr 2005 kl. 23:22 (CEST)
Jeg har rettet dagens artikler for februar og marts 2005. --Rune Magnussen 7. apr 2005 kl. 21:14 (CEST)
Rune du er dagens helt i skysovs - nu er det meget mere overskueligt at få ordnet de sidste måneder - mange tak for den hjælpende hånd! :-) Mvh Malene Thyssen 7. apr 2005 kl. 21:28 (CEST)

Skabelon:Højkultur[rediger kildetekst]

Hej Malene! Jeg kan se at vi har greebet fat i den samme opgave, men det lader til at det gik nogenlunde. Der er iøvrigt ikke grund til at bruge {{Skabelon:Højkultur}}, det er nok med {{Højkultur}}. -- Bruger:Wegge 7. apr 2005 kl. 23:41 (CEST)

heh ja sådan går det når man er ivrig efter at hjælpe til. Jeg husker den med skabelonen til en anden gang. Var der i øvrigt ikke en eller anden, der skrev en del artikler om sydamerikanske højkulturer - var det måske Kaare? de skal vel også med i skabelonen Højkulturer. Jeg kikker på det i morgen, laver vist for mange fejl når jeg er så søvnig. Godnat herfra. Mvh Malene Thyssen 7. apr 2005 kl. 23:47 (CEST)

Forsidens farver[rediger kildetekst]

Hej, jeg så lige dit udkast til forsiden (bruger:malene/forside), og synes det er nogle flotte farvevalg. Efter min mening noget vi burde få på forsiden omgående, da de grå farver er lidt halvkedelige.

- Mark jensen 10. apr 2005 kl. 12:14 (CEST)

Helt fint med mig :-) Er andre enige?
Mvh Malene Thyssen 10. apr 2005 kl. 12:51 (CEST)
Enig. Dagens artikel er også alt for mørk i det nuværende design IMHO. --Rune Magnussen 10. apr 2005 kl. 13:12 (CEST)

Sletning af blok-komprimerede artikler[rediger kildetekst]

Hej Malene!

Jeg så at du kommenterede problemet med at slette blok-komprimerede artikler tidligere på aftenen, og jeg bragte spørgsmålet videre til en udvikler, og fik følgende svar:

<brion_busy> wegge: the block compression scheme relies on the old_id numbers to pull the source data
<brion_busy> when deleted revisions are moved into the archive table, this scheme breaks down
<brion_busy> the page can't be viewed or restored once deleted
<brion_busy> i think it's fixed in 1.5
<brion_busy> but i haven't tested it
<brion_busy> and even that's only partial so far
<wegge> So, the best answer is "Wait for 1.5"?
<brion_busy> (if it works at all, it will still leave undeleted revisions unreadable until restored, and will badly break on partial restores)
<brion_busy> yes

Så det ser ud til at vi må vente mindst en 2-3 måneder før vi kan gøre mere ved den sag, desværre. -- Bruger:Wegge 14. apr 2005 kl. 22:05 (CEST)

Øv det er træls, men så længe det bliver ordnet - så må vi jo bare vende tilbage med viskelæderet senere :-). Hvis vi markerer artiklen med skabelonen slet så bliver den i det mindste listet i slet-kategorien, så vi ikke glemmer den - det gør jeg lige. Mvh Malene Thyssen 14. apr 2005 kl. 22:55 (CEST)
...høh min hukommelse er som en si - det er jo allerede gjort :-) Mvh Malene Thyssen 14. apr 2005 kl. 22:57 (CEST)

Rettet forside-skabelon[rediger kildetekst]

Hej Malene, jeg så forsidens notits om valget af den nye pave og faldt over

  • at han "påtog sig" navnet Benedikt... Han påtog sig måske at være pave, men han antog (eller valgte) navnet Benedikt, så jeg rettede skabelonen til antog, fordi jeg antog (sic!), at det var det ord, der var ment. Håber, det er ok...
  • at det iøvrigt ikke er helt godt, at det lille pave-indlæg sammenblander tiderne præsens og præterium, så et af verberne (eller ordstillingen) bør nok ændres.
  • Mon den nye pave ikke officielt betegnes med romertallet XVI isf. arabertallet 16?

Habemus papam :-) ----Sir48 20. apr 2005 kl. 02:36 (CEST)

Hej Thyge. Jeg har rettet bemærkningen til efter dine forslag :-) Vi har en navnekonvention der fortæller lidt om hvordan vi håndterer romertal i titler. Mvh Malene Thyssen 20. apr 2005 kl. 09:43 (CEST)

Har endelig laaangt om længe fundet mig et arbejde. Det betyder desværre nok, at min tid her på Wikipedia bliver noget begrænset. Jeg vil forsøge at kikke forbi om aftenen, når den lille er nattet og hjælpe med at vedligeholde dagens artikler. Mvh Malene Thyssen 22. apr 2005 kl. 01:27 (CEST)

Tillykke med både arbejde og familieforøgelse. Vi vil helt sikkert savne dig, men vi overlever det nok på den ene eller den anden måde. Du behøver ihvertfald ikke at bebrejde dig selv at du prioriterer anderledes nu. -- Bruger:Wegge 22. apr 2005 kl. 01:42 (CEST)
Tak Anders :-) Ærgerligt man ikke kan leve af arbejdet herinde - jeg er hårdt ramt af Wikipediafeberen, det er vist nærmest gået hen og blevet en kronisk lidelse efterhånden. Jeg kan nok ikke holde mig væk i længden, så jeg vil stædigt hænge på med det yderste af neglene om det så kun bliver til en enkelt redigering pr. dag. Såeee I slipper ikke helt for Wikællingen, hun kommer sandsynligvis til at famle forvirret rundt herinde og dumme sig grundigt når hun ikke har ordentlig tid til at følge med i diskussionerne om løst og fast ;-)
Jeg var lige forbi din wikihjemmeside igår forresten - så du ønskede dig bogen om Mr. Tompkins. Sig til, hvis du vil låne, jeg har den stående på hylden :-) Mvh Malene Thyssen 22. apr 2005 kl. 01:54 (CEST)

LanguageDa.php[rediger kildetekst]

Tak fordi du gider hjælpe med oversættelsen, men inden du kommer for godt i gang med at oversætte så skal vi lige være enige om, hvilken side vi skal redigere i, så vi slipper for dobbeltarbejde med at flette flere sider sammen, ref. diskussionen på Wikipedia_diskussion:LanguageDa.php#Hvilken_CVS_version_stammer_denne_sprogfil_fra. Vi er vist foreløbigt blevet enige om fortsat at arbejde på Wikipedia:LanguageDa.php frem for undersiderne. --Christian S 22. apr 2005 kl. 22:09 (CEST)

Øvs Christian godt du stoppede mig - tænkte sgi nok jeg ville komme til at lave rod i det :-( Jeg gendanner på den side jeg har været igang når jeg har kopieret mine oversættelser over. Mvh Malene Thyssen 22. apr 2005 kl. 22:38 (CEST)

Valgkoordinator[rediger kildetekst]

Hei Malene. Kunne du tenke deg i å hjelpe oss på bokmålswikipediaen med å være en upartisk valgkoordinator? Som du kanskje vet, har vi etter flere megabytes med diskusjoner og et valg (no:Wikipedia:Målform bestemt at no.wikipedia fra nå av skal tillate bare bokmål og riksmål, og ikke lenger nynorsk. Som en konsekvens av dette, holder vi nå no:Wikipedia:Interwikinavn et valg om hvilket navn som best reflekterer denne forandringen, altså hvilket navn skal komme oppe i interwikilisten på andre wikipediaer. For tiden er dette "Norsk", men forslag som "Norsk (bokmål)" og "Norsk (bokmål/riksmål)" er lagt fram. Viss du kan tenke deg dette, kom til no:Wikipedia-diskusjon:Interwikinavn. Jeg er også innlogget på #no.wikipedia på irc (freenode.net) så vi kan også snakkes der dersom du lurer på noe. Gleder meg til å høre om du har tid og lyst til dette. BjarteSorensen 27. apr 2005 kl. 12:43 (CEST)

Forresten, hvis du virkelig ønsker å sette deg inn i språkdebatten på :no, ligger det minst en times lesning på no:Kategori:Wikipedia-språkdebatt ! :) BjarteSorensen 27. apr 2005 kl. 12:59 (CEST)

Jeg går og legger meg nå (sent på kveld her i Australien), men gå gjerne inn på #no.wikipedia likevel. Det er alltid noen vennlige sjeler der, bare hils fra meg og si hvorfor du er kommet. Valgdiskusjonen foregår ellers på no:Wikipedia-diskusjon:Interwikinavn. BjarteSorensen 27. apr 2005 kl. 15:25 (CEST)
Hej Bjarte. Jeg har svaret direkte under diskussionen no:Wikipedia-diskusjon:Målform/Interwikinavn. Jeg har lige fået nyt arbejde og skal starte midt i maj, men jeg vil forsøge at finde tiden til at være valgobservatør, så længe arbejdsopgaverne ikke bliver for store skulle det nok kunne lade sig gøre. Jeg har desværre ikke mulighed for at benytte irc. Tak for hjælpen med dagens artikler den anden dag - den lille var syg og vi var samtidig på besøg, så computeren var ikke lige indenfor rækkevidde. Men jeg har fået arbejdet op til den 8. maj, så nu er vi med igen :-)
Malene, du er knuppen! Jeg tror ikke det skulle innebære så altfor mye tid. Du må gjerne ha med deg en venn eller to på arbeidet, eller hvis det blir for mye helt overlate det til noen andre. BjarteSorensen 27. apr 2005 kl. 23:16 (CEST)
Jeg foreslår du også setter valgtidspunktet. Det som står på framsiden av valgsiden (29. april til 6. mai) var noe jeg satte der for å få fortgang i debatten, men jeg syns du skal sette det på noen tidspunkt som passer deg bedre. Vi kan godt starte senere hvis du vil ha lenger tid på å gjøre deg klar. BjarteSorensen 27. apr 2005 kl. 23:18 (CEST)
Og gratulerer med nyt job! Håber den lille er blivet rigtig frisk igen! BjarteSorensen 28. apr 2005 kl. 00:02 (CEST)
Jeg har ladet mig overtale til at være medkoordinator. Har vi brug for at tale sammen om hvordan vi synes det skal foregå, eller skal vi bare sætte igang? En af mine venner er afstemningsnørd, og han foreslå en:Approval voting som afstemningsform, nu hvor der er risiko for at billedet bliver uklart, men det er noget vi begge to skal være enige om som en god ide, inden vi sætter den i søen. Hvis det haster, kan du sende mig en mail på awegge@gmail.com Jeg er iøvrigt væk i weekenden. -- Bruger:Wegge 28. apr 2005 kl. 17:02 (CEST)
Hej Anders - fint nok vi er to. Jeg har lige set din besked her - læser lige hvad der står under linket inden jeg melder tilbage. Som det første er vi nok nødt til at udskyde afstemningen lidt i forhold til den dato Bjarte har angivet herover, for det er jo med start i morgen! Mvh Malene Thyssen 28. apr 2005 kl. 21:47 (CEST)

Så er afstemningen afsluttet i god ro og orden. Jeg har skrevet det totale stemmetal på siden, og det ville måske være en god ide om du ville give din tilslutning til det, om ikke andet for at vise at vi har været med. Der har jo heldigvis ikke været problemer undervejs. Og så fik jeg også den ide at en afstemning af denne karakter, med udenlandske observatører var "newsworthy" nok til at komme med på en:Wikipedia:Wikipedia Signpost, så jeg har lavet en introduktion på Wikipedia:Wikipedia_Signpost/Suggestions#Major_news_about_other_Wikimedia_Foundation_projects, så den ellers udmærkede publikation ikke bliver fuldstændigt centreret om enwiki. -- Bruger:Wegge 13. maj 2005 kl. 01:01 (CEST)

Hej Anders jeg kikker lige forbi afstemningen og introduktionen :-) Mvh Malene Thyssen 13. maj 2005 kl. 08:32 (CEST)

Karakterer til artikler[rediger kildetekst]

Hej Malene. Til hver artikel kan man (nederst) give en karakter. Men det er ikke lykkedes mig at se, hvor disse skudsmål havner, hvem der har glæde af dem, og hvor vi andre kan se dem. Og jeg kan heller ikke finde beskrivelser i Wiki'en. Men det ved du sikkert noget om. Venligst Kurt --Kulu 1. maj 2005 kl. 21:50 (CEST)

Hej Kurt
Karaktergivningen er hjemmestrikket for den danske wikipedia. Det er Christian List der har sat systemet, som vist er meget simpelt, op. Når du har afgivet en karakter havner du på en side, hvor du kan se samtlige afgivne karakterer for samtlige bedømte artikler (der er uhyggeligt mange). Listen er uoverskuelig nu, men for nylig lavede Christian lidt statistik på tallene (jeg skal lige se om jeg kan finde linket til siden - måske kan andre hjælpe?) Mvh Malene Thyssen 1. maj 2005 kl. 21:55 (CEST)
Der var det. Linket jeg ledte efter er: Wikipedia:Evaluering. Mvh Malene Thyssen 1. maj 2005 kl. 22:12 (CEST)

Citat i pressemeddelelsen[rediger kildetekst]

Der er et citat om "Hvem vil være millionær". Vil du lægge navn til det? Det ville være fint, hvis vi kunne modbevise, at det kun er drenge, der skriver det her :-D --Rune Magnussen 1. maj 2005 kl. 22:30 (CEST)

Hej Rune. Du må gerne sætte mig på citatet, selvom det vist var Helgrasper, der skrev det. Jeg har ikke læst bogen citatet er inspireret fra, så det bliver lidt pinligt, hvis nogen spørger, men det går nok :-) Mvh Malene Thyssen 1. maj 2005 kl. 23:02 (CEST)

Når du får tid....[rediger kildetekst]

Malene, gider du, når du engang får tid, kigge Japetus_Steenstrup#Steenstrup_bidrag_til_zoologien igennem for mærkværdigheder? Jeg har forsøgt at tilpasse artiklen fra Dansk biografisk leksikon, 1. udg., efter bedste evne, men jeg måtte simpelthen opgive over for noget af det, da jeg ikke er fagligt klædt på til det.--Heelgrasper 6. maj 2005 kl. 10:44 (CEST)

Hej Jakob - jeg vil forsøge i nærmeste fremtid :-) Mvh Malene Thyssen 19. maj 2005 kl. 11:58 (CEST)

Private billeder[rediger kildetekst]

Hej! Du nævnte i min diskussion at jeg "bare" kunne redigere på billeder som i alm. tekst og angive rettigheder for de fotos jeg har uploaded. Nu er jeg så bare anti-nørden til GNU, copyright, PD og alt det der. Kan jeg ikke i helt klar skrift få at vide hvad jeg skal skrive hvis det er et billede som jeg selv har taget og som alle må benytte lige så meget de vil? På forhånd tak :-) G®iffen

Hej G®iffen
Skriv på billedsiden:
{{GFDL-self}}
Mvh Malene Thyssen 6. jun 2005 kl. 08:13 (CEST)

Nye problemer... Jeg har et par gange været ude for at de billeder jeg sætter ind blot giver en ramme med en besked om at biledet mangler. Senest i skraldebil, hvor det eneste jeg har ændret fra den engelske udgave er billedteksten. Kan det være noget med at billedet ligger direkte på engelsk wiki og ikke på commons? (lige en strøtanke). Det billede jeg selv har sat på commons og linket til, virker i begge versioner. G®iffen 2. jul 2005 kl. 16:35 (CEST)

Griffen: Billeder fra en:wiki kan ikke ses her. Læs sektionen om billeder på landsbybrønden, især dette: Wikipedia:Landsbybønden/Billeder#Billeder_p.E5_udenlandske_Wiki--Sir48 (Thyge) 2. jul 2005 kl. 19:44 (CEST)

Transport til Dragør[rediger kildetekst]

Jeg har sendt dig en email med kontaktoplysninger og lidt kendetegn, så vi har en chance for at finde hinanden i Fredericia. --Rune Magnussen 9. jun 2005 kl. 09:38 (CEST)

Hvis det bliver Anders, der samler mig op, vil jeg gerne vide det. Du er velkommen til at sende mine kontaktoplysninger videre til ham. Har du et bud på et tidspunkt? --Rune Magnussen 10. jun 2005 kl. 14:06 (CEST)

Dragørtræf[rediger kildetekst]

Jeg har har lavet en side om træffet på Wikipedia:Træf juni 2005. Vil du skrive lidt om, hvad der skete i 'din' ende af bordet? Vh Rune Magnussen 13. jun 2005 kl. 21:49 (CEST)

Hej Rune - ja jeg kikker på det :-) Mvh Malene Thyssen 13. jun 2005 kl. 21:51 (CEST)

Antarctic krill[rediger kildetekst]

hallo Malene - you have very nice pictures! you helped us once translate some of krill article. We want to use it for academic teaching, could you transport some of the english Antarctic krill http://en.wikipedia.org/wiki/Antarctic_krill page to Danish (I am originally from Flensborg - very homesick for Europa - moin moin Uwe Kils 15. jun 2005 kl. 02:05 (CEST) http://en.wikipedia.org/wiki/User:Kils

Hi Uwe. I'll translate the page if you will upload the photos to Commons ;-)

Regards Malene Thyssen 15. jun 2005 kl. 08:32 (CEST)

hallo Malene - tak for your answer - I will do that, I don't now how - will try to learn - moin moin Kils 17. jun 2005 kl. 14:33 (CEST)
Ich habe Eloquence gebeten, die Bilder auf commons zu kopieren - jeg er fra Flensborg - wir haben Familie in Søgaard - ich hab grosse Heimweh nach Schleswig Holstein und schönem Danmark und den Menschen im Norden - hoffentlich können wir bald wieder heim, dann besuch ich Dich (meine Sohn Ole studiert demnaechst in Kopenhagen!!! er flog gerade gestern zu seiner Freundin nach Flensburg) - moin moin Uwe Kils 17. jun 2005 kl. 17:02 (CEST)

Hallo Malene

Du hast eine tolle Website!

Ich moechte Dich einladen in ein academic board, das wir planen, um wissenschaftliche Beitraege zu reviewen und online Kurse zu gestalten.

Einige Ideen dazu haben wir auf

http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Votes_for_deletion/Virtual_University

Es waere nett, wenn Du etwas zufuegst, evtl. auch abstimmst. Werde doch bitte auch en: user

moin moin

Uwe

PS es waere nett wenn Du die englische Antarctic krill Seite noch editst bevor sie ins Dansk geht. Uwe

imges krill[rediger kildetekst]

these Erik is uploading to commons

  • Image:Krill.jpg
  • Image:Krillhatchingkils.gif
  • Image:Kilsheadkils.jpg
  • Image:Krill filter feeding.jpg
  • Image:Filterkrillkils2.gif
  • Image:Krillicekils.jpg
  • Image:Krillspitballkils3.jpg
  • Image:Bioluminescencekils.jpg
  • Image:Krilllobsterkils.gif
  • Image:Krilleyekils.jpg
  • Image:Krilldistribution.jpg
  • Image:Krillicekils.gif
  • Image:Krillcatch.gif
  • Image:Filterkrillkils.jpg
  • Image:Krillfilter2kils.jpg
  • Image:Krillfilter3kils.jpg
  • Image:Krillanatomykils.jpg

hab ein schoenes Wochende

Kils 18. jun 2005 kl. 15:12 (CEST)

Thanks. I'll have a look at the article next week. Regards Malene Thyssen 18. jun 2005 kl. 15:23 (CEST)
That would be great - sorry about the German, my Danish is not good enough, I forgot most, when I was a child I could speak quite well, spent all Sommers in Kjelstrup / Hejsager - you can reach me via SKYPE username uwekils free voicemail for discussing things or send me an email and I call you back - moin moin - Uwe Kils Klönschnack 19. jun 2005 kl. 02:39 (CEST)

Minibus Færøerne[rediger kildetekst]

Hej Malene, Minibussen kunne godt begynde turen (evt. lidt tidligere) med at besøge vikingetiden på Færøerne. Der begyndte det hele jo, og det er en pæn artikel --Sir48 (Thyge) 18. jun 2005 kl. 16:21 (CEST)

God ide Thyge, det vil jeg ordne. Hvis det er ok sætter jeg bare minibussen på når den er færdig - jeg mangler lige at få skrevet lidt mere til Torshavn, men jeg kan se Arne List allerede har været igang med den artikel, så den er nok allerede godt på vej :-) Mvh Malene Thyssen 18. jun 2005 kl. 20:37 (CEST)
Bussen kunne godt - som kronprinseparret - have besøgt Vágur også. Det ville ikke have været nogen stor omvej :) --Sir48 (Thyge) 21. jun 2005 kl. 20:04 (CEST)
Hej Thyge - ja jeg valgte kraftigt ud da jeg samlede artiklerne sammen til ruten, eftersom det på bus-siden er noteret at der er omkring 10 artikler pr. rute - et tal der vist allerede er overskredet ;-) På den anden side er kvoten jo overskredet, så en artikel mere fra eller til... Mvh Malene Thyssen 21. jun 2005 kl. 21:19 (CEST)
Nemlig, chaufføren skal jo ikke have overtidsbetaling, så turens længde betyder vel ikke så meget. Principper er jo til for at blive tilsidesat, ligesom budgetter... :-) --Sir48 (Thyge) 21. jun 2005 kl. 21:32 (CEST)
heh hvilke budgetter?? Jeg ville da ellers gerne have overtidsbetaling - eller bare betaling i det hele taget ;-) - hvem der dog havde et ægte job! - ok jeg sætter Vágur ind på ruten - det er vist alligevel en tiltrængt pause fra den #¤"#%¤ antarktiske krill-artikel jeg lige hygger mig med at oversætte (faktisk er den ret spændende sådan rent biologisk set :-) Mvh Malene Thyssen 21. jun 2005 kl. 23:35 (CEST)
Jeg ville da også på kriller af det :) Og løn er bare en dårlig vane - nu er det 21 år siden, nogen sidst betalte mig det. Til gengæld er jeg da vågen - kl. er jo ikke 3 endnu --Sir48 (Thyge) 21. jun 2005 kl. 23:54 (CEST)
Nu vi snakker dårlig vane - har du tjekket din wikiholic-score fornyligt ;-) Ingen løn i 21 år lyder imponerende, men så er du vel din egen lykkes smed på en eller anden facon (Det har jeg indtil nu ikke været særligt god til - rent indkomstmæssigt i hvert fald) Mvh Malene Thyssen 22. jun 2005 kl. 00:07 (CEST)

Pictures of Gundestrupp cauldron[rediger kildetekst]

Hi, thank you very much for these beautiful photographies: that perfectly matches what was needed. Fabrice aka Fphilibert on Commons/french Wikipedia.

You are welcome Fphilibert, let me know if I can help with other photos of celtic art - I have more material from the National Museum in Copenhagen. Regards Malene Thyssen 21. jun 2005 kl. 23:38 (CEST)

translation krill[rediger kildetekst]

hey, Malene, that is great already - Erik is away, but he promised to do it soon - moin moin Uwe Kils Klönschnack 22. jun 2005 kl. 01:34 (CEST)

great progress !! Uwe Kils 22. jun 2005 kl. 22:24 (CEST)
Thanks :-) We were talking about splitting the article into two, since some of the information is about krill in generel and the danish article about krill is quite short. Can you help to define which parts we could use on the general article and which parts are strictly about the antarctic krill? Regards Malene Thyssen 22. jun 2005 kl. 22:33 (CEST)
Well, my suggestion was to merge the two articles into one which covers both krill in general and some species, especially antartic krill. Byrial 22. jun 2005 kl. 22:46 (CEST)
In the English namespace we split it in krill and antarctic krill. Most of the article holds true only for E. s., like the fine filter, the carbon sequestration, the fishery, the ecosystem, the phytoplankton eating etc. The English Krill Article has also become quite long and will become longer still. If you want to expand the krill article you can take some from http://en.wikipedia.org/wiki/Krill We would like to have the article in one piece, because we will give it an academic stamp for Wikiversity exercises and than it is better to have it in one piece. like her: http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Antarctic_krill&oldid=15415094 We want to make such a school: http://de.wikiversity.org/wiki/Ozeanographie/kurse/ eventually (join us! please! ;-)) We will get the E. s. article featured http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Featured_article_candidates/Antarctic_krill Do you have such also in Danmark? Than we should go for it. I can nominate it once the images are there, if you like. You do something really good for the skole i Danmark!!! moin moin Uwe Kils 22. jun 2005 kl. 23:29 (CEST)
I'll have a look at the Wikiversity :-) We don't have any featured articles on the danish wikipedia - only articles of the day. Regards Malene Thyssen 23. jun 2005 kl. 00:31 (CEST)
than we could go for the article of the day, if you like - sleep well Uwe Kils 23. jun 2005 kl. 00:37 (CEST)

featured article[rediger kildetekst]

hallo Malene! just got the good news that our article has become "featured" status - that will give us a lot of lift, maybe many will see it soon on the main page. I sent it now also to Prof. Gotthilf Hempel, my doctor father, one of the world experts on krill - I hope he likes it (he is very sceptical of Wikis, as an editor of three traditional paper journals) I think the images will come up to commons soon - moin moin - Uwe Kils 27. jun 2005 kl. 16:53 (CEST)

Hi Uwe. Congratulations with the featured status :-) When the images are ready on Commons I'll make the danish article into one of the articles of the day. Regards Malene Thyssen 27. jun 2005 kl. 22:02 (CEST)
I just learned how to upload to commens - se her: http://commons.wikimedia.org/wiki/User:Uwe_kils/gallery - will soon load the krill images up myself moin moin Uwe Kils 2. jul 2005 kl. 04:30 (CEST)
So, all images are now on commons - I hope you had fine ferie Uwe Kils 3. jul 2005 kl. 17:43 (CEST)

hej, Marlene, vilket fint arbetet du gjort med bilderna på commons!!

Jag har dock en liten fråga kring bilden http://sv.wikipedia.org/wiki/Bild:Gotlandsk_pelsfaar.jpg

Kan det vara så att du blandat ihop pälsfår och gutefår, eller säger man i danmark gotländskt pälsfår?

  1. Gutefåret är gammalt, renrasigt och kommer (ursprungligen) från Gotland och båda könen har horn.
  2. Pälsfåret däremot är en hornlös korsning av gutefår, svensktlantrasfår, holländsk texel, engelsk oxforddown etc, men med mycket lik eller identisk skinn/ull som gutefår. Kommer INTE från gotland. SAKNAR horn. detta är fåret du har fotograferat.

med bästa hälsningar, någon gång må vi ses i svensk-dansk träff?? Dan Køhl 9. jul 2005 kl. 14:46 (CEST)

Hej Dan :-)
Jeg er absolut ikke ekspert i emnet, men jeg tror nok det hedder gotlandsk pelsfår på dansk, så vidt jeg lige kan se ved at søge på Google. Mvh Malene Thyssen 9. jul 2005 kl. 15:49 (CEST)
Pyha men andre er vist også forvirrede - citat fra hjemmesiden: Danmarks Naturfredningsforening i Farum

...som det nye græsserlaug skal tage sig af. Det er Gotlandske Pelsfår, en svensk race med horn. Dette skal man dog ikke lade sig skræmme af, da dyrene er ganske fredelige. Nogle af Claus Frimanns dyr er Gutefår, som er lidt mindre sky end de andre...

Aha, ja, nu ser jag att man kallar det f.d. pälsfåret för gotlandsfår också i sverige (eller gotländskt pälsfår):

(Både gotlandsfår och gutefår omnämnt i samtliga sajter)

sorry, men ibland måste man dubbelkolla... :)

Dan Køhl 9. jul 2005 kl. 16:52 (CEST)

Helt i orden Dan :-) Fik du nogensinde de elefantfotos jeg mailede dig fra Aalborg Zoo? Mvh Malene Thyssen 9. jul 2005 kl. 20:50 (CEST)

Det minns jag icke, jag mailar dig om detta. Vill gärna ha foton till http://www.elephant.se/location2.php?location=Aalborg%20Zoo&type=zoo&country=Denmark Dan Køhl 24. jul 2005 kl. 13:59 (CEST)

Malene, fick du mitt mail? Dan Køhl 26. jul 2005 kl. 01:35 (CEST)

antaktisk krill[rediger kildetekst]

hej Malene - I mounted the photos already, so you only need to translate the captions when you find some time Uwe Kils 11. jul 2005 kl. 14:39 (CEST)

Great Uwe - I'll fix it tonight :-) Malene Thyssen 11. jul 2005 kl. 15:35 (CEST)

Forespørgsel om en "ukendt stenbedsplante"[rediger kildetekst]

Hej Malene!

Netop hjemkommet fra ferie ser jeg, at du har spurgt Haabet om indholdet på et billede. Forespørgslen er dateret den 22. juni, og der ses ikke noget svar. Derfor tillader jeg mig at blande mig: Billedet viser blomsterstanden af en Almindelig Husløg (Sempervivum tectorum). Jeg er sikker på, at du selv ville have genkendt den, hvis de typiske bladrosetter havde været med på billedet. Mvh.--Sten Porse 12. jul 2005 kl. 22:12 (CEST)

Den står lige herhjemme i bedet foran huset :-) Bladene havde jeg godt set og gættet at planten var en slags husløg, men blomsterne har jeg ikke lagt mærke til før og når det kommer til haveplanter har jeg desværre ikke den store viden om arter og den slags. Jeg var derfor ikke særlig skråsikker på hvilken husløg - altså om der findes flere arter. Mange tak for opklaringen, nu vil jeg ekspedere billedet videre til Commons under det korrekte navn :-) Sten nu jeg har fat i dig - kik lige på den nuværende afstemning omkring navngivning af planter i Wikipedia - så vidt jeg husker har bl.a. Haabet og du diskuteret emnet før :-) Mvh Malene Thyssen 12. jul 2005 kl. 22:28 (CEST)


Danske kirker[rediger kildetekst]

Hej Malene, så lige din aktivitet på Commons. Jeg har billeder af Farum Kirke her: Bruger:Sir48/pix. Den er lidt svær at komme på afstand af, men du er velkommen til at bruge løs. Og der er en del kirker i kategori:Danske kirker, som vist ikke er lagt op, bl.a. Værløse Kirke.--Sir48 (Thyge) 13. jul 2005 kl. 15:52 (CEST)

Jeg springer lige ind med den løse tanke, at man måske kunne få lov at bruge i det mindste noget af materialet på http://www.dis-danmark.dk/kirkeimg/. Der er en klausul på deres billeder omkring ikke-kommercielt brug, men muligvis kunne personerne bag være behjælpelig med at spørge bidragsydere, om det vil være i orden at bruge deres billeder under Wikipedia-vilkår.--Heelgrasper 13. jul 2005 kl. 16:12 (CEST)

Hej Thyge og Jakob - jeg forsøger at samle billeder af danske kirker på Commons, så de er klar til når de mange sogneartikler forhåbentlig bliver genereret. Det ville være fint hvis nogen kunne overtale fotograferne fra http://www.dis-danmark.dk/kirkeimg/ til at udgive deres billeder under en fri licens. Indtil da bliver jeg bare ved med at tage billeder, når jeg kommer forbi en kirke, så har vi lidt materiale til at begynde med. Tak for Farum-kirken og hintet til kategorien Thyge :-)
Hej Malene, billede af Stavnsholtkirken i Farum ligger nu samme sted. --Sir48 (Thyge) 18. jul 2005 kl. 23:55 (CEST)
Tak Thyge, jeg lægger det op til de andre på Commons senere :-) Mvh Malene Thyssen 19. jul 2005 kl. 11:04 (CEST)
Jeg var i Ærøskøbing i sommerferien, og det kom der blandt andet et kirkebillede ud af. Det er lagt på Commons nu. Skal hver ø forresten have sin egen overskrifr på siden med danske kirker? Rune Magnussen 11. aug 2005 kl. 22:12 (CEST)
Hi, I am Benutzer:Kresspahl from the German WP. We are working on the Quellinus family of Flemish artists. You will find the family structure in the :de and :en WP. Thomas Quellinus worked in Copenhagen and in Northern Germany and made the famous altar in Lübecks St. Mary Cathedral. But most of the Danish churches most be full with his works. You find a short biography of him with the notable works yet known in Lübeck and Schleswig-Holstein under de:Thomas Quellinus. Regards,--217.184.138.6 9. sep 2005 kl. 23:53 (CEST)
Alletiders Rune - indtil videre synes jeg billedet fint kunne ligge under Fyn, eftersom kirken hører under Svendborg Amt :-) Hmm på et tidspunkt bliver der nok så mange kirker at vi må have et eller andet system for ikke at drukne - måske kunne vi samle dem i blokke af Amter i første omgang og senere i Herreder. Mvh Malene Thyssen 11. aug 2005 kl. 21:45 (CEST)
Jeg opdagede lige tilfældigt, at der ligger et billede på Commons af Grenaa Kirke, som jeg tilføjede til Grenaa. Det bør nok lige tilføjes en "kirkekategori" på Commons, så man kan finde den, men det magtede jeg ikke lige at finde ud af...--Heelgrasper 3. sep 2005 kl. 06:26 (CEST)
Jeg har lavet en vejledning her: wikipedia:Skyd en kirke. --Rune Magnussen 4. sep 2005 kl. 11:51 (CEST)

Antarktisk krill[rediger kildetekst]

Tak skal Du ha, de er fin! Saturday would be great, next choice Sunday - let me know so I can inform our danish family Uwe Kils 13. jul 2005 kl. 16:09 (CEST)

Flot præsentation[rediger kildetekst]

Hej Malene
Flot artikel i fik strikket sammen i Information. - vh. Nico 15. jul 2005 kl. 15:29 (CEST)

Tak :-) Ja det blev en rigtig god artikel i betragtning af, at jeg var temmelig afvisende da journalisten ringede - jeg troede han var avissælger :-D. Han har i øvrigt gjort sit forarbejde godt! Mvh Malene Thyssen 15. jul 2005 kl. 16:52 (CEST)
Jeg overvejede om det måske var familie - efternavnet ligner. ;-) --Palnatoke 15. jul 2005 kl. 16:54 (CEST)
Jeg tror det ikke - så er det i hvert fald langt ude, for jeg kender ham ikke :-) Mvh Malene Thyssen 15. jul 2005 kl. 17:35 (CEST)

Filer og andet godt[rediger kildetekst]

Hej Malene

Jeg vil gerne hjælpe med at identificere den fil du evt lægger ud, men da jeg eer træsmed kan jeg ikke love dig at skrive ret meget om metalsmedenes værktøj.

V.H. Børge

Hej Børge
Jeg kikkede lidt nærmere på mit billedarkiv - det var desværre ikke en fil, men et stemmejern jeg havde liggende. Jeg ved min far havde en rasp liggende i sit værksted - han var møbelsnedker, så når jeg kommer forbi næste gang kan jeg jo snuppe et foto. Indtil da kan mine muligheder for bidrag til emnet vist begrænses til et foto af en negefil ;-)
Min kommentar om manglende tekst fra en metal-håndværker var møntet på artiklen generelt. Det er helt fint, at du bidrager med træsmedens brug af filen. Resten kan komme med senere, hvis nogen med viden om den del af emnet kommer forbi :-)
Mvh Malene Thyssen 15. jul 2005 kl. 22:33 (CEST)


great frontpage - thank you[rediger kildetekst]

hallo Malene! can you bend the commons template on the bottom of the page, please - Uwe Kils 16. jul 2005 kl. 16:56 (CEST) works from the german page, images are here: http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Euphausia_superba


den japanske høvl[rediger kildetekst]

Det har længe vistnok undret mig en smule at ingen har fundet på at kalde den lille videostump ved navnet "Japansk trækhøvl", men jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg indfører en rettelse. Kan du? Så tak.

--B. Mathias Askholm 18. jul 2005 kl. 17:00 (CEST)

Hej Børge det er hermed ordnet :-) Mvh Malene Thyssen 18. jul 2005 kl. 18:39 (CEST)

Fint. Nu undrer det mig blot at den stakkels japaner ikke bliver træt i armen :-))

--B. Mathias Askholm 18. jul 2005 kl. 20:04 (CEST)

Hvorfor ugens skadinaviske artikel på finsk[rediger kildetekst]

Hej Malene, hvorfor bruges finsksprogede artikler egentlig blandt ugens skadinaviske artikel? Jeg tror ikke ret mange af vores besøgende eller bidragsydere forstår sproget. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 25. jul 2005 kl. 12:57 (CEST)

Hej Kaare. Tjaa jeg har egentlig bare gjort det for sjov, fordi der altid kommer til at mangle en artikel til søndag, når vi bruger artikler fra bokmål, nynorsk og svensk to gange hver pr. uge. Jeg er godt klar over det er rent kinesisk men syntes bare det var sjovt af og til at se artikler fra resten af norden - jeg har også af og til hentet en månedens artikel fra Færøerne til samme formål. Island, Samerne og Grønland ville jeg også gerne have med, men de har desværre ingen udvalgte artikler på forsiden. Alternativt kunne vi bare sætte en af de allerede brugte artikler fra bokmål, nynorsk eller svensk på en tredje gang. Mvh Malene Thyssen 25. jul 2005 kl. 13:03 (CEST)
Rent formelt gør det vel egentlig det til ugens nordiske artikel, jf. skellet mellem Skandinavien og Norden :)--Heelgrasper 25. jul 2005 kl. 22:02 (CEST)

Blot en tak for hjælpen[rediger kildetekst]

Du er en snut Malene! Og jeg tror min kære kone vil billige. Du være hermed indlemmet i mit harem. --B. Mathias Askholm 2. aug 2005 kl. 17:41 (CEST)

Ha ha skulle det være en anden gang! ;-) Mvh Malene Thyssen 2. aug 2005 kl. 19:40 (CEST)
Det skal det garanteret!
Sig bare til, så skal jeg være der :-) Mvh Malene Thyssen 3. aug 2005 kl. 21:05 (CEST)

Advarsel Kan du se om jeg har fået rigtigt fat på teksten. Og kan du oversætte?Haabet 12. aug 2005 kl. 22:56 (CEST)

Flytning af planteartikler[rediger kildetekst]

Hej Malene,

Fortsæt endelig arbejdet med at flytte planteartikler, men kan du ikke huske at også rette omdirigeringssiderne. Ellers får vi en masse nye dobbelte omdirigeringer. --Maitch 17. aug 2005 kl. 10:56 (CEST)

Arg shit dem havde jeg glemt - jeg kan vist stadig huske nogenlunde hvad jeg har rettet - så jeg bringer det lige i orden - tak for opråbet inden jeg nåede for langt! Mvh Malene Thyssen 17. aug 2005 kl. 11:01 (CEST)

Billeder fra Færøerne[rediger kildetekst]

Hej Malene

Fint arbejde med Færøportalen. Kan jeg få dig til at sætte Lagtinget under politik ? De æg jeg sendte dig et foto af er Strandskadens. (Tjaldur) 20: aug 2005 kl. 21.22 Bruger:Erik_Christensen

Hej Erik. Jeg flytter Lagtinget til politik :-) Mvh Malene Thyssen 24. aug 2005 kl. 08:50 (CEST)


Georg Stage[rediger kildetekst]

Hej Malene, det er vist dig, der har indsat citatet om forliset i Skoleskibet Georg Stage. Der bør stå, hvem der har skrevet det, eller hvor det er fra. --Sir48 (Thyge) 23. aug 2005 kl. 22:11 (CEST)

Hej Thyge - ja jeg venter på at Wegges fodnoter bliver klar til anvendelse. Linket til den originale tekst står under kilder (Den Skrækkelige Nat på Georg Stage). Desværre stod der ikke på pamfletten hvem der udtaler sig - der stod bare "En øjenvidneberetning". Ud fra sproget gætter jeg på det er en af de 10 officerer? Mvh Malene Thyssen 24. aug 2005 kl. 08:48 (CEST)

From Brazil (or almost)[rediger kildetekst]

Hi Malene!

Thank you for your message!

You wrote: I think a personal approach might be more effective - I hope you don't mind :-)
Not at all! I'm very glad hearing from you!

I would really be honored and happy in answering your pupils' questions! But I think you must know that I do not live in Brazil anymore: I'm currently living in France (Alsace). Anyway, I lived in Brazil the first 25 years of my life, studied and started working there, and if you still agree, I would be very happy if I could help you with your children.

PS: I still speak Portuguese ;o), but unfortunately no word in Danish... In which language am I supposed to write to your pupils?

Sincerely, Mschlindwein

Plimm!!! You've got mail! Mschlindwein
  • Malene, My name is Carlos Luis Cruz and walking aroud portuguese Wikipedia, leaving a msg at Mschlindwein discussion page, noted your request to him as a teacher. I apologie Mschlindwein for the "privacy invasion" and oferred my help as a teacher of history and geography in Rio de Janeiro/Brasil, working with the fundamental (ages 11-14) and medium (ages 15-17) classes. This way, Mschlindwein authorised me to contact you and offer my help if required. If your pupils provide simple questions in English, I think my owns could improve their skills to provide answers in the same language. My personal e-mail is carluis@uol.com.br. Regards, 200.218.178.45 4. sep 2005 kl. 18:02 (CEST)

NowCommons[rediger kildetekst]

Hey Malene, jeg kan se, at du laver en masse referencer til {{Nowcommons}}, men skabelonen hedder altså {{NowCommons}} - og tager desuden et argument, som er stien til billedet på commons. Jeg har rettet det på de to isbjørnebilleder, men kan se, at du har sat flere ind rundt omkring. Blot en lille notits. :) --Morten Barklund 20. sep 2005 kl. 13:18 (CEST)

Hej Morten - tak for opklaringen :-) Jeg havde godt set det ikke virkede, men havde travlt med at gennemgå alle mine billedbidrag gennem tiden, så jeg besluttede at vende tilbage til problemet senere. Men nu du har oplyst mig kan jeg jo gøre det rigtigt fra nu af :-) Mvh Malene Thyssen 20. sep 2005 kl. 13:22 (CEST)

Hej Malene, jeg er en tilhænger af din minibus, men ikke så glad for, at den står i toppen af artiklerne. Efter den nye software (tror jeg) har den rodet noget rundt - og samtidig får den nu artiklerne til at starte med et stort, hvidt felt til venstre for den. Kunne bussen ikke placeres i BUNDEN af artiklen - og til VENSTRE. I så fald kunne dens skabelon rettes, så den tillader tekst til højre, hvorved den ville "dele plads" med f.eks. henvisninger til commons-galleri. Hvad er din mening om den idé? Mvh --Sir48 (Thyge) 30. sep 2005 kl. 18:17 (CEST)

Hej Thyge
Oprindelig ville jeg have minibussen foroven, da den var rettet mod børn. Men efterhånden må jeg sande at de stakkels artikler der er blevet udvalgt til at indgå i ruterne bliver mere eller mindre maltrakteret af minibusskabelonen. Jeg ved ikke rigtigt hvordan vi skal kringle den så børn hurtigt får øje på den, men så den samtidig ikke laver al den ravage!!? At flytte den til bunden kunne være en løsning, der i hvert fald løser problemet med opstillingen. Jeg kan ikke se nogen andre gode udveje lige nu, så jeg er vist tilbøjelig til at give dig ret og støtte dit forslag indtil videre. Ideelt skulle minibussen fylde meget lidt, men samtidig være til at se øverst på siden, måske bliver der engang hen ad vejen mulighed for den slags. Mvh Malene Thyssen 30. sep 2005 kl. 23:06 (CEST)

User Categorisation[rediger kildetekst]

You were listed on the en:Wikipedia:Wikipedians/Denmark page as living in or being associated with Denmark. As part of the en:Wikipedia:User categorisation project, these lists are being replaced with user categories. If you would like to add yourself to the category that is replacing the page, please visit en:Category:Danish Wikipedians for instructions.--68.91.82.61 8. okt 2005 kl. 22:04 (CEST)

Artiklen om Hopi-reservatet samt andre redigeringer i artikler om USA[rediger kildetekst]

Hej Malene. Sætningen "Cochise havde arbejdet som...." er rettet. Thanks mvh Bobby

Helt i orden Bobby - det er jo det vi er her for :-) Mvh Malene Thyssen 13. okt 2005 kl. 22:20 (CEST)


Hej Malene. Nej, det er ikke navnet på et område, jeg mente trægrænsen. Tak fordi du er vågen. Jeg er ved at lave om på Indianerreservater i Arizona (det kommer lidt mere), så tjek det når du har tid. mvh Bruger:Bobby


Hej Du fjernede tech-stubben i mejetærsker. Er der en "oversættelse ønskes"-template der kan indsættes sdan et sted? G®iffen 16. okt 2005 kl. 16:28 (CEST)

Du kan for eksempel bruge {{oversæt-resten}} (Skabelon:Oversæt-resten), der dog er en smule negativ i sin ordlyd :) --Morten Barklund 16. okt 2005 kl. 17:02 (CEST)
Tak Morten - det vidste jeg heller ikke :-) Mvh Malene Thyssen 16. okt 2005 kl. 20:51 (CEST)

Resturering af artikler efter hærværk[rediger kildetekst]

Hej Malene Hvis der er noget som laver kage i siderne, så har jeg kopi af dem. Bruger:Bobby

Hej Bobby.
Tak :-) - men det er ikke nødvendigt. Hver artikel har en historik (et af de øverste link), hvor vi kan gå tilbage og restaurere en tidligere version af en artikel hvis nogen laver hærværk. Du kan forresten underskrive dine indlæg på diskussionssiderne med fire tilder: ~~~~, så underskrives der automatisk med dit navn + dato og tidspunkt. For mig giver de fire tilder i dette tilfælde resultatet: Malene Thyssen 16. okt 2005 kl. 20:51 (CEST)
Derudover har du jo nok kun den version, du lagde op, og andre kan jo have lavet mange ændringer siden, så hvis der sker hærværk, bør man bruge historikken og ikke den oprindelige udgave. --Twid 16. okt 2005 kl. 20:55 (CEST)

Your pictures[rediger kildetekst]

Hej Malene - I´m a new user in the Danish Wikipedia. Jeg kommer fra Tyskland (I hope this is correct) and love Denmark, but I´m sorry not speaking your language. Therefore I became a member here, hoping to learn a bit of the Danish language (and give a little bit back in working on articles). In the last few days I looked around in the Danish Wikipedia and I found your pics. I must say: there are great. I hope to use some of them in the German Wikipedia in articles about Denmark. (I´ll buy a Danish dictionary in the next weeks.) Bye for now and greetings from Germany --Grimmi 17. okt 2005 kl. 22:37 (CEST)

-- Malene, you're great! Your pictures are wonderful, like you and all your work. Regards from Brazil -- aflm 28. okt 2005 kl. 22:40 (UTC -3)

Thanks a lot for your nice words Grimmi and aflm. I'ts nice to know that you like my work :-) Regards Malene Thyssen 29. okt 2005 kl. 14:15 (CEST)

Studieværter vs. tv-værter[rediger kildetekst]

Hey, jeg skulle lige til at smide Kategori:Danske tv-værter i ny Kategori:Tv-værter, der så skulle ind under Kategori:Personer efter profession. Men der finder jeg så Kategori:Studieværter og den tilsvarende Kategori:Danske studieværter. Sidstnævnte med 2 artikler kun. Hvad er mest praktisk? Studieværter jo både til radio og tv, så er den ikke smartest? Eller skal vi have begge dele? Eller alle tre? --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 27. nov 2005 kl. 15:02 (CET)

Hmm studieværter og danske studieværter er vist bedst, som du siger kan vi samle dem fra radio og tv et sted - jeg tror ikke der bliver for mange artikler, ellers kan vi jo altid splitte dem op senere. Tak for tippet - jeg havde ikke set at de kategorier findes allerede, jeg rydder lige op i dem jeg allerede har kategoriseret. Mvh Malene Thyssen Diskussion 27. nov 2005 kl. 15:07 (CET)
Helt i orden – det var også mest ved et tilfælde, at jeg fandt kategorien. Derudover bør du muligvis arkivere nogle af dine mange indlæg – din diskussionsside er meget lang efterhånden :) --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 27. nov 2005 kl. 15:12 (CET)
Ja ja jeg skal nok - havde engang et håb om at jeg kunne nøjes med at arkivere en gang om året meeeeen .... :-) Mvh Malene Thyssen Diskussion 27. nov 2005 kl. 15:15 (CET)


Hej malene[rediger kildetekst]

Hej malene nu har jeg opretet en artikel med navn Irakiske byer og jeg har lagt det der med Kategori:irakiske byer. Jeg skal lige sige noget til dig hvordan bliver man Administrator. :-)