Brugerdiskussion:NqpZ

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gtk-dialog-info.svgHjertelig velkommen til den danske Wikipedia, NqpZ!
Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere (se også den ultrakorte redigeringsvejledning), og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden, eller på IRC-kanalen.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen Kåre Thor Olsen (Kaare) 21. aug 2009, 22:13 (CEST)

Fra din brugerside: "Indrømmet: Jeg er ikke den mest bidragende Wikipedier."

Det må du så gøre noget ved. :-) - Kåre Thor Olsen (Kaare) 21. aug 2009, 22:13 (CEST)

Hej NqpZ.

Jeg er kommet forbi artiklen nævnt i overskriften på dette indlæg, og undrer mig ret meget over, hvad den egentligt går ud på. Når man indleder en artikel er det skik og brug, at begynde med en præcis sætning i stil med "artikelnavn er en model der beskriver sådan noget." Jeg ville egentligt gerne forsøge at gøre det, men jeg plejer at søge inspiration i, hvad de skriver på engelsk (fordi det er den letteste udvej) og kunne ikke umiddelbart finde det. Er det måske denne her? Håber du selv vil gøre et forsøg eller give mig et hint så vi kan få artiklen indlemmet i systemet og flere kan få gavn af den. --CarinaT 23. dec 2009, 09:40 (CET)

Ah.. Du har ret. Egentlig var det ikke mig, men nogle af mine klassekammerater, der skrev den. Jeg lagde den bare ret ukritisk op. Jeg havde helt glemt den, men jeg kigger gerne på den. NqpZ 23. dec 2009, 20:40 (CET)
Meget bedre. Det er bare fint! --CarinaT 25. dec 2009, 11:25 (CET)