Brugerdiskussion:Pelle5

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Pelle5!
Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere (se også den ultrakorte redigeringsvejledning), og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden, eller på IRC-kanalen.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen --Pusleogpixi 22. jun 2009, 20:46 (CEST)

Husk forhåndsvisning[rediger kildetekst]

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl. Med venlig hilsen --Pusleogpixi 22. jun 2009, 21:25 (CEST)

Det ser ud som om at du er ligeglad med rådet om at bruge forhåndsvisning, siden du sletter mit indlæg og efterfølgende øger frekvensen med at IKKE bruge forhåndsvisning. Det kan medfører at du bliver udelukket fra at redigere i Wikipedia i en periode. MVH. --Pusleogpixi 22. jun 2009, 21:42 (CEST)

Jeg har opdaget, at dine redigeringer er i strid med vores politikker og normer.
– Jeg vil derfor henlede din opmærksomhed på, at tests, nonsens, jokes, chikane, reklamer og fejlagtige oplysninger ikke er velkomne. Hvis du ikke mener at du har bidraget med noget af det ovenstående, så gør mig opmærksom på det. Hvis du har lyst til at eksperimentere, brug Sandkassen. På forhånd tak. Hilsen --Pusleogpixi 22. jun 2009, 21:49 (CEST)

Cykelryttere[rediger kildetekst]

Hej Pelle.

Jeg kan se at du er i gang med at skrive artikler om cykelryttere, derfor foreslå jeg du kigger på artiklen David Zabriskie for at få en ide om hvordan man opbygger en artikel på den danske wikipedia. Desuden synes jeg du skal kigge på siderne Portal:Cykling og Portal:Cykling/CykelProjekt Biografi.

Med venlig hilsen Fredelige 22. jun 2009, 22:02 (CEST)

Tusind Tusind tak for det gode råd :D Jeg har lært meget af det, så nu har jeg ikke så mange problemer mere. Pelle5 23. jun 2009, 19:51 (CEST)

Pelle5 24. jun 2009, 09:18 (CEST)== Blokering mm ==

Blokeringen var altså ikke ment for sjov, og det er uskik at slette de tip du får, så lad være med det. --Masz () 22. jun 2009, 22:13 (CEST)

Jeg har forstået det undskyld at jeg ikke er så god til det. Jeg ved hvad i vil skrive "Læs guiden" det har jeg gjort og det hjalp da lidt på det, men den kunne godt være lidt bedere. Pelle5 23. jun 2009, 17:32 (CEST)

Kan du da slet ikke forstå at du ikke skal fjerne andres indlæg fra din diskussionsside? Jeg har gendannet indlæggene igen, og det bliver betragtet som vandalisme hvis du gør det igen. Jeg kan selvfølgelig godt forstå at du ikke er så godt inde i reglerne endnu, men når man skriver noget til dig, så mener man det. Hvis du altså har forstået hvad de andre skrev til dig, så svar med et "jeg har forstået" eller skriv: {{Læst!}} Okay? --Masz () 23. jun 2009, 13:47 (CEST)

Har forstået det og gør det også nu :D og tak for rådene, men synes det var lidt for kroft at blokere mig, fordi jeg havde lavet nogle små fejl. Pelle5 23. jun 2009, 17:32 (CEST)

Godt at du har forstået det. Du spurgte Hejsa hvordan man lægger filer op. Det gør du på Speciel:Upload. Læs vejledningen meget grundigt igennem. Hvis du ikke kan få adgang til siden endnu, så bliver du nød til at vente et par dage til inden du får adgang til funktionen --Masz () 23. jun 2009, 17:38 (CEST)

Jeg kan ikke få adgang til siden så venter lige et par dage :D. Jeg har også et andet spørgsmål, hvorfor står der (-47) ved et af de emner jeg har lavet noget om ??? Tror det er fordi den ikke er god, men kan ikke se hvad der er dårligt ved den. Pelle5 23. jun 2009, 17:59 (CEST)

De "(-47)" betyder, at siden er 47 bytes mindre end den næstseneste version (altså versionen før din redigering). mvh Bilindustrien [ disk + bidrag + e-mail ] 23. jun 2009, 19:19 (CEST)

Okay tak :D, så det er ikke dårligt at det står der ?. Også ville jeg spørge om jeg ikke bare kan slette noget af det om "Forhåndsvisning" Jeg bruger det næsten værd gang nu :D Pelle5 23. jun 2009, 19:49 (CEST)

Endnu engang "Nej"! Både undertegnede og Masz har vist forklaret det i nogle linier længere oppe. - og så hjælper det iøvrigt ikke at "logge ud", for dernæst at slette i din diskussionsside som ren IP bruger. MVH. --Pusleogpixi 23. jun 2009, 22:36 (CEST)

Jeg loggede ud der fordi at mit net gik....

Godt fif til at komme i gang[rediger kildetekst]

Hej Pelle! Brug nu dit krudt rigtigt her på Wikipedia. Alle er glade for at du vil bidrage med artikler vedr. cykelryttere.. og specielt dejligt at der er én der vil tage sig lidt af Danmarks 2. største cykelhold og deres ryttere. Men for at det skal være helt godt vil jeg give dig de råd, som du allerede fik lige her. Kig på den måde som de andre ryttere er bygget op på. Gå ind på artiklen og tryk "rediger".. kopier så hele teksten fra top til bund, og sæt den ind her... (opret siden først) Bruger:Pelle5/cykelkasse ... herefter kan du udskifte alle de oplysninger som skal ændres.. og lege med "FORHÅNDSVISNING"... når du så ikke lige har mere tid, men ikke er færdig med artiklen... trykker du "gem"... når artiklen så er endelig færdig i din "sandkasse", kan du oprette den og sætte teksten ind... PS. Det er ligegyldigt med den "forhåndsvisning" her på siden. Jeg har selv sat én ind på min egen plus andre også har gjort, fordi jeg glemte det... God arbejdslyst. MVH. --Pusleogpixi 23. jun 2009, 23:08 (CEST)

Tusind tak for rådet :D Det vil jeg gøre med det samme :D Jeg kan jo også have flere ting samtidigt i min "sandkasse" så det er en rigrig god ide :D Pelle5 24. jun 2009, 09:22 (CEST)