Brugerdiskussion:Rammstein

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gtk-dialog-info.svgVelkommen til den danske Wikipedia, Rammstein!
Jeg kan se, at du er gået i gang med at eksperimentere med Wikipedia. Da ændringer vises med det samme, er det bedst, at du eksperimenterer i sandkassen, indtil du er fortrolig med systemet og gerne vil tilføje viden til artiklerne. At lave test, skrive urigtige eller vildledende oplysninger, eller fjerne korrekt indhold på de "rigtige" artikler opfattes som hærværk, og man risikerer at blive blokeret i kortere eller længere tid.

Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål om, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl som nybegyndere begår er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. Du kan også bruge forhåndsvisning til at se hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem. Husk blot at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne) så husk at signere det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG. Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen Pugilist 13. maj 2008, 10:28 (CEST)Reply[svar]

Dit indlæg om Færch var kopieret fra http://www.faerch.dk/site.aspx?fid=9&modid=1 og er slettet. Undlad venligst at bidrage med materiale beskyttet af copyright.--Pugilist 13. maj 2008, 10:28 (CEST)Reply[svar]

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl.
Gider du huske forhåndsvisning? Eller i det mindste udlade at gemme hele tiden, men skrive noget mere inden du gemmer?
- Sarrus (diskussionbidrag) d. 22. jan 2010, 23:07 (CET)

Pladecovers[rediger kildetekst]

Hejsa. Pga. ophavsretten kan vi ikke have pladecovers her på Wikipedia, med mindre at der foreligger en tilladelse fra ejeren, dvs. pladeselskabet eller bandet. Derfor har jeg slettet det Eisbrecher-cover du lagde op. Mvh Knud Winckelmann 23. jul 2010, 14:56 (CEST)

Det gælder helt generelt, at man skal have en decideret tilladelse til at kopiere andres værker. Uden denne tilladelse bryder man desværre værkskaberens rettigheder. Og har man ikke tilladelsen, er man nødt til at lade være. Derfor har jeg også netop slettet P19.jpg. --|EPO| COM: 23. jul 2010, 16:26 (CEST)

På især engelsk Wikipedia er en del materiale licenseret som "fair use". Denne licens tillades ikke på dansk Wikipedia. Jim Raynor (StarCraft).png regnes derfor som en overtrædelse af ophavsretten. Vær venlig at skærpe din opmærksom på dette område. --|EPO| COM: 4. aug 2011, 12:06 (CEST)

Maskinoversættelser[rediger kildetekst]

Hejsa. Undlad venligst at bidrage med maskinoversat tekst, det bliver aldrig godt og det er som regel nemmere at starte forfra i hånden. Knud Winckelmann 5. sep 2010, 19:46 (CEST)

Man sletter ikke sin brugerdiskussion[rediger kildetekst]

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Vi vil gerne gøre opmærksom på, at det ikke er tilladt at slette på diskussionssider. Hvis du mener, at siden er blevet for stor, eller hvis der står noget på siden, du ikke er så glad for, kan du flytte hele eller de ældste dele af sidens indhold til et arkiv. Det forventes dog, at arkivering tidligst sker en uge efter seneste indlæg, så andre kan nå at se hvad der er skrevet. Dette link beskriver, hvordan man laver et arkiv og bruger det. Med venlig hilsen Pacx 15. jul 2011, 01:35 (CEST)

Husk forhåndsvisning[rediger kildetekst]

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl. Med venlig hilsen Pacx 4. aug 2011, 00:56 (CEST)

Maskinoversættelser og sprogskabeloner[rediger kildetekst]

Hejsa. Der er en grund til at jeg har påsat sprogskabelonerne og de bør ikke fjernes, før alle de maskinoversatte dele er blevet rettet til, så det fremstår som korrekt dansk. Mvh Knud Winckelmann 16. aug 2011, 10:14 (CEST)