Burlesque (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Burlesque. (Se også artikler, som begynder med Burlesque)
Burlesque
Overblik
Dansk titel Burlesque
Genre Drama
Musical
Instrueret af Steven Antin
Produceret af Donald De Line
Manuskript af Steven Antin
Diablo Cody
Musik af Christophe Beck
Fotografering Bojan Bazelli
Klip Virginia Katz
Medvirkende Christina Aguilera
Cher
Cam Gigandet
Kristen Bell
Stanley Tucci
Eric Dane
Julianne Hough
Alan Cumming
Peter Gallagher
Dianna Agron
Filmstudie De Line Pictures
Distributør Screen Gems
Udgivelsesdato 24. november 2010 (2010-11-24) USA
25. december 2010 (2010-12-25) Danmark
Censur Alle Tilladt for alle
Længde 119 min
Oprindelsesland USA
Sprog Engelsk
Budget $55 million
Indtjening $89,657,398[1]
$119,710,764[2] (med DVD-salg)
DVD 14. juni 2011 (2011-06-14)
Links
på IMDb Rediger på Wikidata
på scope.dk
i DFI's filmdatabase Rediger på Wikidata
i SFDb Rediger på Wikidata
Burlesques hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Burlesque er et amerikansk musikaldrama fra 2010. Filmen er skrevet og instrueret af Steve Antin, og har Cher og Christina Aguilera i hovedrollerne.

Cher og Aguilera bidrog til soundtrack albummet, Aguilera bidrager med otte ud af de ti sange og Cher med de resterende to. Albummet blev udgivet i 19. november 2010 og modtog to nomineringer ved den 54. Grammy Awards. Sangen "You Haven't Seen the Last of Me", skrevet af Diane Warren og sunget af Cher, vandt Golden Globe Award for bedste originale sang i 2011, mens filmen blev nomineret til Golden Globe for bedste film - musical eller komedie.


Handling[redigér | rediger kildetekst]

Ali (Christina Aguilera) arbejder på en bar i Iowa, USA, da hendes chef nægtede at betale hende, så beslutter hun at flytte til Los Angeles for at forfølge en sangkarriere i stedet. I Los Angeles, forsøger hun flere job, men intet passer hende. En nat hun hører musik fra et lille sted og blive tiltrukket af den lille natklub Burlesque. Indenfor blev hun forbløffet over danserne og spørger bartender Jack (Cam Gigandet) hvordan hun kan få et job på scenen. Jack siger, at det er klubbens ejer Tess (Cher), hun bør være på udkig efter, så Ali går backstage for at tale med hende. Ali bliver hurtigt sendt væk af Sean (Stanley Tucci), fordi alle er stresset og midt i et show, hvor ændring af tøj og makeup er prioritet højere end hendes jobansøgning. Ali går tilbage til baren, og hun konstaterer, at der er mange mennesker og for lidt personale. Dette resulterer i, at hun tager en bakke og begynder at arbejde, uden at nogen tilladelse. Hun beder dem om at give hende en chance, og får et job som servitrice, da hun virkelig brug for jobbet. I sit job som servitrice, studerer hun alle dansenumre og ønsker intet mere end at være deroppe på scenen.

En nat, da Ali kommer hjem fra arbejde, opdager hun, at hele hendes hotel er blevet vandaliseret, og at hendes penge er stjålet. Ødelagt tager hun hjem til Jack, der lader hende sove der. Jack insisterer på, at hun skal bo der et par dage, fordi hun ikke har andre steder at gå hen, og hans kæreste arbejder 500 mil væk.

Burlesque er i fare for at gå konkurs, og forretningsmand Marcus (Eric Dane) står klar i baggrunden for at købe stedet og han har planer om at rive stedet ned og bygge et højhus. Der blusser følelser op mellem Ali og Jack - til tros for at Jack allerede er forlovet med en anden kvinde.

Medvirkende[redigér | rediger kildetekst]

Christina Aguilera at the premiere of Burlesque (2010).jpg Cher at the premiere of Burlesque.jpg
Kristen Bell at the 2008 Tribeca Film Festival.JPG Dianna Agron 2009.jpg Stanley Tucci 2010.jpg
øverst (v–h): Christina Aguilera, Cher
nederst (v–h): Kristen Bell, Dianna Agron, og Stanley Tucci

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Burlesque (2010)". Box Office Mojo. Amazon.com. Hentet 29. oktober 2013.
  2. ^ "Burlesque (2010)". Box Office Mojo. Amazon.com. Hentet 29. oktober 2013.
  3. ^ Morgan, Sal (5. marts 2010). "Behind the scenes of Christina Aguilera's Burlesque movie". Novafm.com. Arkiveret fra originalen 9. marts 2010. Hentet 5. marts 2010.
  4. ^ a b Siegel, Tatiana (17. november 2009). "Eric Dane buys ticket for 'Burlesque'". Variety. Reed Business Information. Hentet 5. januar 2010.
  5. ^ Fleming, Michael (23. september 2009). "Stanley Tucci goes 'Burlesque'". Variety. Reed Business Information. Hentet 26. september 2009.
  6. ^ Kroll, Justin (21. oktober 2009). "Alan Cumming". Variety. Reed Business Information. Hentet 23. oktober 2009.
  7. ^ Eng, Joyce (14. december 2009). "Julianne Hough Grooves On With New Projects". TV Guide. Hentet 5. januar 2010.
  8. ^ Potempa, Philip (16. december 2009). "Peter Gallagher/ Hershey Felder ideal duo for Drury Lane Water Tower stage". The Times of Northwest Indiana. Hentet 5. januar 2010.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

AmerikanskSpire
Denne artikel om amerikansk film er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Film