Caribbean Football Union

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Medlemmerne af CFU (orange), medlemmerne af CONCACAF (orange og camel).

Caribbean Football Union (eller CFU, på spansk: Unión Caribeña de Fútbol) er en sportsorganisation, som repræsenterer tredive nationale fodboldforbund i Caribien, der endvidere er medlemmer af FIFAs regionale konføderation CONCACAF. Den primære funktion er at arrangere turneringer for henholdsvis lands- og klubhold, der samtidig fungerer som kvalifikationsturneringer til CONCACAFs egne turneringer.

Organisationen blev stiftet i 1978 og det administrative hovedsæde ligger siden 2004 hos CONCACAFs præsidentens kontor i Port-of-Spain, Trinidad og Tobago (tidligere i Arouca). Den nuværende præsident for CFU siden 1986 er Jack Austin Warner (fra Trinidad og Tobago), som ligeledes er CONCACAFs præsident.

Organisationens samlede medlemsliste (pr. marts 2007) tæller de nationale fodboldforbund fra nedenstående 30 lande:

1: Fuldgyldigt CFU medlem som kan deltage i CONCACAF Gold Cup, men er ikke tilknyttet FIFA og kan derfor ikke deltage i kvalifikationen til VM i fodbold.
2: Formelt et regionalt fodboldforbund under det franske fodboldforbund (FFF).

CFU turneringer[redigér | rediger kildetekst]

CFU har arrangeret Caribbean Cup (også kendt som Digicel Caribbean Cup grundet sponsoraftalen i maj 2004 med mobiltelefonselskabet Digitel) siden 1989 (dengang under navnet Cope Caribe), der samtidig fungerer som kvalifikationsturnering for CONCACAF Gold Cup. Turneringen afholdes nu hvert andet år (i de ulige årstal). De bedste fodboldklubber deltager i CFU Club Championship, som samtidig fungerer som kvalifikationsturnering til CONCACAF Champions' Cup.

Landshold:

Klubhold: